Maine, Vacationland

Puhuttiin vastikään ystävien kanssa majakoista ja tulevista majakkasuunnitelmista, ja mieleeni tuli taas väistämättä Maine ja sen upeat maisemat. Maineen haluan kyllä vielä joskus uudestaan, mutta ajattelin nyt jakaa teille suosikkikuvani ja vinkkini Mainen suurimman kaupungin Portlandin ympäristöstä.
We recently spoke about lighthouses and upcoming lighthouse plans with my friends and inevitably I came to think of Maine and its gorgeous scenery. I still want to go back to Maine someday, but for now I thought I'd share my favorite images and tips to the environs of Maine's largest city Portland.
maine1
Mainessa kannattaa tutustua paikallisiin ja heidän vieraanvaraisuuteensa kuten me teimme yöpyessämme ihastuttavassa pienessä B&B:ssä, jossa suloinen vanhempi setä tarjoili meille ehkä parhaimman aamiaisen ikinä. Miten sitä voisi kieltäytyä köyhistä ritareista höystettynä Mainen mustikoilla?
In Maine you should definitely get to know the locals and their hospitality as we did, when we spent the night at a delightful little B&B, where a cute older man served us probably the best breakfast ever. I mean how could you say no to Maine blueberries on french toast with bacon on the side?
maine4
Aivan Portlandin vierestä löytyy useampi henkeäsalpaava majakka ja niitä ihastellessa saa kulumaan tunnin jos toisenkin. Kuvissa Portlandin Bug Light, Portland Head Light ja Cape Elizabeth Light.
Right next to Portland you'll find several breathtaking lighthouses and you can easily spend several hours admiring them. Pictured are the Portland Bug Light, Portland Head Light and Cape Elizabeth Light.
maine3
Mainessa on tietenkin pakko syödä paikallista herkkua, eli hummeria. Hummereiden kohtalo hirvittää minua kyllä hieman, mutta lohduttaudun sillä että olen oikeasti syönyt hummeria vain muutaman kerran elämäni aikana ja kai sitä pitää mennä maassa maan tavalla. Mistäköhän johtuu ettei kalan syöminen aiheuta minussa vastaavanlaisia sympatioita?
In Maine you obviously have to eat the local treat, as in lobster. The terrible fate of lobsters does freak me out a bit, but I console myself with the fact that I've only actually eaten lobster a few times during my lifetime and I guess I should just get with the local program. I wonder why eating fish doesn't cause similar sympathetic reactions in me?
maine2
Freeport, Maine on maailmankuulun L.L.Beanin kotipaikka. Jättiläismäinen tehtaanmyymälä onkin auki 24h, ja on kerännyt ympärilleen liudan muita kauppoja ja outlet-myymälöitä. En ole mikään himoshoppaaja, mutta täällä viihdyin helposti useamman tunnin illan hiljaisina tunteina sateen ropistessa raivolla ulkona.
Freeport, Maine is home to the world famous L.L.Bean. The massive factory outlet is actually open 24/7 and has gathered several other stores and outlets around it. I'm really not a shopaholic, but this time around I could easily spend several hours there in the silent hours of the night as the rain was pouring down outside.
Tämä postaus on osa Instagram Travel Thursdayta. Lue ohjeet täältä ja kurkkaa myös järkkääjien blogit: Destination Unknown, Kaukokaipuu ja Running with Wild Horses.
This post is part of Instagram Travel Thursday. More info here. Also check out some of the organizers: Destination Unknown, Skimbaco Lifestyle and House of Anaïs.