Visiting Vermont

Parhaita juttuja, joita bloggaaminen on minulle tuonut on upeat ystävät. Ystäviä löytyy moneen lähtöön ja mikäs sen ihanampaa kuin kokoontua juuri niiden ihmisten kanssa, joilla on hyvin samat mieltymykset ja ajatusmaailma kuin itselläkin. Tänään vierailin erään neitokaisen ihanampaakin ihanammassa kodissa, jossa muutama muukin Amerikka-fani löi viisaat päänsä yhteen osavaltioiden pääkaupunkitrivian merkeissä. Erikoisempien osavaltioiden joukosta mieleeni jäi Vermont ja sen ranskalaisen kuuloinen pääkaupunki Montpelier. Palataanpa siis vielä Vermontiin toissavuotisen reissuni merkeissä ja blogissa aiemmin näkemättömien IG-kuvien kautta.
Some of the best things that blogging has brought me are great friends. I have many friends for many different occasions and what could be better than getting together with people who have very similar thoughts and likes as I do. Today I visited one lovely lady's fabulous home, where a few other US-fans came together for a night of playful US State Capital Trivia. While going through some of the more peculiar states, I once again started thinking about Vermont and its french sounding capital Montpelier. So let's go back in time to my trip to Vermont the other year, through some IG-pics previously unseen on the blog.
PicMonkey Collage6.jpg
Mitä te oikeastaan tiedätte Vermontista? Nimi kertoo paljon, osavaltion erottaa helposti New Hampshiresta, sillä se on V:n muotoinen, ja se on täynnä vihreitä vuoria ja kukkuloita. Lisäksi sieltä on kotoisin maailmankuulu herkkujäätelö, Ben & Jerry's.
What do you actually know about Vermont? The name is quite revealing, since it's easy to tell the state apart from New Hampshire due to it's V-shape and its green mountains and hills. It's also home to the famous Ben & Jerry's ice cream.
PicMonkey Collage4.jpg
Vermontista löytyy myös verrattomia laskettelumahdollisuuksia, sekä suurehko Lake Champlain -järvi, joka erottaa Vermontin New Yorkin osavaltiosta ja läheisestä Kanadan rajasta.
In Vermont you'll also find some exquisite skiing and a large lake called Lake Champlain, which separates Vermont from the state of New York and the nearby Canadian border.
PicMonkey Collage3.jpg
Ben & Jerry'sin alkuperäinen tehdas sijaitsee Waterburyssa, lähellä pääkaupunki Montpelieriä, ja siellä kannattakin käydä tutustumassa Pohjois-Amerikan jäätelömekkaan.
Ben & Jerry's original ice cream factory is located in Waterbury, close to the capital city of Montpelier and is definitely worth a visit to this mecca of North American ice cream.
PicMonkey Collage2.jpg
Osavaltion suurin kaupunki on kuitenkin Burlington, joka sijaitsee aivan järven rannassa. Kaupunki on vilkas yliopistokaupunki ja juuri sopivankokoinen mukavine kävelyetäisyyksineen. Yliopisto on perustettu jo vuonna 1791.
The largest city in the state is however Burlington, which is located right on the lake. The city is a bustling University town and is just the right size to be able to walk around. The University was already founded in 1791.
PicMonkey Collage5.jpg
Minulle parasta Vermontissa olivat vehreät maisemat, ihanat avarakatseiset ihmiset ja tuoreet hedelmät ja ruoka, jotka tulivat suoraan maatiloilta ja torimyyjiltä. Haluaisin kovasti lähteä takaisin uudelle vierailulle paikallisen perheeni ja ystävien luokse! Terkut serkulleni Jussille ja upealle emännällemme Candylle ihanasta vierailusta.
For me the best part about Vermont was the lush green scenery, the wonderful open minded people and the fresh fruit and groceries which came directly from the farms and farmer's markets. I'm very eager to go back to visit my family and friends there soon again! Hello to my cousin Jussi and our wonderful hostess Candy for such a lovely visit.
PicMonkey Collage1.jpg
Tämä on luonnollisesti päivän biisi!

🎶 Frank Sinatra - Moonlight in Vermont 🎶
This is the obvious song of today!

🎶 Frank Sinatra - Moonlight in Vermont 🎶
Tämä postaus on osa Instagram Travel Thursdayta. Lue ohjeet täältä ja kurkkaa myös järkkääjien blogit: Destination Unknown, Kaukokaipuu ja Running with Wild Horses.
This post is part of Instagram Travel Thursday. More info here. Also check out some of the organizers: Destination Unknown, Skimbaco Lifestyle and House of Anaïs.