Heidal Rafting in Sjoa

Olen aina tykännyt harrastaa jokseenkin vauhdikkaita lajeja. Lapsesta asti olen uinut, ratsastanut, laskenut suksilla, ja vaihtanut muut lajit teininä pääasiassa lumilautaan. Olen myös harrastanut longboardingia ja skeitannut intohimoisesti. Mutta menneisyyteen kuuluu myös aikakausi, jolloin isälläni oli Espoon rannalla kajakki. Tällä sinisellä kajakilla tapasimme käydä kavereiden kanssa teininä läheisillä saarilla, jossa uimme, hengailimme ja teimme typeryyksiä. Kajakki oli kuitenkin pitkään rakas harrastus perheessämme, kunnes isä päätti myydä sen.
I've always been mostly into active sports. Since I was a kid I've been into swimming, horseback riding, skiing and then snowboarding since I was a teen. I've also longboarded and skateboarded passionately. But there is also a time in my past, when my father had a kayak on the shores of Espoo. This blue kayak was our vessel as teens, when we used to go to the nearby islands to swim, hang out and do stupid teenage stuff. That kayak was however one of my family's dearest pasttimes, until my dad unfortunately decided to sell it.
_MGL4820
Kumilauttailua olen myös kokeillut muutamaan otteeseen teininä... kerran Lapissa luokkaretkellä ja kerran Alaskassa kavereiden kanssa. Norjan reissumme kohokohtia oli paluu koskeen ja kumilauttaan. Sadun vanha työpaikka Heidal Rafting majoitti meitä hostellissaan muutaman yön, ja kokemukseen kuului oleellisena osana kumilauttailu Sjoan koskessa ja Sadun koskikajakkitaitojen näkeminen livenä. Niin ihailtavan rohkea nainen. Tuota minäkin haluan päästä kokeilemaan, joten ehkä ystävyyttä kajakin kanssa lämmitellään piakkoin!
I've tried rafting a few times as well as a teenager... once in Lapland during a class trip and another time in Alaska with some friends. One of the highlights of our trip to Norway was returning to a river and a raft. Satu's old work place Heidal Rafting put us up in their hostel and an essential part of this experience was whitewater rafting in the river Sjoa and seeing Satu's whitewater kayaking skills in action. Such an admirably brave lady. Definitely something I wanna try too, so maybe I'll rekindle my friendship with a kayak sooner than you think!
_MGL4647

_MGL4645
Suomalaiset koskininjat valmiina taistoon!
Finnish river ninjas fit for fight!
_MGL4652

_MGL4676

_MGL4709

_MGL4716
Enpä muistanut, että kumilauttailu oli näin hauskaa... olisin voinut jäädä tyrskyjen vietäväksi vielä pidempäänkin. Meloessa oli pakko kurkkia taaksemme Satua, joka puikkelehti taitavasti kajakillaan meidän ympärillä.
I didn't remember that whitewater rafting was so much fun... I could've stayed in the white waters for longer. As we paddled I had to keep peeking at Satu, who was skillfully circling us with her kayak.
_MGL4773

_MGL4781

_MGL4802

_MGL4813
Kastuttiin läpimäriksi, mutta se ei haitannut Millan menoa.
We got soaking wet, but it didn't seem to ruin Milla's mood.
_MGL4815

_MGL4823

_MGL4872

_MGL4912

_MGL4917
Tässä teille maistiaisia koskimelonnasta. Kyllä kumilautalla oli kuitenkin suhteellisen turvallista menoa, vaikka kuuleman mukaan joku lentää aina silloin tällöin kyydistä pois.
Here is a little tidbit of whitewater kayaking. Rafting felt quite safe compared to this, though we did hear that people do fall out of the rafts every once in a while.
_MGL4952

_MGL4932

_MGL4941

_MGL4951

_MGL4722
Kumilauttailu oli aivan uskomaton kokemus, täällä viritellään jo seuraavia koskiin liittyviä kujeita.
Whitewater rafting was an amazing experience, we're already plotting our next river adventure.
_MGL4994

Adventure sponsored by Heidal Rafting i Sjoa. All photos ©Planet River