Bonneville Salt Flats

Päivässä ehtii paljon. Kuten ajaa Crater Laken vehreistä maisemista Nevadan erämaiden läpi Utahiin. Täällä tiet ovat suoraakin suorempia ja etäisyyden arviointi vaikeutuu huomattavasti kun perspektiivi on mitä on. Tasaista maata silmän kantamattomiin. Reilun tunnin matkan päässä Salt Lake Citystä löytyy toinen suolainen, Bonnevillen suolatasanko.
You can do a lot in a day. Like drive from the lush greenery of Crater Lake, through the deserts of Nevada, into Utah. Here the roads are straighter than straight and estimating distances is difficult as perspectives become distorted. Extensive flatlands as far as the eye can see. About an hour from Salt Lake City lies another salty spot, the Bonneville Salt Flats.
IMG_5625-2
IMG_5623
IMG_5639
IMG_5629
IMG_5667
Suolatasangoilla tulee muuten kuuma. Pääsimme paikalle iltapäivällä nopeusajojen juuri loputtua, ja lähdimme varsinaisen tien päästä ajamaan kohti suurta valkoista tyhjyyttä ilman käsitystäkään siitä kuinka pitkälle oikeastaan ajoimme. Suuntasimme vain visusti kaukaisuudessa näkyviä rekkoja kohti, jotka olivat muonittaneet kilpa-ajoja. Päästyämme paikalle hävisivät loputkin rekat taas silmänkantamattomiin ja olimme tyhjyydessä hetken yksin. Horisontissa siinsivät jonkilaiset vuoret, joiden korkeutta oli hyvin vaikea arvioida.
It gets really hot in the salt flats. We arrived in the afternoon after the speed trials had just ended and started driving from the end of the actual road into the great white void without any idea of how far we actually drove. We just kept aiming for the trucks in the distance, which had been provisioning the races. After we got there, even the last trucks disappeared out of sight and we were alone in the emptiness for a bit. There were some mountains on the horizon, which were could've been tiny or enormous. It was hard to tell.
IMG_5644
IMG_5685
IMG_5651
IMG_5675
IMG_5646
IMG_5728
Räpsimme reilusti kuvia ja kerrankin kaivoin esiin myös kaukolaukaisimen. Jossain vaiheessa kuumuus otti kuitenkin vallan ja piti hetken istua autossa ilmastointi täysillä. Suola suli kengänpohjiin ja auton renkaisiin kiinni, ja suolaa löytyi autosta vielä seuraavana päivänäkin. Jatkaessamme matkaa kohti Salt Lake Cityä ja In-n-Outin herkkuja tuntui iholla siltä kuin olisi viettänyt kokonaisen päivän rannalla ja suolavedessä uiden.
We took loads of pictures and I for once got out the camera's remote. At some point the heat got the best of us and we had to sit in the car for a bit with the AC cranked up high. The salt melted on the soles of our shoes and the car's tires. We even found some salt in the car the next day. As we continued toward Salt Lake City and the delicacies of In-n-Out, my skin felt like I'd spent the day at the beach, swimming in salt water.
IMG_5693
IMG_5760
IMG_5797
IMG_5771
IMG_5647
IMG_5839
IMG_5774
IMG_5849
IMG_5837
IMG_5862
IMG_5807