Thailand

Harvemmin joudun myöntämään olevani väärässä. En tietenkään väitä että olen aina oikeassakaan, mutta tunnen itseni kuitenkin sen verran hyvin että tiedän esimerkiksi sen, etten liiemmin pidä kuumasta tai rantalomista. Mutta myönnettäköön nyt että olin väärässä.
I rarely have to admit that I'm wrong. Of course I'm not saying that I'm that I'm always right either, but I know myself well enough to know that I'm not a big fan of hot weather and beach life. But if there is ever a time to admit that I was wrong, that time is now.
f69520930
Kun pohdimme loppukesästä minne talvella lomalle, ja Thaimaa oli ykkösvaihtoehtona paletilla, vaati asia mielessäni jonkin verran työstöä mutta myös reilusti ylipuhumista ja suostuttelua matkakumppaniltani. Jälkikäteen en voisi olla onnellisempi, että suostuin laittamaan ennakkoluuloni taka-alalle ja heittäytymään johonkin uuteen ja erilaiseen koska kyllähän se Thaimaa silti paikan päällä viehätti. Laskeskelin, että olen viimeksi käynyt pakettimatkalla heinäkuussa 2000. Siitä on siis muutama tovi ja myös muutama reissu vierähtänyt.
When we were considering where to travel to escape the Finnish wintertime and Thailand was the first choice, it took some pondering in my mind, but also a lot of convincing and persuading from my travel companion. Afterwards I couldn't be happier that I was willing to put my prejudice on the back burner and to throw myself into something new and different because once we got to Thailand, it was truly enchanting. I was contemplating that the last time I was on a package holiday was in July 2000. So it has really been a while and a few trips since then.
f1329378
Matkakohteemme Phuket oli varmasti juuri oikea kohde Thaimaan ensikertalaiselle. Sieltä pääsi mukavasti retkeilemään ja kokemaan myös muunlaisia maisemia kuin pelkkää uima-allasaluetta ja perinteistä rantaelämää. Hotellimme sijaitsi Kata Beachin eteläkärjessä Kata Noilla, jossa saimme olla sopivasti rauhassa liikenteeltä ja iltariennoilta. Viikossa näimme uskomattoman paljon. Phuketin saari oli yllättävän monipuolinen, Similanin vedenalainen maailma oli taianomaisen turkoosi, Phang Ngan karstikivimaisemat epätodellisen rujoja ja Phi Phi -saarten paratiisitunnelma vei hetkessä mennessään.
Phuket was probably just the right destination for a first timer in Thailand. It was an easy starting point for day trips and for experiencing something different from regular beach life. Our hotel was located in the southernmost part of Kata Beach at Kata Noi, where we got to enjoy some peace and quiet away from the hectic Thai traffic and night life. In a week we saw an incredible amount of things. The island of Phuket was surprisingly versatile, the underwater world of the Similan Islands was magically turquoise, the limestone formations of Phang Nga were almost surreal and the paradisaical views of the Phi Phi Islands instantly swept me away.
f15245858

f31143906

f16712674

f7368290

f10503522

f11424290

f55595170

f23318178

f33196066

f36512546

f37682530

f41550370

f40918370

f44742882

f32749794

f50686562

f47625250

f48286178

f61337250

f59515170

f20164642

f21971042

f21478818
Tämän kokemuksen jälkeen on pakko todeta, että voisin ehkä joskus lähteä takaisinkin. Seuraavalla kerralla Krabi, Koh Samui ja Lipe voisivat kiinnostaa. Saa nähdä miten tämän vuoristomatkailijan nyt käy. Koska ensimmäistä kertaa liki kymmeneen vuoteen otin aurinkoa, uiskentelin uima-altaassa ajan kanssa ja nautin etelän lämmöstä. Lämmöstä nauttivat myös hiukseni ja iho, jotka voivat lämmössä ennätyksellisen hyvin. Thaimaata voin suositella jokaiselle, jota talven harmaa todellisuus rasittaa. Marraskuuhun tämä loma oli ehdottoman 5/5.
After this experience I must conclude that I might even consider going back someday. Next up I could be interested in Krabi, Koh Samui or Lipe. We'll see what happens to this mountain traveler in the future. Because for the first time in nearly ten years I got a suntan, swam leisurely in a pool and enjoyed the southern heat. My skin and hair also enjoyed the warmth and felt exceptionally good in the heat. I can recommend Thailand to everyone who's had enough of winter's grey reality. It was just what I needed.
Kiitos Suville niistä kuvista joissa minä olen.
Thanks to Suvi for all the pics I'm in myself.

Matka ja postaus on toteutettu yhteistyössä Aurinkomatkojen kanssa.
The trip and this post were done in cooperation with Aurinkomatkat.