Bonneville Salt Flats

PÀivÀssÀ ehtii paljon. Kuten ajaa Crater Laken vehreistÀ maisemista Nevadan erÀmaiden lÀpi Utahiin. TÀÀllÀ tiet ovat suoraakin suorempia ja etÀisyyden arviointi vaikeutuu huomattavasti kun perspektiivi on mitÀ on. Tasaista maata silmÀn kantamattomiin. Reilun tunnin matkan pÀÀssÀ Salt Lake CitystÀ löytyy toinen suolainen, Bonnevillen suolatasanko.
You can do a lot in a day. Like drive from the lush greenery of Crater Lake, through the deserts of Nevada, into Utah. Here the roads are straighter than straight and estimating distances is difficult as perspectives become distorted. Extensive flatlands as far as the eye can see. About an hour from Salt Lake City lies another salty spot, the Bonneville Salt Flats.
IMG_5625-2
IMG_5623
IMG_5639
IMG_5629
IMG_5667
Suolatasangoilla tulee muuten kuuma. PÀÀsimme paikalle iltapÀivÀllÀ nopeusajojen juuri loputtua, ja lÀhdimme varsinaisen tien pÀÀstÀ ajamaan kohti suurta valkoista tyhjyyttÀ ilman kÀsitystÀkÀÀn siitÀ kuinka pitkÀlle oikeastaan ajoimme. Suuntasimme vain visusti kaukaisuudessa nÀkyviÀ rekkoja kohti, jotka olivat muonittaneet kilpa-ajoja. PÀÀstyÀmme paikalle hÀvisivÀt loputkin rekat taas silmÀnkantamattomiin ja olimme tyhjyydessÀ hetken yksin. Horisontissa siinsivÀt jonkilaiset vuoret, joiden korkeutta oli hyvin vaikea arvioida.
It gets really hot in the salt flats. We arrived in the afternoon after the speed trials had just ended and started driving from the end of the actual road into the great white void without any idea of how far we actually drove. We just kept aiming for the trucks in the distance, which had been provisioning the races. After we got there, even the last trucks disappeared out of sight and we were alone in the emptiness for a bit. There were some mountains on the horizon, which were could've been tiny or enormous. It was hard to tell.
IMG_5644
IMG_5685
IMG_5651
IMG_5675
IMG_5646
IMG_5728
RÀpsimme reilusti kuvia ja kerrankin kaivoin esiin myös kaukolaukaisimen. Jossain vaiheessa kuumuus otti kuitenkin vallan ja piti hetken istua autossa ilmastointi tÀysillÀ. Suola suli kengÀnpohjiin ja auton renkaisiin kiinni, ja suolaa löytyi autosta vielÀ seuraavana pÀivÀnÀkin. Jatkaessamme matkaa kohti Salt Lake CityÀ ja In-n-Outin herkkuja tuntui iholla siltÀ kuin olisi viettÀnyt kokonaisen pÀivÀn rannalla ja suolavedessÀ uiden.
We took loads of pictures and I for once got out the camera's remote. At some point the heat got the best of us and we had to sit in the car for a bit with the AC cranked up high. The salt melted on the soles of our shoes and the car's tires. We even found some salt in the car the next day. As we continued toward Salt Lake City and the delicacies of In-n-Out, my skin felt like I'd spent the day at the beach, swimming in salt water.
IMG_5693
IMG_5760
IMG_5797
IMG_5771
IMG_5647
IMG_5839
IMG_5774
IMG_5849
IMG_5837
IMG_5862
IMG_5807