Northwest is Best

Olen kirjoitellut Oregonista nyt jo muutamaan otteeseen, ja sieltä onkin vielä yksi pieni postaus tuloillaan. Oregonin kupeessa sijaitsee kuitenkin myös toinen lemppariosavaltio, joka on nyt jäänyt selkeästi vähemmälle huomiolle, ja ehkä jopa hieman Oregonin varjoon. Näiden kahden osavaltion rajan määrittää pitkälti Columbia-joki, joka muodostaa tulivuorien ja metsien itäpuolelle upeita grandcanyonmaisia maisemia. Puhun siis tottakai Washingtonista. Ja ei siitä diiciistä, vaan Washington Statesta, kuten sitä usein kutsutaankin.
I've written about Oregon a few times already and I still have one more little post coming up from those parts. Next to Oregon lies another one of my favorite states, which has unfortunately been getting way too little attention and maybe been overshadowed by Oregon a bit. The border between these two states is mostly defined by the Columbia River, which forms some gorgeous grandcanyon-like views east of the volcanoes and forests. I'm of course talking about Washington. Not DC, but Washington State, as its often called.
DSC_9668
Tulivuoret ovat monille USA:n luoteisosista tietämättömille yllätys. Useimmat eivät pysty yhdistämään samaan mielikuvaan tulivuoria ja havupuumetsiä. Tämä tulivuori on silti maailman tunnetuimpia, ja sen nimi herättänee jotain muistikuvia. Mount St. Helens purkautui raivokkaasti vuonna 1980 jättäen jälkeensä suurta tuhoa. Purkaus nousi jopa 24 kilometrin korkeuteen ja levitti tuhkaa 11 eri osavaltioon. Purkautumisen seurauksena tulivuorelta puuttuu huippu, mikä tekee siitä helposti tunnistettavan sen häämöttäessä horisontissa.
Volcanoes are a surprise for many who don't know about the Northwest. Most people can't grasp the views which combine evergreens and volcanoes. This volcano is however one of the most famous ones in the world, the name probably rings some bells. Mount St. Helens erupted violently in 1980 leaving behind great destruction. The eruption cloud rose up to 24K in height and spread ash across 11 different states. As a result of the eruption the volcano is missing its peak, which makes it easily recognizable as it looms in the distance.
DSC_9592-2
DSC_9590
20080618-IMG_3404
Minulla on erikoinen suhde Seattleen. Se on ehdottomasti yksi suosikkikaupungeistani, mutta jostain syystä minulta ei löydy sieltä montakaan kuvaa. Ehkä siksi, etten ikinä ole ollut siellä turistina, vaan lähinnä siirtymämatkalla paikasta toiseen tai paikallisten vieraana. Sea-Tacin kentän täyttävät nimittäin lukemattomat Alaska Airlinesin lentokoneet, jotka lentävät siis muuallekin kuin Alaskaan. Heillä on muuten paras bonus+maili+pistesysteemi ikinä. Tälläkin hetkellä minulla on liki ilmaiset lennot tilillä odottamassa ensi kesää. Maileja saa kerrytettyä parhaiten lentämällä muutaman kerran Atlantin yli.
I have a special relationship with Seattle. It's one of my favorite cities for sure, but for some reason I don't have many pictures from there. Maybe because I've never been there as a tourist, but just passing through from one place to another or visiting locals. The Sea-Tac airport is actually filled with Alaska Airlines planes, which also fly to other places than Alaska. They btw have the best bonus+mileage+point system ever. At the moment I have a nearly free set of flights waiting for summer in my account. The best way to accrue miles is to fly partner airlines across the Atlantic a few times.
DSC_9682

"The owls are not what they seem..."

DSC_8161-2
Twin Peaks oli nuorena yksi suosikkisarjoistani ja minulle olikin unelmien täyttymys päästä käymään Snoqualmie Fallseilla, joita näytettiin sarjassa usein luomaan utuista hieman pahaenteistäkin tunnelmaa. Tuo rakennelma vasemmalla oli siis Twin Peaksin Great Northern -hotelli.
Twin Peaks was one of my favorite shows growing up and it was a dream come true to visit the Snoqualmie Falls, which were often shown on the show just to set a misty, slightly ominous mood. That building on the left was the Greath Northern Hotel of Twin Peaks.
DSC_8176
DSC_8187
DSC_8200-2
Läheltä North Bendistä löytyy myös sarjan Double R Diner, eli Twede's Cafe, jossa agentti Dale Cooper söi kirsikkapiirakkaa ja joi "a damn fine cup of coffee".
Nearby in North Bend, you'll also find the show's Double R Diner, or Twede's Cafe, where agent Dale Cooper ate cherry pie and had "a damn fine cup of coffee".
DSC_8205-2
Washingtonissa kuvattiin 90-luvulla toistakin suosikkisarjaani, nimittäin Villi Pohjolaa, joka tietysti sijoittui Alaskaan. Oikeasti Cicely, Alaska oli kylä nimeltä Roslyn, Washington ja se näyttää vieläkin aikalailla tältä.
They also filmed another one of my favorite shows in Washington in the 90's, i.e. Northern Exposure, which of course was set in Alaska. Actually Cicely, AK was Roslyn, WA and it still looks pretty much like this.
DSC_8210
Huomaa Dr Joel Fleischmannin nimi ikkunassa. Tämä kauppa oli siis Fleischmannin nuhjuinen lääkärinvastaanotto.
Note Dr Joel Fleischmann's name on the window. This Gift Shop was Dr Fleishmann's not-so-fancy doctor's office.
DSC_8223-2
DSC_8237-2
DSC_8231-2
Brick-baari ja Roslyn Cafe -kyltti ovat liki ennallaan yli pari vuosikymmentä sarjan kuvaamisen jälkeen.
The Brick and the Roslyn Cafe sign are still themselves alike, nearly twenty years after the shooting of the series.
DSC_8211-2
DSC_9587
DSC_9642
IMG_4250-3
IMG_4253-2
DSC_9604
DSC_9623-2
Multnomah Falls sijaitsee oikeastaan Oregonin puolella, mutta se kuuluu minulle olennaisesti näihin maisemiin, joten se pääsi tällä kertaa mukaan. Vesiputous on kerrassaan taianomainen ja sen yllä oleva silta muistuttaa minua aina LOTR:in Rivendellistä. Voin melkein nähdä haltian leijuvan sillan poikki.
Multnomah Falls is actually located on the Oregon side, but it is an essential part of these views for me, so it got included this time around. The waterfall is simply magical and the brige over it always reminds me of Rivendell in the Lord of the Rings. I can almost see an elf gently floating across the bridge.
DSC_9613
DSC_9611
IMG_4233-2
Columbia-joen ylittävät lukuisat sillat saavat silmäni tuikkimaan. Rakastan ajaa suurten massiivisten siltarakennelmien yli samalla kun yritän räpsiä niistä kuvia.
The numerous bridges crossing the Columbia River make my eyes twinkle. I love to drive across such massive bridges while trying to take pictures at the same time.
DSC_9538
DSC_9599
DSC_9555-2
Washingtonin puolelta, Columbia-joen suulta löytyy kotoisa Nasellen kylä. Tässä kylässä erikoista on sen perinteikkäät juuret. Ne tulevat nimittäin Suomesta. Täällä järjestetään joka kesä Suomalais-Amerikkalaiset kansanjuhlat. Postilaatikoista voi myös bongata suomenkielisiä nimiä.
By the outfall of the Columbia River on the WA side, lies a quaint village called Naselle. What's special about this town is its traditional heritage. Because it happens to be from Finland. Every summer they organize a Finnish American Folk Festival here. You can even spot Finnish names on the mailboxes.
DSC_9545
DSC_9548-2
DSC_9554