Seven Hills of San Francisco

Ensimmäisen kerran kiinnostuin toden teolla San Franciscosta teininä katsoessani MTV:ltä The Real World: San Franciscoa. Sarjan legendaarisin kausi ikuisti mm. kiusanhenki Puckin ja AIDS-aktivisti Pedro Zamoran, ja näytti elämää kuuluisan Lombard Streetin varrelta. Sarja esitettiin vuonna 1994, kun grunge ja koko 90-luvun hienous oli parhaimmillaan.
I first became interested in San Francisco as a teenager, when I watched The Real World: San Francisco on MTV. The series' most legendary season immortalized the insufferable Puck and the AIDS activist Pedro Zamora and showed life along the famous Lombard Street. The show came out in 1994, when grunge and the whole fabulousness of the 90's was at its best.
IMG_8633
IMG_8627
IMG_8636
IMG_8638
Tv-sarja My So-Called Life ja nykypäivän tuore Oscar-voittaja Jared Leto olivat pakkomielteitä, Kurt Cobain oli juuri tehnyt itsemurhan ja oma teinitytön elämäni oli jatkuvaa vuoristorataa. Kuuntelin Nirvanaa, Stone Temple Pilotsia ja pukeuduin hippimäisiin grunge-vaatteisiin ja Doc Martenseihin. Suurin unelmani oli joku päivä päästä käymään San Franciscossa.
I also obsessed about the show My So-Called Life and the present day's Oscar winner Jared Leto. Kurt Cobain had just committed suicide and my life as a teenager was a constant rollercoaster. I listened to Nirvana, The Stone Temple Pilots and dressed in hippie-esque grunge-clothes and Doc Martens and my biggest dream was to one day visit San Francisco.
IMG_8647
IMG_8654
IMG_8658
IMG_8656
IMG_8666
Vain muutamaa vuotta myöhemmin, vuonna 1996 pääsin vihdoin käymään Friscossa, kun isäni täytti pyöreitä vuosia ja lähdimme yhdessä valloittamaan länsirannikkoa Alaskaa ja Havaijia myöten.
Only a couple years later, in 1996, I finally got to visit my beloved San Francisco, when my dad celebrated his birthday by taking me along as we toured the west coast all the way from Alaska and Hawaii to California.
IMG_8670
IMG_8672
IMG_8673
Muistan vieläkin kaupungin elävästi niiltä ajoilta. Ruoat jota söimme, Alcatrazin audiotourin, levykaupan, josta ostin matkamusiikkia kannettavaan CD-soittimeeni. Toni Braxton oli kova sana.
I still remember the city vividly from back in the day. The food we ate, the audio tour on Alcatraz, the record store where I bought travel music for my portable discman. Toni Braxton was my favorite.
IMG_8681
IMG_8686
IMG_8690
IMG_8710
Muistan myös Fisherman's Wharfin, kirkuvat lokit ja riitelevät merileijonat Pier 39:llä. Tähän päivään mennessä monikaan asia ei ollut muuttunut.
I also remember the Fisherman's Wharf, the screaming seagulls, the quarreling sea lions on Pier 39. To this day, not many things had changed.
IMG_8750
IMG_8708
IMG_8774
IMG_8781
IMG_8793
IMG_8790
IMG_8791
Tällä kertaa kaikki tuntui menevän pieleen, eikä kaupunki ollutkaan sellainen kuin muistin. Ehkä aika kultaa muistot tai ehkä asiat ovat vain muuttuneet. Eniten varmasti pääni sisällä. Varmuudella tiedän vain, että Losia se ei mielessäni ikinä tule päihittämään. Olen ollut äärimmäisen onnekas, että olen ystävien kautta päässyt kokemaan Losin pintaa syvemmältä. San Franciscossa näin ei koskaan ole päässyt käymään.
This time around however, everything seemed to go awry and the city was actually not at all like I had remembered. Maybe time changes things or maybe they really have changed. Probably mostly in my head. What I know for sure, is that it will never beat out LA in my mind. I guess I've just been incredibly lucky to have been able to experience LA from under the surface through my friends. It has never been the case with SF.
IMG_8799
IMG_8813
IMG_8819
IMG_8832
IMG_8836
Kuitenkin katsoessani näitä viimeisiä San Franin kuvia, tykkään kovasti kaupungin väreistä ja fiiliksestä. Oletteko te käyneet San Franissa ja mitä pidätte kaupungista?
Nevertheless, as I look through these last pics of San Fran I really like the city's colors and its vibe. Have you been to San Francisco and how do you like the city?