Cape Meares

Oregonin rannikon pohjoisosassa noin parin tunnin matkan päässä Newportista sijaitsee toinen upeaakin upeampi majakka, joka on olemukseltaan ja ympäristöltään aivan erilainen kuin se, jonka näitte edellisessä Oregon-postauksessa. Cape Mearesin majakka sijaitsee jylhien kukkuloiden päällä maisemissa joihin kuumeisesti haluan palata.
In the northernmost part of the Oregon Coast, about two hours away from Newport lies another stunningly beautiful lighthouse, which is very different in character and scenery from the one you saw in the previous post from Oregon. The Cape Meares Lighthouse sits atop a steep cliff with views I'm simply dying to see again.
IMG_4069
Aloin jo kirjoittamaan täysin erilaista tarinaa, lukuisilla muillakin kuvilla matkaltamme ylös rannikkoa pitkin, mutta päätin sittenkin jakaa tunteikkaamman tarinan ja kuvat seuraavaan postaukseen, joten pysykääpä kuulolla seuraavaa osaa varten.
I already began writing a completely different story, with many more pictures from the trip further up the coast, but I decided to leave the more emotional part and pictures for the next post, so hold on for part two of this spectacular trip.
IMG_4065-3
Päivä oli kuin morsian ja linnut kirjaimellisesti visertelivät puissa. Muistan että tavoitteenani oli kaapata kameralle laulava pikku lintunen, ja tässä paras tulos. Näiden vanhojen matkakuvien läpikäyminen on itse asiassa ollut minulle niin terapeuttista, että taidankin samalla inspiraation puuskalla tutkiskella vanhoja arkistojani enemmänkin kevään aikana.
It was such a stunning day and the birds were literally singing in the tree tops. I remember that I was trying to capture a singing little birdie on camera and this is the best one. Going through these old travel pics has actually been so therapeutic for me, that I'm actually thinking about going through my archives a bit more during this spring.
DSC_9166
IMG_4034-2
20080623-IMG_4043
20080623-IMG_4052
Cape Mearesin majakka rakennettiin Tillamookiin vuonna 1890 ja se olikin käytössä liki 60-luvun puoliväliin asti. Tillamook on ainakin USA:n länsirannikolla tunnettu juustoistaan ja maitotuotteistaan, sillä alueella on mitä mielenkiintoisin meijeri Tillamook Cheese Factory, johon ehdottomasti kannattaa käydä tutustumassa. Tutustumiskierroksen jälkeen pääsee maistelemaan ihania jäätelöitä ja cheese curdseja, eli juustomassasta tehtyjä palleroita. Ne ovat Tillamookin erikoisuus.
The Cape Meares Lighthouse was built in Tillamook in 1890 and was actually in use all the way until the mid 60's. Tillamook is famous, at least on the West Coast of the United States, for its cheeses and dairy products, originating at the popular creamery Tillamook Cheese Factory, which is definitely worth a visit. After the tour you get to taste some of their delicious ice creams and cheese curds, which are probably the single most popular thing to feast on while visiting Tillamook.
DSC_9159
IMG_4047-2
20080623-IMG_4045
DSC_9156-2-2
DSC_9154-2
20080623-IMG_4049
20080623-IMG_4059
Nämä kiikarit ovat suosikkijuttujani Jenkeissä. Niin yksinkertaisia ja tyylikkäitä vanhanaikaisuudessaan. Tykkään ajatuksesta, että laitteeseen sujautetaan kolikko ja hiljennytään hetkeksi ihailemaan maisemia. Miksei kiikarit voisi aina olla näin kauniita?
These viewers are one of my favorite things in the US. So simple yet so classy in their vintageness. I love the idea of inserting a quarter and taking a moment to admire the scenery. Why can't they make binoculars this pretty elsewhere too?
DSC_9168-2
DSC_9165-2
20080623-IMG_4042
Matkassa oli myös mukana pikkuinen Diana-kamera, jonka tuotokset on valitettavasti jääneet jo kauan sitten unohduksiin. En muuten voi ymmärtää miksi ihmeessä halusin joskus käyttää tuota Urban Outfittersin virkattua pipoa. No mieli ja tyyli muuttuu, ja se taitaa yleensä olla hyvä asia.
We'd also brought our tiny little Diana camera, though the film and the pics are by now long gone. And I simply can't understand why I ever would've wanted to wear that knitted beanie from Urban Outfitters. Well, times and styles change and I think it's usually quite a good thing.
DSC_9155
DSC_9170
IMG_4075
DSC_9140-3-2
Tässä vielä niitä kuuluisia Tillamookin meijereitä. Meijerin lisäksi Tillamookista löytyy myös ilmailumuseo, joka toimii osittain tässä vanhassa ilmalaivahangaarissa. Museossa on näytillä kolmisenkymmentä sodanaikaista lentokonetta, eli ilmailunörteillekin on jotain nähtävää.
So this is where the famous Tillamook dairy comes from. Apart from the creamery, Tillamook is also home to an Air Museum, which is located in this old blimp hangar. Here you can see around 30 old war time planes, so there's something for all the aviation geeks as well.
DSC_9144-2-3
IMG_4082
Nämä rannat ja jylhät maisemat ovat ehdottomasti kauneimpia ikinä näkemiäni paikkoja, enkä malttaisi millään odottaa seuraavaa reissua. Toivottavasti ensi kesänä. Seuraavassa postauksessa taas lisää Oregonista ja kuvia suosikkirannastani auringonlaskun aikaan.
These beaches and these rugged views are definitely some of the most beautiful places I have ever seen and can't wait to go back here. Hopefully this summer. Stay tuned for the next part of my trip to Northern Oregon and pictures of my favorite beach at sunset.
IMG_4080-2