My Favorite Instagram Tools

Tällä kertaa ajattelin Instagram Travel Thursdayn kunniaksi jakaa teille muutamia Instagram + kuvankäsittely + bloggausvinkkejä. Näitä #IGTT-vinkkejä toivottiin jo aiemmin, mutta vasta nyt sain aikaiseksi koota suosikkiappini ja nettisivuni yhteen. Oma Instagram-tilini löytyy muuten nimellä @keamar.
This time in honor of Instagram Travel Thursday I thought I'd share some of my Instagram + photo editing + blogging tips. I was asked to put together all of my favorite #IGTT apps and websites a while back, but I didn't get around to doing it until now. My Instagram-account can be found under @keamar

iPhone Camera App

collage1
Kuvaa aina, ja todellakin aina pelkästään puhelimesi omalla kamera-appilla. Sanokaa minun sanoneen, mutta kuvanlaatu ja nopeus todella kärsivät muilla appeilla kuvatessa. Pätee tietenkin myös Instagramin omaan kameraan. Se on surkea.
Always and I mean always shoot pics with your phone's own camera app. Mark my words, the image quality and speed really do suffer when shooting with other apps. Applies obviously to Instagram's own camera as well. It sucks.

Snapseed

Collage2
Snapseed on ehdoton suosikki-kuvanmuokkausappini. Kaikki asetukset löytyy kätevästi alalaidasta ja liu'uttamalla sormea kuvan yllä vasemmalta oikealle voi kuvaa säätää eri työkaluin. Jotkut pitävät Afterlightista, mutta jostain syystä Snapseed sopii minun sormilleni vain paremmin.
Snapseed is my absolute go-to app in photo editing. All the settings can easily be found at the bottom. Slide your finger from left to right above the picture to easily adjust the pic. Others seem to prefer Afterlight, but for some reason Snapseed just fits my fingers better.

VSCOcam

Collage3
VSCOcam on toinen kuvanmuokkaussuosikki. Tosin olen huomannut, että se sopii parhaiten värikkäämpiin ympäristöihin kuin Suomi. Ajoin melkein kaikki Barcelonan kuvat VSCOcamin kautta, mutta talvimaisemista tulee sillä ehkä liian valjuja ja liika harmaus alkaa nyppimään ennen pitkää.
VSCOcam is another photo editing favorite. Though I have noticed that it actually suits more colorful surroundings better. I adjusted all my pics from Barcelona through VSCOcam, but winter colors might be too bland for this app and excessive greyness will eventually start bugging me.

Flickstagram

Collage4
Kun olet ladannut kuvat Instagramiin ja tyhjentänyt lisätilaa puhelimellesi, mutta haluaisit silti myöhemmin päästä kätevästi käsiksi ig-kuviin, on Flickstagram aivan ehdoton apuväline. Flickstagram tuo automaattisesti Instagram-kuvasi omaan kansioonsa Flickr-tilillesi, josta voit sitten helposti ladata niitä käyttöösi myöhemminkin. Muista vain, että kuvat ovat Instagramissa vain n. 600x600px, joten täysikokoisina ne löytyvät ainoastaan kovalevylle tallennettuina.
After you've uploaded your pics to Instagram and emptied out space on your phone, but you'd still like to access ig-images conveniently later on, Flickstagram will come to the rescue. It automatically imports your Instagram-pics to its own folder on your Flickr account, from where you can then easily download them later on. Just remember that the images on Instagram are only about 600x600px, so full size images can only be found saved on your hard drive.

Flickr

Collage5
Olen ollut aktiivinen Flickrin käyttäjä jo 6 tai 7 vuoden ajan. Luulen että minulla on siellä tallessa noin 10 000 kuvaa, mutta bloggaajana ne tulevat todella tarpeeseen. Toinen hyvä puoli Flickrissä on, että kuvat joita postaat blogiin Flickrin kautta säilyttävät aina moitteettoman kuvanlaadun ja terävyyden. Sori jos tämä nyt pilaa bloggerin tai wordpressin käyttökokemuksen. Ja pakko myöntää, että Squarespace on aivan yhtä surkea. Voitte vertailla kuvia yllä ja alla, kumpien luulette olevan Flickrissä ja kumpien Squarespacen omalla serverillä ?
I've been an avid Flickr user for 6 or 7 years already. I think I have about 10.000 pictures stored on there, but as a blogger they always come in handy. The other big bonus with Flickr is, that the images you post on your blog through Flickr always retain their impeccable quality and sharpness. Sorry to burst your blogger or wordpress-bubble, but Squarespace is actually equally sucky. You can compare the identical pictures above and underneath. Which ones do you think are on Flickr, and which ones are on Squarespace's own server?
Collage5.jpg

Picmonkey

Collage6
Viimeisenä, muttei suinkaan vähäisimpänä on Picmonkey. Käytän tätä webbityökalua viikottain kollaasien ja muun kivan tekemiseen. Toimii siis erityisen hyvin matkoilla jos läppärissäsi ei ole kuvankäsittelyohjelmaa, tai jos käytät lainakonetta reissun päällä. Picmonkey tarjoaa erinomaiset työkalut perusmuokkaukseenkin. Kivoja fontteja myös!

Mitkä ovat teidän omia suosikki-appeja?
Last, but definitely not least there's Picmonkey. I use this online tool weekly to make collages and other cool stuff. It works especially well when you're traveling and don't have a photo editor on your laptop or while using someone else's computer when on the road. Picmonkey also offers great tools for basic photo editing. Nice fonts too!

Which ones are your own favorite apps?

Postauksen kaikki kuvat on kaikki otettu iPhone 4S:llä viime vuoden Kalifornian-reissun aikana ja lämmittävät mieltäni edelleen, sekä tuovat väriä tähän harmaaseen talviaikaan. Muita suosikkimatkakuviani viime vuodelta löytyy instagramista #deepredblues -tagin alta.

Tämä postaus on osa Instagram Travel Thursdayta. Lue ohjeet täältä ja kurkkaa myös järkkääjien blogit: Destination Unknown, Kaukokaipuu ja Running with Wild Horses.
The pics in this post are all taken with an iPhone 4S during last year's trip to California and they still warm my heart and bring some color into this grey winter. My other favorite travel pics from last year can be found on instagram under the tag #deepredblues.

This post is part of Instagram Travel Thursday. More info here. Also check out some of the organizers: Destination Unknown, Skimbaco Lifestyle and House of Ana√Įs.