Winter Wonderland

Rakastan talvea. SitÀ perinteistÀ lapsuusmuistojen talvea, jolloin on lunta, pakkasta ja pimeÀÀ. Mutta juuri tÀhÀn aikaan vuodesta sosiaalinen media tÀyttyy ihmisten lomakuvista auringossa ja varmaan jokainen meistÀ haaveilee perinteisestÀ talvisÀÀstÀ huolimatta pienestÀ irtiotosta paratiisiin. MikÀ siis avuksi kun tietÀÀ, ettei nyt ole mahdollisuutta tai edes varaa lÀhteÀ? TÀssÀ minun vinkkini siihen, miten Suomen talvessa voi maksimoida onnellisuutensa ja mihin kannattaa kiinnittÀÀ huomiota, jotta talven nÀkisi mahdollisimman ruusunpunaisten lasien lÀpi.
I love winter. That traditional kind you remember from your childhood, with snow, freezing temperatures and darkness. But this is also the time of year when social media is filled with people's vacation shots from the sun and you can't help but feel like you'd really need a little escape to paradise as well. So what choice do you have when you don't have the possibility or the money to just hop on a plane and fly away? Here are my tips on how to maximize your happiness during winter and for seeing it through rose-colored glasses.
Winter_home.jpg
Kuten alaskalaiset sanovat, huonoa sÀÀtÀ ei olekaan, on vain huonoja varusteita: pukeudu lÀmpimÀsti ja unohda turhamaisuus. Pipo, kÀsineet ja villasukat ovat pakollisia talvella. Nautit ulkoilusta huomattavasti enemmÀn kun pysyt lÀmpimÀnÀ. Kannattaa myös satsata hyviin talvikenkiin.
As Alaskans say, there is no such thing as bad weather, there's only bad gear: dress warm and forget about looks. A hat, gloves and wool socks are essential in winter. You'll enjoy the outdoors a lot more when you stay warm. You should also get a decent pair of winter boots.
KiinnitÀ huomiota taivaan vÀreihin ja valoon auringon noustessa, auringon laskiessa ja lumisateella: nÀin nÀet taivaan tÀyttyvÀn lempeistÀ pastellivÀreistÀ pÀivÀn mittaan. Suosikkiasiani talvessa on lapsesta asti ollut vaaleanpunainen taivas lumisateella. Ulkomaalaiset eivÀt yleensÀ ymmÀrrÀ lainkaan mistÀ puhun ennen kuin he kokevat tÀmÀn itse.
Pay attention to the colors and the light in the sky as the sun rises, as it sets and when it's snowing: that way you can see the sky fill up with warm pastel colors along the day. My favorite thing about winter has always been the pink sky when it's snowing. Foreigners usually have no idea what I'm talking about until they experience this for themselves.
Winter_Outside.jpg
Kun olet ensin pukeutunut lÀmpimÀsti, lÀhde ulos ulkoilmaan: talvinen luonto, lisÀÀntyvÀn auringon mÀÀrÀ, lumihiutaleiden kimmellys ja jÀÀllÀ kÀvely ovat mielenkiintoisia tutkittavia kunhan hetkeksi pysÀhtyy ja kiinnittÀÀ niihin huomiota. Yksi palkitsevimpia asioita on levÀtÀ kotona talviulkoilun jÀlkeen viltin alla, kourassa kuppi kuumaa.
After you've dressed up in warm clothes, go out into the fresh air: wintery nature, the increasing amount of sun, the glistening of snowflakes and walking on ice are interesting things to explore once you stop and actually pay attention. One of the most rewarding things is to rest at home under a blanket with a steaming hot drink after being outdoors.
Ole positiivinen: suhtaudu talveen sillÀ mielellÀ ettÀ se kestÀÀ vain aikansa. Pohjoisessa asumisen rikkaus ovat vuodenajat. Itse en ainakaan haluaisi jokaikisen pÀivÀn olevan tÀysin samanlainen kuin edeltÀvÀn.
Stay positive: take winter as it is, because it's just a passing season after all. The richness of living up in the north are the four seasons. Personally I wouldn't want every single day to be the same as the previous one.
Winter_details.jpg
Katso talvimaailmaa instagramin kautta: kuvaa valoa ja lunta, hanki makrolinssi ja kuvaa vaikka lumihiutaleita lÀhietÀisyydeltÀ. Viime viikkoina olen heilunut useamman kerran lumen pinnassa iPhonen kanssa yrittÀen vangita sen tÀydellisen hetken.
Look at winter wonderland through instagram: photograph light and snow, get a macro lens and shoot snowflakes at close range. Lately I've often been dangling my iPhone in the snow while trying to capture that perfect moment.
Kuuntele tÀmÀn hetkisiÀ lempibiisejÀni Spotifyssa ja ihastu. MinÀ lÀhdenkin tÀstÀ naapurimaahamme Ruotsiin nauttimaan lumesta ja vauhdista lumilautani pÀÀllÀ. Iloista Travel Thursdayta teille kaikille!

đŸŽ¶ Benjamin Francis Leftwich - Atlas Hands đŸŽ¶

đŸŽ¶ Matt Corby - Big Eyes đŸŽ¶
Listen to my current favorites on Spotify and fall in love. I'm actually off to our neighboring country Sweden, to enjoy snow and exitement on my snowboard. Happy Travel Thursday to you all!

đŸŽ¶ Benjamin Francis Leftwich - Atlas Hands đŸŽ¶

đŸŽ¶ Matt Corby - Big Eyes đŸŽ¶
TÀmÀ postaus on osa Instagram Travel Thursdayta. Lue ohjeet tÀÀltÀ ja kurkkaa myös jÀrkkÀÀjien blogit: Destination Unknown, Kaukokaipuu ja Running with Wild Horses.
This post is part of Instagram Travel Thursday. More info here. Also check out some of the organizers: Destination Unknown, Skimbaco Lifestyle and House of AnaĂŻs.