Obsessed with Oregon

Viime aikoina mielessäni on pyörinyt vain yksi paikka. Olen haaveillut ja suunnitellut, viettänyt aikaa Pinterestissä pinnaillen kaikkea mikä näyttäisi tähän mielentilaan juuri oikealta. Joten tässä se on. Haluan ensi kesänä Oregoniin. En ole käynyt siellä nyt kuuteen vuoteen ja alkaa jo olla korkea aika palata. Avasin vanhan kuvakirjastoni ja pistin tuulemaan vanhojen kuvien kanssa. Tätä minä nyt kaipaan: siltoja, rantoja, majakoita, hiljaisia satamakaupunkeja ja paikallista ruokaa. Ainoa mikä oikestaan enää uupuu on matkaseura. Noh, ehkä sekin tässä kevään mittaan selviää. Nyt kaikki majakkafanit huutakaa YEAH!
Lately there's only been one place on my mind. I've been dreaming and planning, spending time on Pinterest, pinning everything that would look just right for my mindset. So this is it. I want to travel to Oregon this summer. I haven't been there in nearly 6 years and I'd say it's about time to go back. I opened up my old photo library today and gave a new spin to old pictures. This is exactly what's on my mind: bridges, beaches, lighthouses, quiet harbor towns and local food. The only thing missing is the company. Well, maybe it'll sort itself out. Now all lighthouse fans, let me hear you say YEAH!
DSC_9055-2
Newportin läheinen majakka Yaquina Head on varmasti yksi kauneimmista näkemistäni majakoista. Voisi oikeastaan sanoa, että tästä se kaikki alkoi. Olin aina tykännyt majakoista, mutta vasta nähtyäni tämän iski majakkamaisemarakkaus kuin salama kirkkaalta taivaalta. Klassinen mustavalkoinen rakennus ja sen maisemat hivelevät edelleen tämän majakkafanin silmää, vaikka näiden kuvien pariin on tullut palattua vuosien varrella useammin kuin kerran.
The Yaquina Head Lighthouse is situated close to Newport and is probably one of the most beautiful lighthouses I've ever seen. You could actually say that this is where it all began. I'd always liked lighthouses, but when I saw this one it truly hit me hard. I love lighthouse views! The classic blak and white building and the surrounding scenery still take my breath away, even if I've gone back to look at these pics more than once over the years.
IMG_3989-3
Rannat ovat upean kauniita, mutta vielä kesäkuussakin suhteellisen viileitä. Tänne ei kannata suunnitella tulevansa perinteiselle rantalomalle, koska auringonottorannat loppuvat USA:n länsirannikolla johonkin Santa Barbaran tienoille.
The beaches are incredibly beautiful, but even in June it's still chilly. This is not a traditional spot for a beach vacay, since the the west coast's last good warm beaches are somewhere in the environs of Santa Barbara.
IMG_3554
Tämän majakkafanin toinen suuri rakkaus ovat sillat. Ja niitähän Oregon toden teolla tarjoaa. Yaquina Bay Bridgessä on hienon muodon lisäksi liki täydellinen turkoosi väri.
This lighthouse fan is also a lover of bridges. And there are plenty in Oregon to go around. The Yaquina Bay Bridge has a great shape and an almost perfect turquoise coloring.
DSC_9012
IMG_3932-2
DSC_8507
Newportin pienessä kaupungissa voi ihastella satamaa, kalastusaluksia, suloisia puutaloja ja maistella Oregonin paikallista Rogue-olutta maittavan lounaan kera. Satamassa näkee myös kuinka tärkeää kalastus ja meri ovat näillä main. Kalan hajulta ei siis voi välttyä.
In the town of Newport you can admire the harbor, the fishing boats, quaint wooden houses and taste some of Oregon's local Rogue-beer along with a tasty lunch. At the harbor you can also see the importance of fishing and the ocean around these parts. You simply can't avoid the smell of fish.
DSC_8506-2
DSC_8524-2
DSC_8502-2
DSC_8545
DSC_8547-2
Paikallinen trubaduuri työssään ja kaverit mukana tukena. Alla olevassa muraalissa on kuvia paikallisesta faunasta. Newportissa on itse asiassa akvaario, jossa pääsee ihailemaan paikallista eläinkuntaa melko luonnonmukaisessa ympäristössä. Siitä on tosin Sea Worldin kaltaiset "huvit" kaukana.
A local musician at work and the guys are present for support. The mural below depicts the local fauna. Newport is in fact home to an aquarium where you can admire the local animals in a nearly natural environment. It's still a far cry from the likes of Sea World.
DSC_8544-2
IMG_3611
20080622-IMG_3840
IMG_3567
IMG_3850
DSC_9008
Newportin keskustan tuntumasta löytyy myös toinen majakka Yaquina Bay Lighthouse, jossa huhutaan asuvan aave jos toinenkin. Tällä majakalla oli valitettava kohtalo, sillä se rakennettiin nopealla aikataululla vuonna 1871, mutta hylättiin aaveiden armoille jo kolme vuotta myöhemmin Yaquina Head -majakan ajaessa asian paremmin. Majakka ja sen valo on sittemmin kunnostettu ja pysyy avoinna sille ken uskaltautuu astua sisään.
Right close to downtown Newport you can find another beautiful yet different lighthouse. The Yaquina Bay Lighthouse is rumored to be haunted and has had quite the bad fortune. It was built quickly in 1871, but was abandoned only three years later and left to fend for itself, as the newer Yaquina Head Lighhouse did a better job. The building and the light have since been renovated in the 1970's and it is now open to anyone who dares to enter.
DSC_8985-2
IMG_3959-2
Rannoilla kävely tarjoaa nähtävää sekä kaukaa että läheltä katsottuna. Meritähtiä, merisiilejä ja muita Suomessa harvinaisia mereneläviä on rannoilla pilvin pimein.
Walking along the beaches offers something to see from both near and far. Starfish, sea urchins and other sea animals are a common sight in these parts.
IMG_4010-2
DSC_9041
Eihän ne majakkajutut vielä tähän loppuneet. Minulla on Yaquina Headista varmasti sata kuvaa, oltuani siitä niin vaikuttunut. Parhaita ovat ne majakat joita pystyy ihailemaan kaukaa, mutta joihin pääsee myös kierrokselle sisään.
We're not quite done with all the lighthouse fan material yet. I probably have a hundred different pics of Yaquina Head, since it was so impressive in its surroundings. The best lighhouses can be seen from afar, but can also be toured from the inside.
DSC_9058
20080622-IMG_3994
20080622-IMG_4017
IMG_4012
20080622-IMG_4024
20080622-IMG_4021
DSC_9086-2
Majakan edustalla olevilla kallioilla majaili varmasti tuhatpäin lintuja. Toisaalta näissä maisemissa en yhtään ihmettele, sillä olisivat ne voineet huonommankin paikan valita.
The cliffs by the lighthouse were home to probably thousands of birds. With this scenery around, I really don't blame them. They could have picked a much worse location.
IMG_4027
DSC_9066-2
IMG_4030
DSC_9039-2