Cumberland Gap, KY

#kentucky

Vieraillessamme Tennesseessä viime vuonna, tuli äitini ystävän Earlin kanssa puheeksi toiveeni matkustaa Kentuckyyn. Jotenkin olin ajatellut, että raja olisi paljon lähempänä meitä, mutta Earl ystävällisesti tarjoutui viemään minut Kentuckyyn pienelle road tripille. Lähdimme ajamaan kohti Middlesboroa lounasta varten, ja sieltä Cumberland Gapille, Kentuckyn, Virginian ja Tennesseen rajalle ihailemaan upeita näkymiä.

While visiting Tennessee last year, my mom's friend Earl and I got to talking and I expressed my desire to visit Kentucky. Somehow I'd imagined it to be much closer to where we were, but Earl quickly offered to take me to Kentucky on a little road trip. We headed out towards Middlesboro for lunch and then to check out the scenic views at Cumberland Gap, by the tri-state border of Kentucky, Virginia and Tennessee.

#tennessee #road

Matkalla ihailin vuorensivuihin leikattuja moottoriteitä.

On the way I admired how the highways were built.

#truck

Pysähdyimme tottakai matkalla bensa-asemalla, jossa jäin kuvailemaan kunnon Jenkkiläisiä semi-rekkoja.

We of course stopped at a gas station on the way, where I photographed all-American semi-trucks.

#tunnel #tennessee #kentucky

Tennesseen puolelta ajetaan Cumberlandin tunnelin läpi Kentuckyyn. Tämä tunneli valmistui vasta 90-luvun puolivälissä vaikka liikennettä oli enemmän kuin tarpeeksi historiallisen luonnonpuiston kupeessa.

From Tennessee you cross over to Kentucky through the Cumberland Gap Tunnel. This tunnel wasn't completed until the mid 90's, even though there was more than enough traffic right next to a National Historical Park.

#middlesboro #kentucky

Middlesborossa naureskelin elokuvalistauksen oikeinkirjoitukselle.

In Middlesboro I laughed at the spelling on the movie listing.

#crackerbarrel
#kentucky

Kävimme syömässä Cracker Barrelissa, joka on kokemus sinänsä. Kannattaa käydä tutustumassa, jos joskus osuu kohdalle. Listalta löytyy kaikki Etelävaltioiden suurimmat herkut. Ravintolan yhteydessä on kauppa, josta voi pöytää odottaessa ostaa itselleen matkamuistoja. Ulkopuolella oli myös rivi paikallisesti valmistettuja keinutuoleja. Valitettavasti keinutuoli ei olisi mahtunut matkalaukkuuni.<

We had lunch at the Cracker Barrel, which is an experience in itself. You should go try it out sometime if you get the chance. The menu offers all the specialties of Southern Cooking. Adjacent to the restaurant is a store, where you can buy all kinds of local gifts while you wait for a table. Outside they also had a long row of locally crafted rocking chairs. Unfortunately I couldn't fit one into my luggage.

#kentucky
#virginia #kentucky

Cumberland Gapille ajetaan metsän läpi, ylös jyrkkää serpentiinitietä. Perillä voi kokea hämmennyksen hetkiä, sillä siellä voi olla kahdessa tai jopa kolmessa osavaltiossa samanaikaisesti.

To get up to Cumberland Gap you drive through a forest, up a steep mountain road. When you've reached your destination you can be amazed at being able to stand in two or even three states at once.

#cumberlandgap #tennessee #kentucky #virginia
#cumberlandgap #virginia #tennessee #kentucky

Maisemat ovat huipulta katsottuna virheettömän vihreät ja upeat. Matkalla takaisin Tennessehen, löysimme tien varresta vielä tämän vanhan hotellikyltin, ja jopa Earl halusi pysähtyä ottamaan siitä kuvan. Etelän fiilistä parhaimmillaan!

The scenery is lush, green and pristine. And gorgeous! When driving back to Tennessee we found this old fashioned hotel sign on the side of the road and even Earl wanted to pull over to take a picture of it. Southern charm at its best!

#dixie #motel

Tämä postaus on osa Instagram Travel Thursdayta. Lue ohjeet täältä ja kurkkaa myös järjestäjien blogit: Destination UnknownKaukokaipuu tai Running with Wild Horses.

This post is part of Instagram Travel Thursday. More info here. Check out some of the organizers: Destination Unknown and Skimbaco Lifestyle.