Beyond the Cascades

Usein puhutaan Seattlesta ja Cascade-vuorijonosta... mutta mitÀ löytyykÀÀn sateisten metsien ja vuorenhuippujen takaa toiselta puolen Washingtonin osavaltiota?
There's often talk about Seattle and the Cascade Mountain Range... but what actually lies beyond the lush rainy forests and mountain tops, in the rest of Washington State?


đŸŽ¶ Fleet Foxes - Cascades đŸŽ¶
DSC_8434-3
DSC_8424
DSC_8421-2
DSC_8418-2
DSC_8425
Oikeastaan vaikka mitÀ! Kuten muun muassa maanviljelyÀ, hedelmÀtarhoja, peltoja ja kanjoneita. Vien teidÀt nyt pienelle virtuaaliroadtripille lÀpi Washingtonin osavaltion, ihailemaan niitÀ vÀhemmÀn tunnettuja maisemia ja nÀhtÀvyyksiÀ.
All kinds of things, in fact! Like farming, orchards, fields and canyons. I will now take you along for a virtual road trip of Washington State, to admire the less known scenery and amazing sights.
DSC_8245
DSC_8247
DSC_8250
Aloitetaan Wenatcheen alueen hedelmÀtarhoista, joista teillÀ ei varmaan ole hajuakaan, ellen mainitse niitÀ ihania punaisia jouluomenoita, joista jotkut tykkÀÀ kuin hullut puurosta ja toiset eivÀt sitten ollenkaan. Itse kuulun niihin edellÀ mainittuihin ja ahminkin nÀitÀ jauhoisia herkkuja aina kun ne ilmestyvÀt joulun alla kauppoihin.
Let's start with the orchards in the Wenatchee area, which you probably have no idea about, unless I mention those Red Delicious apples, eaten in Finland at X-mas, which some people crave and others simply hate. I myself belong to the aforementioned group and am always sticking my teeth into these beauties when they appear at my grocer's.
DSC_8253
DSC_8257
Kaikkien aikojen suosikkini Washingtonin osavaltiosta on kuitenkin Rainier-kirsikka. NÀmÀ pilkulliset, pulleat kirsikat ovat jumalten herkkua, vaikka ne nÀyttÀvÀtkin tottumattoman silmÀÀn vain raaoilta. Ne ovat makeimpia, mehukkaimpia kirsikoita joita olen koskaan maistanut, NAM!
My all time favorite fruit to come out of Washington State, is however the Rainier cherry. These speckled, plump cherries are the bee's knees, even if they might look somewhat raw to the untrained eye. But they are in fact the sweetest, juiciest cherries I have ever tasted. YUM!
DSC_8270
DSC_8259
Wenatcheen jÀlkeen maisema muuttuu taas radikaalisti, ja mutkittelevalta tieltÀ pÀÀsee ihailemaan Columbia-jokea ennen kuin tie johdattaa taas vuorten yli alavammille maille.
After Wenatchee the scenery changes again radically and you get to admire the Columbia-river from a windy road, before it leads you over the mountains to low-lying fields.
DSC_8275
DSC_8282
DSC_8285
DSC_8274
DSC_8294
DSC_8296
DSC_8314-2
NÀmÀ vihreÀt laakeat maisemat yllÀttivÀt minut Washingtonissa tÀysin. Olin aiemmin kuvitellut koko osavaltion olevan vuoristoinen ja tÀynnÀ havupuita. Mutta kaikkea muuta! Pilvet taivaalla toivat mieleen Simpsonit.
This flat green scenery really took me by surprise in Washington. Before, I had imagined the whole state as mountainous and filled with evergreens. A complete surprise! The clouds in the sky reminded me of the Simpsons.
DSC_8293
DSC_8297
DSC_8299
DSC_8301
DSC_8305
Paluumatkalla Spokanesta ja Idahosta takaisin Seattleen koettiin kuitenkin jÀnniÀ, kun ajoimme Moses Laken ja kuuluisan The Gorge amfiteatterin kautta takaisin Columbia-joen varrelle, joka on muodostanut maisemaan upeita kanjoneita. NÀmÀ eivÀt todellakaan olleet ensimmÀisenÀ mielessÀni lÀhtiessÀmme kiertÀmÀÀn Evergreen Statea.
On the return trip from Spokane and Idaho to Seattle, we however experienced something magical, as we drove back through Moses Lake and the famous Gorge Amphitheatre by the Columbia River, which has over time shaped fabulous scenic canyonlands. This was truly not what I had in mind, as we set out to tour the Evergreen State.
DSC_8309
DSC_8385-2
20080621-IMG_3537_2
DSC_8374
DSC_8376
DSC_8435
Matkan hauskimmat asiat olivat kuitenkin nÀmÀ. Joku tykkÀsi laamoista niin paljon, ettÀ piti niitÀ laumana pihallaan. SiellÀ ne seisoskelivat ja syljeksivÀt nurkkiin ja ihmettelivÀt ohiajavia idiootteja kameran kanssa.
The funniest things along the trip were however these. Someone liked lamas so much, that they kept a flock of them in their yard. There they stood, spitting around and wondering about the idiots in the car pointing a camera at them.
DSC_8362-2
DSC_8324
Tai mitÀ sanotte tÀstÀ maailman hienoimmasta bensapumpusta? Hinnoittelu aivan jÀrkeenkÀypÀÀ post-it lappujen ja verojen kera, vai mitÀ?
Or what do you say about the fanciest gas pump ever? The pricing is completely sensible with post-its and added taxes, right?
DSC_8316
Paras kuitenkin sokerina pohjalla. Joku oli maalannut vajaansa suuren Alaskan lipun. TÀlle annan tÀyden siunaukseni. North to the Future!
Last, but not least: Someone had painted a large Alaskan flag on their shed. This I give my full blessing to. North to the Future!