Winter Wonderland

Rakastan talvea. Sitä perinteistä lapsuusmuistojen talvea, jolloin on lunta, pakkasta ja pimeää. Mutta juuri tähän aikaan vuodesta sosiaalinen media täyttyy ihmisten lomakuvista auringossa ja varmaan jokainen meistä haaveilee perinteisestä talvisäästä huolimatta pienestä irtiotosta paratiisiin. Mikä siis avuksi kun tietää, ettei nyt ole mahdollisuutta tai edes varaa lähteä? Tässä minun vinkkini siihen, miten Suomen talvessa voi maksimoida onnellisuutensa ja mihin kannattaa kiinnittää huomiota, jotta talven näkisi mahdollisimman ruusunpunaisten lasien läpi.
I love winter. That traditional kind you remember from your childhood, with snow, freezing temperatures and darkness. But this is also the time of year when social media is filled with people's vacation shots from the sun and you can't help but feel like you'd really need a little escape to paradise as well. So what choice do you have when you don't have the possibility or the money to just hop on a plane and fly away? Here are my tips on how to maximize your happiness during winter and for seeing it through rose-colored glasses.
Winter_home.jpg
Kuten alaskalaiset sanovat, huonoa säätä ei olekaan, on vain huonoja varusteita: pukeudu lämpimästi ja unohda turhamaisuus. Pipo, käsineet ja villasukat ovat pakollisia talvella. Nautit ulkoilusta huomattavasti enemmän kun pysyt lämpimänä. Kannattaa myös satsata hyviin talvikenkiin.
As Alaskans say, there is no such thing as bad weather, there's only bad gear: dress warm and forget about looks. A hat, gloves and wool socks are essential in winter. You'll enjoy the outdoors a lot more when you stay warm. You should also get a decent pair of winter boots.
Kiinnitä huomiota taivaan väreihin ja valoon auringon noustessa, auringon laskiessa ja lumisateella: näin näet taivaan täyttyvän lempeistä pastelliväreistä päivän mittaan. Suosikkiasiani talvessa on lapsesta asti ollut vaaleanpunainen taivas lumisateella. Ulkomaalaiset eivät yleensä ymmärrä lainkaan mistä puhun ennen kuin he kokevat tämän itse.
Pay attention to the colors and the light in the sky as the sun rises, as it sets and when it's snowing: that way you can see the sky fill up with warm pastel colors along the day. My favorite thing about winter has always been the pink sky when it's snowing. Foreigners usually have no idea what I'm talking about until they experience this for themselves.
Winter_Outside.jpg
Kun olet ensin pukeutunut lämpimästi, lähde ulos ulkoilmaan: talvinen luonto, lisääntyvän auringon määrä, lumihiutaleiden kimmellys ja jäällä kävely ovat mielenkiintoisia tutkittavia kunhan hetkeksi pysähtyy ja kiinnittää niihin huomiota. Yksi palkitsevimpia asioita on levätä kotona talviulkoilun jälkeen viltin alla, kourassa kuppi kuumaa.
After you've dressed up in warm clothes, go out into the fresh air: wintery nature, the increasing amount of sun, the glistening of snowflakes and walking on ice are interesting things to explore once you stop and actually pay attention. One of the most rewarding things is to rest at home under a blanket with a steaming hot drink after being outdoors.
Ole positiivinen: suhtaudu talveen sillä mielellä että se kestää vain aikansa. Pohjoisessa asumisen rikkaus ovat vuodenajat. Itse en ainakaan haluaisi jokaikisen päivän olevan täysin samanlainen kuin edeltävän.
Stay positive: take winter as it is, because it's just a passing season after all. The richness of living up in the north are the four seasons. Personally I wouldn't want every single day to be the same as the previous one.
Winter_details.jpg
Katso talvimaailmaa instagramin kautta: kuvaa valoa ja lunta, hanki makrolinssi ja kuvaa vaikka lumihiutaleita lähietäisyydeltä. Viime viikkoina olen heilunut useamman kerran lumen pinnassa iPhonen kanssa yrittäen vangita sen täydellisen hetken.
Look at winter wonderland through instagram: photograph light and snow, get a macro lens and shoot snowflakes at close range. Lately I've often been dangling my iPhone in the snow while trying to capture that perfect moment.
Kuuntele tämän hetkisiä lempibiisejäni Spotifyssa ja ihastu. Minä lähdenkin tästä naapurimaahamme Ruotsiin nauttimaan lumesta ja vauhdista lumilautani päällä. Iloista Travel Thursdayta teille kaikille!

🎶 Benjamin Francis Leftwich - Atlas Hands 🎶

🎶 Matt Corby - Big Eyes 🎶
Listen to my current favorites on Spotify and fall in love. I'm actually off to our neighboring country Sweden, to enjoy snow and exitement on my snowboard. Happy Travel Thursday to you all!

🎶 Benjamin Francis Leftwich - Atlas Hands 🎶

🎶 Matt Corby - Big Eyes 🎶
Tämä postaus on osa Instagram Travel Thursdayta. Lue ohjeet täältä ja kurkkaa myös järkkääjien blogit: Destination Unknown, Kaukokaipuu ja Running with Wild Horses.
This post is part of Instagram Travel Thursday. More info here. Also check out some of the organizers: Destination Unknown, Skimbaco Lifestyle and House of Anaïs.