Traveling to Southeast Alaska

Untitled
Vihdoinkin olen täällä, Alaskassa! Se että lähdin sateisesta Suomesta vieläkin sateisempaan Alaskaan, saattaa joillekin kuulostaa täysin naurettavalta ajatukselta, mutta tämä on ollut minulle todellista onnea. Vaikka maisemat ovatkin olleet viime päivinä paksujen sadepilvien ja sumun peitossa, on tämä ollut juuri sitä mitä olen nyt tarvinnut. Viimeisen kolmen kuukauden ajan olen asunut muiden nurkissa, raatanut töissä ja viime viikkoina olen myös remontoinut keittiötäni flunssaisena kun putkiremonttia on viimeistelty.
Finally I’m here in Alaska! Leaving rainy Finland for an even rainier Alaska might sound like a completely ludicrous idea to some, but this for me has been true happiness. Despite the views having been overshadowed by rainclouds and fog for the past few days, this is exactly what I needed right now. For the past 3 months I’ve been living in other people’s corners, kept busy at work and for the last few weeks I’ve also been renovating my kitchen while having a cold, as the plumbing work has gotten its final touches.
Untitled
Untitled
Matka tänne oli tällä kertaa hieman poikkeuksellinen. Lensin American Airlinesin suoralla kesäkausilennolla Helsingistä Chicagoon, noin 9,5 tuntia, jonka jälkeen vietin nelisen tuntia O’Haren kentällä pysyen vaivoin hereillä. Noustuani Seattlen koneeseen, nukahdin saman tien ja heräsin vasta laskeutuessamme Seattleen 4,5 tunnin jälkeen. Seattlessa ystäväpariskuntani tuli hakemaan minut luokseen muutamaksi tunniksi ja nukuinkin parisen tuntia ennen paluuta lentokentälle ennen aamuviittä.
The trip over was mildly put a bit exceptional this time around. I was on the special summer route of American Airlines from Helsinki to Chicago, about 9.5 hours, after which I spent about four hours at O’Hare, barely staying awake. After I got on the flight to Seattle I immediately fell asleep and didn’t wake up until 4.5 hours later as we were landing in Seattle. My friends in Seattle came to pick me up at the airport and I spent a few hours dozing off at their house before heading back to the airport before 5AM.
Untitled
Untitled
Alaskan lennolla en pystynyt enää nukkumaan, vaan keskityin katselemaan maisemia jotka olivatkin melko hienoja koneen lentäessä suoraan Juneaun keskustan yli. Matka oli pitkä. Liki 30 tuntia, mutta niin monen sadan euron säästön arvoinen. Perille pääsin 607 euron hintaan, joka on täysin ennenkuulumatonta. Nyt aion nauttia lomastani täysin rinnoin. Palataan huomenissa uuden Juneau-postauksen kera.
I couldn’t sleep any longer on the flight to Alaska, so I concentrated on looking at the views which were quite spectacular as the plane flew right over Downtown Juneau. It was a long trip. Nearly 30 hours, but so worth saving several hundred euros. I got here for 607 euros, which is completely unheard of. Now I’m just gonna enjoy my vacation to the fullest. I will return tomorrow with a new post from Juneau.
Untitled
Untitled
Untitled
Untitled
Untitled
Tämä postaus on osa Instagram Travel Thursdayta. Lue ohjeet täältä ja kurkkaa myös järkkääjien blogit: Destination Unknown, Kaukokaipuu ja Running with Wild Horses.
This post is part of Instagram Travel Thursday. More info here. Also check out some of the organizers: Destination Unknown, Skimbaco Lifestyle and House of AnaĂŻs.