Rondane Nasjonalpark

Lapsuuden reissuiltani Norjaan muistan lähinnä Ruotsin puolelta ostetut vaaleanpunaiset lappuhaalarit, vuoristojärvet, vuoristossa kasvaneet suovillat ja erään ikävän sattuman. Kuusivuotiaan Kean uudet lappuhaalarit kokivat harmillisen takaiskun kun suovilloja poimiessa kaaduin kiveen ja lahkeeseeni tuli sormenpäänkokoinen reikä keskelle polvea. Kuusivuotias pikkutyttö vuodatti tuolloin harvinaisen katkeria kyyneliä, sillä vaaleanpunainen oli parasta mitä tiesin ja vuorimaisemat olivat pilanneet hienot uudet pöksyni.
From my childhood trips to Norway, I mostly remember the brand new pink overalls we gotten for me over in Sweden, the mountain lakes, the cotton grass growing on the slopes and one sad incident. The overalls of six-year old Kea fell victim to a tragic accident when I tripped and fell on a rock while picking cotton grass. I got a nickle sized hole right on my knee. That six-year old girl shed some especially bitter tears, since pink was the best thing in the world and the mountain views had ruined my new pants.
IMG_1399
IMG_1215
IMG_1227
IMG_1225
IMG_1233
Onneksi äitini oli sentään paljon ompelutaitoisempi kuin tyttärensä nykyään, ja sain itkullani äidin korjaamaan housut saumasta löytämällään palalla vielä samana iltana. Tämä lapsuuden ikävähkö Norjan muisto unohtui aika äkkiä, kun pääsimme matkabloggakavereiden kanssa Rondanen kansallispuiston messeviin vuori ja vesiputousmaisemiin. Pienestä tytöstä kukkien kera muistutti tällä kertaa Sadun mainio mini. Olinkohan minäkin joskus tuollainen tehopakkaus?
Fortunately my mother was much better at sewing than her daughter is and all that crying got her to patch up the hole with a piece of fabric she found in the seam. This sad moment of my childhood travels to Norway was quickly forgotten, when me and my travel blogging friends arrived in these amazing landscapes of the Rondane National Park. This time Satu's freespirited little mini reminded me of that flower picking girl. I wonder if I was once such a tiny powerhouse?
IMG_1248
IMG_1280
IMG_1372
IMG_1356
IMG_1421
IMG_1626
IMG_1283
IMG_1425
IMG_1457
IMG_1446
IMG_1534
IMG_1483
IMG_1556
IMG_1785
IMG_1851
IMG_1854
IMG_1858
IMG_1875
IMG_1876