Home and away in Helsinki

Cathedral

Viime viikolla koittivat vihdoin kauan odottamani Matka 2014 Nordic Travel Fair -messut rakkaassa kotikaupungissani Helsingissä. En ole aiemmin ollut mikään ahkera messukävijä, sillä aiemmat messukokemukseni perustuvat lähinnä satunnaisiin SkiExpo-vierailuihin, ja nämä matkamessut olivatkin historiassani ensimmäiset koskaan. Viime viikon aikana kuulin, näin ja opin kuitenkin paljon uutta ja sain uutta mielenkiintoista pohdittavaa. Halusinkin nyt kertoa teille lukijoille mitä näistä messukohtaamisista jäi päällimmäisenä mieleeni.

Last week it was finally time for the Matka 2014 Nordic Travel Fair in my dear hometown of Helsinki. I have never been a very active fair-goer, since my previous experiences with fairs and such events are mostly limited to the occasional SkiExpos and ski swaps and this was actually the first travel fair I've ever been to. During the course of last week I heard, saw and learned so many new things and got many new things to think about. I would now like to tell you readers a bit about what the encounters at the fair gave me.

IMG_4625
IMG_4474

Ensinnäkin opin, etten todellakaan ole sitä tyyppiä joka matkustaa vain matkustamisen vuoksi. Koen, että matkalla ja kohteella pitää olla minulle jokin syvempi tarkoitus tai tehtävä, enkä voisi kuvitella ostavani mitä tahansa äkkilähtöä tai halpamatkaa vain paetakseni arkea Suomessa. Jo näkemäni paikat ja kokemani asiat määrittelevät nykyään aika vahvasti sen, mistä olen valmis maksamaan ja minne olen valmis matkustamaan. Tämä sivuaa myös sattumalta aiheita, joista keskustelimme matkabloggaajien kesken taannoisissa pikkujouluissamme, kuten: Minkälainen matkailija olen? Mihin matkablogini keskittyy? Jotkut matkabloggaajat profiloituvat selvästi tietynlaisiksi tyyppimatkustajiksi, on reppureissaajaa, luksusmatkailijaa, omatoimimatkailijaa jne. Toiset keskittyvät tietyn tyyppisen matkailun sijaan jonkin alueen matkakohteisiin, kuten Aasiaan, Itä-Eurooppaan ja Venäjään, Lattareihin ja espanjankielisiin maihin, ja jotkut, kuten minä, keskittyvät lähinnä Jenkkimatkailuun.

First of all, I learned that I'm really not the type to travel just to travel. I feel like the trip and the destination need to have some sort of deeper meaning for me and I couldn't even imagine getting any leftover or discount trip, just to get out of my daily routines here in Finland. The places I've already seen and the experiences I've already had, define quite strongly how much I'm willing to invest or where I'm willing to travel. This incidentally touches on the subject which we already talked about with a few other travel bloggers at our recent Christmas get-together. What kind of traveler am I? What is my travel blog about? Some travel bloggers clearly profile themselves as travelers of a certain type, such as backpackers, luxury travelers, independent travelers and so on. Others will rather conentrate on blogging about a certain region or area such as Asia, Eastern Europe and Russia, Latin America and Spanish speaking countries and some, like me, concentrate on US travel.

IMG_7465

Jokainen matkabloggaaja kirjoittaa siitä, minkä kokee itselleen tärkeäksi ja omakseen. Tämä ei kuitenkaan välttämättä tarkoita sitä, etteikö sitä itse lukijana olisi kiinnostunut lukemaan alueesta tai aiheesta, joka ei välttämättä ole itselle se ykkösasia bucketlistalla. Sillä voin lähes varmuudella luvata, etten ikinä tule matkustamaan Intiaan, mutta se ei suinkaan tarkoittaisi, etten mieluusti katselisi kuvia ja lukisi jonkun muun juttuja siltä suunnalta maailmaa. Siinähän se matkablogien rikkaus onkin, päästä virtuaalisesti mukaan matkalle ja saada inspiraatiota maksamatta siitä penniäkään. Inspiraatiota tarjosivat tällä kertaa myös matkamessut ja kanssabloggaajat.

Every travel blogger writes about what they feel is close to their heart and in their interest. This doesn't mean that I as a reader wouldn't be interested in reading about an area or a subject, which isn't necessarily number on on my bucket list. Because I can promise you that I will most likely never travel to India, but it doesn't mean that I wouldn't like to look at pictures and read about someone else's stories from that part of the world. Because that's where the greatness of travel blogs lies, in being able to go along virtually and getting inspired without having to pay a single penny. Now I was also inspired by this travel fair and my co-bloggers.

Torkkelinmäki
Clouds

Messuille oli meidän suomalaisten matkabloggaajien lisäksi kutsuttu myös suuri joukko ulkomaalaisia matkabloggaajia, joiden tapaaminen ja joiden juttujen kuuleminen oli minulle samalla hyvin mielenkiintoista, mutta myös hyvin opettavaista. Totesin muun muassa sen, etten itse ole missään nimessä reppureissaaja (tämän jo tiesinkin), en todellakaan ole luksusmatkailija (tämänkin tiesin), en voisi vaihtaa omaa persoonaani, omia mielipiteitäni ja toivekohteitani ilmaisiin sponssattuihin matkoihin minne tahansa, enkä varsinkaan haluaisi olla päätoiminen matkailija, jonka pitäisi elättää itsensä bloggaamisella. Kohtaamisissa positiivista oli se, kuinka moni oikeasti uskaltaa irrottautua oravanpyörästä ja tavoitella vaihtoehtoista elämää ja unelmia. Surulliseksi koin sen, kuinka jotkut kokevat tarpeelliseksi ostaa itselleen seuraajia instagramissa ja kuinka joissakin blogeissa laadun ja aidot matkakokemukset korvaavat täysin sieluttomat, sponssatut tai muilta lainatut postaukset. Siksi minun onkin pakko kehaista meitä Suomessa vaikuttavia ja suomeksi bloggaavia matkailijoita, joilla on niin upeita monimuotoisia ja laadukkaita blogeja. Teitä on ilo seurata ja tuntea.

Along with all of us Finnish travel bloggers, they had also invited a large group of international travel bloggers, whom I met and listened to with great interest, but who also made me to think and realize a lot about what my own blogging. I came to the conclusions that: I'm not a backpacker by any means (I already knew this), I'm really not a luxury traveler (I knew this as well), I couldn't compromise my personality, my opinions and my dream travel destinations for free sponsored trips to wherever, and most of all I wouldn't want to be a full time traveler having to support myself only by blogging. The positive thing about these encounters was how many really are able to leave regular life behind to pursue an alternative lifestyle and their dreams. What I found sad however, was how some people feel the necessity to go out and buy followers on instagram and how some of the blogs have replaced quality and real experiences with completely soulless, sponsored or reposted content. That's why I must salute all of you travel bloggers from Finland or who write in Finnish, since you have such wonderfully diverse blogs of great quality. It is a pleasure to follow and know you.

Kuvat ovat kotikaupungistani Helsingistä vuosien varrelta.

The pics are from my hometown Helsinki through the years.