For the Love of Mountains

Rupesin miettimään mihin yleensä ja mieluiten matkustan. Lopputulos oli yllättävän yksinkertainen. En yleensä välitä lämpimästä ilmastosta, turistikohteista, suurkaupungeista tai valmismatkoista. Olen aina ollut DIY -tyyppiä ja tykkään järjestää matkani kuten itse haluan, sen aikataulun mukaan joka minulle sopii. Ja olen myös tehnyt matkajärjestelyjä työkseni muutaman vuoden... mutta nyt ollessani "aikuinen", voidessani valita ja maksaa matkat itse, matkustan yleensä paikkoihin, joilla on ainakin yksi yhteinen piirre - vuoret.
I started thinking about where I usually and prererably travel to and why. My conclusion was quite simple. I don't generally care for warm climates, tourist attractions, most big cities or organized travel. I've always been a DIY kinda girl. I like creating my own trips, the way I want, according to the schedule that suits me best. And I've even done travel arrangements for a living for a few years... but now that I'm a "grownup", have a choice and pay for trips myself I tend to always travel to places with at least something in common - mountains.
Untitled
Nähtävästi en pysty enää matkustamaan näkemättä vuoria, joten tämän vuoden matkat ovat vahvasti vuoripainotteisia. Vietin viime viikon Lapissa, nauttien myöhäiskevään lumista, Suomen vastineesta vuorille ja pohjoisimman kolkkamme maisemista. Muutaman viikon päästä lähden Norjaan pitkäksi viikonlopuksi muutaman kanssabloggaajan ja ystävän kanssa.
Apparently nowadays I can't even travel without seeing mountains. So this year's travel will be all about them. I spent last week in Finnish Lapland, enjoying late spring snow, the Finnish excuse for mountains and our gorgeous northernmost scenery. In a few weeks I'll be heading to Norway for a long weekend with a bunch of co-bloggers and friends.
Untitled
Ja lopulta tulen viettämään kuukauden Alaskassa, Yhdysvaltojen luoteisosissa ja paikallisissa kansallispuistoissa. Tuntuu ihan unelmien täyttymykseltä ja vasta nyt alan käsittää, että tästä kesästä tulee kenties paras matkakesäni ikinä.
Then finally I will be spending a month in Alaska, the Pacific Nortwest and the Northwestern National Parks. Feels like a dream come true and it's only slowly sinking in that this summer might be my best travel summer yet.
Untitled
Ylläolevissa kuvissa on näkymiä Lapista ja joitakin uusia varusteita tulevia matkojani varten.
Pictured above are beautiful views from Lapland and some of the new gear for my upcoming travels.
Tämä postaus on osa Instagram Travel Thursdayta. Lue ohjeet täältä ja kurkkaa myös järkkääjien blogit: Destination Unknown, Kaukokaipuu ja Running with Wild Horses.
This post is part of Instagram Travel Thursday. More info here. Also check out some of the organizers: Destination Unknown, Skimbaco Lifestyle and House of Anaïs.