Espanya i Montjuïc

Ulkona tuntuu keväiseltä ulvovasta tuulesta ja pienoisesta myrskystä huolimatta, ja ajatukseni ovat eittämättä tulevassa kesässä ja kaikessa siinä mitä ulkona voi ilmojen lämmettyä tehdä. Mieli palailee myös ajoittain aurinkoiseen Barcelonaan, jossa talvea ei mielestäni koskaan oikein olekaan.
It already feels like spring outside, despite the howling wind and the slight storminess, and my thoughts are undeniably in the upcoming summer and all the things you can do outside after the weather warms up. My mind also wanders off to sunny Barcelona, where there's never really a winter at all.
IMG_9834
IMG_9769
Yhtenä päivänä lähdimme kiipeämään ylös Montjuïcille Font Màgican ja Museu Nacional d'Art de Catalunyan ohi. Aurinko, ilma ja ympäristö olivat aivan taianomaisia.
One day we started out by climbing up to Montjuïc past the Font Màgica and the Museu Nacional d'Art de Catalunya. The sun, the air and the surroundings were simply spellbinding.
IMG_9768
IMG_9784
IMG_9773
IMG_9777
IMG_9791
IMG_9789
IMG_9779
IMG_9799
IMG_9845
Puig i Cadafalchin katalonialaisuutta edustavat neljä kolumnia ovat vihdoin muutama vuosi sitten päässeet takaisin niille kuuluvalle oikealle paikalle, useita vuosikymmeniä sen jälkeen kun kansallismieliset tuhosivat ne Primo de Riveran diktatuurin aikaan 1928.
The four columns of Puig i Cadafalch, which represent the catalonian spirit, have finally been resurrected where they actually belong, several decades after the nationalists had them taken down during the dictatorship of Primo de Rivera in the late 1920's.
IMG_9793
IMG_9795
IMG_9808
IMG_9851
IMG_9859
IMG_9866
Edellisestä vierailustani näihin maisemiin oli oikeasti jo yli kymmenen vuotta ja en ole varma olinko ikinä aiemmin käynyt Anella Olímpicalla vain ihailemassa näkymiä. Pari konserttia tuli joskus kyllä nähtyä Palau Sant Jordilla. Aikanaan pidin kovasti meksikolaisbändi Manásta ja entisaikojen Shakirasta. Kyllä on elämä ja mieltymykset muuttuneet kovasti sen jälkeen. Maisemat ja alueen futuristinen tunnelma saivat kyllä sydämeni pamppailemaan. Tuntui ihan siltä kuin olisimme olleet 60-luvun tieteiselokuvassa.
It had been more than 10 years since my last visit to these views and I'm not quite sure if I had ever been to the Anella Olímpica just to admire the sights. I did see a few concerts back in the day at the Palau Sant Jordi. I used to really like the Mexican band Maná and the old time Shakira. Life and my preferences have really changed a lot since those days. The scenery and the area's futuristic atmosphere made my heart pound and it almost felt like we were in a 60's science fiction movie.
IMG_9868
IMG_9871
IMG_9870
IMG_9873
IMG_9875
IMG_9869
IMG_9765
Todiste siitä miten ajat oikeasti muuttuvat on tämä Espanyalla sijaitseva vanha härkätaisteluareena. Siitä on sittemmin tehty ostoskeskus, jonka katolla on liuta ravintoloita. Siellä kävin seuraavana iltana tapaamassa vanhoja ystäviäni Andreeaa ja Jovia, jotka asuvat edelleen Barcelonassa, ja joiden kanssa koimme aikanaan ikimuistoisia opiskelijahetkiä. Harmikseni kauan odottamani kohtaaminen Font Màgican kanssa ei tällä kertaa sittenkään onnistunut, vaan jouduimme harmiksemme kääntymään suihkulähteeltä takaisin sen ollessa vuokrattuna yksityistilaisuutta varten.

Onko joku teistä päässyt kokemaan Font Màgican tai muuta kulttuuria Espanyan tai Montjuïcin ympäristössä?
The proof of how times really do change is this old bullfighting ring at Espanya. It has since then been made into a big shopping mall, which houses several restaurants on its rooftop. The following night I went up there to meet my old friends Andreea and Jovi, who still live in Barcelona and with whom we used to experience unforgettable memories as university students. To my disappointment my long awaited reencounter with the Font Màgica didn't work out this time after all and we were forced to turn back from the fountain as it had been rented out for a private event that evening.

Has anyone else experienced the Font Màgica or other cultural activities at Espanya or around Montjuïc?