Montserrat

Untitled
Viime kuussa, Barcelonan matkani aikana tajusin taas kerran jotain merkittävää itsestäni. Pidän kaupungeista, jopa joistakin todella suurista kaupungeista kuten Losista, mutta vain jos ne ajoittain tarjoaa minulle mahdollisuuden päästä luonnon helmaan. Ehkä se, että vietän nykyään niin paljon aikaa Helsingin keskustassa, saa minut yleensä hakeutumaan lomalle paikkoihin, joissa voin ihailla luonnon kauneimpia antimia, maisemia, rauhaa ja pienten paikkojen aitoutta. Luonto, vuoret, meret, järvet, metsät ja niityt... siellä minä oikeasti viihdyn.
During my trip to Barcelona last month, I once again realized something significant about myself. I like cities, even some really big cities like LA, but only if there's a chance to escape into nature every once in a while. Maybe it's because I spend so much time in downtown Helsinki nowadays, that I usually like to vacation in places where I get to admire nature's most beautiful displays in the form of scenery, peace and quiet and just the authenticity of it all. Nature, mountains, oceans, lakes, forests and fields... that's where I really thrive.
Untitled
Maisemat ne vasta saavat sydämeni pakahtumaan, ei suinkaan suurkaupunkien väkimäärät, rakennukset, tapahtumat ja loputtomat mahdollisuudet. Nähtävästi minulle on tärkeää se, minkä Alaskan laululintu Jewelkin kerran totesi: "what's simple is true". Vain yksi lyhyt päivä Montserratissa, noin tunnin junamatkan päässä värikkäästä Barcelonasta antoi minulle paljon enemmän kuin olisin voinut kuvitellakaan. Ja vaikka tämä ei ollut ensimmäinen vierailuni tällä sahalaitaisella vuorella ja sen luostarilla, oli tämä kuitenkin se kerta kun se todella teki minuun vaikutuksen. Oppia ikä kaikki.
Looking at a landscape is what really takes my breath away, not the amounts of people, buildings, action and the endless opportunitites of big cities. Apparently for me, like the Alaskan songstress Jewel once put it - "what's simple is true". Only one brief day in Montserrat, about an hourlong trainride away from the colourful city of Barcelona, gave me so much more than I would've ever thought possible. Even if it wasn't by any means my first visit to this magnificent serrated mountain and its monastery, this was definitely the first time it truly made an impression on me. Live and learn.
Untitled

Untitled

Untitled
Matka Montserratille on Barcelonasta käsin suhteellisen helppo ja ennen kaikkea edullinen. Yhdellä lipulla n. 26€ hintaan saat muutaman metromatkan kaupungissa, edestakaisen junamatkan Monteserratille, matkan ylös joko gondolilla (aeri) tai ratasjunalla (cremallera) ja ylhäällä vielä matkat funikulaarilla luostarilta ylös ja alas. Juna lähtee Espanyan asemalta ja matka perille kestää tunnin verran. Paikan päälle kannattaa varata useampi tunti, varsinkin jos mielii haikata vuorella jonkin verran, niin kuin me teimme. Ehdottomasti yksi kauneimmista ikinä näkemistäni paikoista. Suosittelen lämpimästi.
The trip from Barcelona to Montserrat is relatively easy and more than anything very affordable. With one ticket of aprx. 26€ you get a couple of rides on the metro in Barcelona, the round trip by train to Montserrat, the way up to the mountain by gondola (aeri) or cog train (cremallera) and trips by funicular up and down along the mountain. The train departs at Espanya station and takes about an hour. It's good to reserve several hours for the visit, especially if you'd like to hike around a bit as we did. Definitely one of the most beautiful places I've ever seen. I highly recommend this.
Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled
Tämä postaus on osa Instagram Travel Thursdayta. Lue ohjeet täältä ja kurkkaa myös järkkääjien blogit: Destination Unknown, Kaukokaipuu ja Running with Wild Horses.
This post is part of Instagram Travel Thursday. More info here. Also check out some of the organizers: Destination Unknown, Skimbaco Lifestyle and House of AnaĂŻs.