Glacier Point

Kea_Yosemite
Ehdottomasti yksi kauneimmista paikoista, jossa olen ikinä vieraillut on Yosemiten Glacier Point. Siinä missä koen Grand Canyonin punaiset värit ja sen syvyyden jopa hieman uhkaavina, oli Glacier Point kanjonin täydellinen vastakohta. Vuoret ja metsät muodostavat pehmeän sinisen tyyneyden, jossa viettäisin joskus mielellään jopa viikkoja. Keksimmekin Suvin kanssa matkan aikana aika osuvan analogian näille kahdelle paikalle. Mielestämme ne voisi kätevästi upottaa toisiinsa, jolloin lämpötilat ikään kuin neutralisoituisivat. Kuin kaksi vastapuolta sulautuisi yhteen. Punainen versus sininen, ja syvä versus korkea. Täydellinen jin-jang. Deep Red Blues?
Hands down, one of the most beautiful places I've ever visited is Yosemite's Glacier Point. Whereas I perceive the red colors and the depth of the Grand Canyon as somewhat ominous, Glacier Point was its complete opposite. The mountains and the forests make for a soft blue serenity, where I could easily imagine spending up to several weeks. During the trip, Suvi and I came up with a fitting analogy for these two places. We think they could easily be embedded into each other, so that the temperatures would neutralize upon contact. Like two pieces would just melt into one. Red versus blue, and deep versus tall. A perfect ying-yang. Deep Red Blues?
IMG_8110
IMG_8118
Kuuluisa uloke, Overhanging Rock oli suljettu vierailijoilta. Olisi ollut makea ottaa kuvia kivellä istuessa, mutta turistit olisivat luultavasti kerääntyneet siihen laumaksi asti, ja turvallisuudesta ei varmaann olisi tietoakaan. Glacier Point on muuten 2,199 metriä merenpinnan yläpuolella. Alla olevasta kuvasta näkee muuten parhaiten kuinka jäätiköt ovat tehneet laaksossa tehtävänsä ajan saatossa. Half Domen huippukin on joskus ollut kokonainen.
The famous Overhanging Rock was unfortunately closed to the public. It would have been great to get a picture sitting up there, but I guess the tourists would have been flocking to it and it would make for a real safety hazard. Glacier Point is by the way 7,214 feet above sea level. In the picture below you can best see what the glaciers have accomplished in the valley over thousands of years. Even Half Dome has been complete once upon a time.
IMG_8122
IMG_8158
IMG_8168
IMG_8192


Katsokaapa kenet tapasimme parkkipaikalla lähtiessä? Kelju K. Kojootin tottakai!

Look who we met in the parking lot when leaving? Well, Wile E. Coyote of course!
IMG_8200
IMG_8206

Lähdettyämme taas jatkamaan matkaa parkkipaikan kojoottikohtaamisen jälkeen, löysimme vielä upeita isoja kiviä metsäjyrkänteeltä, johon päädyimme kuvailemaan lisää. Tässä Liisa on ikuistanut bloggaajat työssään.


After we'd already continued our trip after meeting the coyote in the parking lot, we found some more great rocks along the steep forest line, where we snapped some more pics. Here Liisa has captured the bloggers on film.
IMG_8223
IMG_8225
Päivän päätteeksi olisi vielä sokerina pohjalla Tunnel View ja Yosemite Valley, joiden näkemistä olin odottanut ehkä eniten. Niistä lisää ensi kerralla.
At the end of the day the icing on the cake would be Tunnel View and Yosemite Valley, which I had most looked forward to seeing. More about them next time.
Kea_Yosemite2