Road to Rondane

Saatiin Oslossa Europcarilta allemme tuliterän 65km ajetun Mazdan. Pyhäpäivästä huolimatta nouto sujui kivuttomasti ja odottaessamme toimiston avautumista saimme nauttia tyhjistä kaduista ja paahtavasta kesäauringosta. Kymmenen maissa keli alkoi lämpenemään toden teolla ja pääsimmekin hyppäämään autoon ja jatkamaan 50 km päähän Gardemoenin kentälle, jossa kaverit jo kärsimättöminä odottivat alkavaa road trippiä.
In Oslo at Europcar we got ourselves a brand new Mazda, with only 65km on it. Despite the national holiday, the pickup was quite easy and while waited for the office to open, we got to enjoy the empty streets and the warm summer sun. After 10AM the weather really started warming up and we finally got to hop in the car to drive 50km over to the Gardemoen Airport to pick up our friends, who were eagerly awaiting our road trip.
IMG_0880

IMG_0894

IMG_0899

IMG_0903

IMG_0906

IMG_0911
Tietöistä huolimatta pääsimme perille ensimmäiseen kohteeseen Lillehammeriin vain parissa tunnissa. Matkan aikana maisemat hivelivät silmiä ja voivottelimme suureen ääneen miksi Norjalla on kaikki tämä ja Suomella ei sitten vuoria nimeksikään. Lillehammeriin saapuessamme, jäimme ihmettelemään onko norjalaisilla joku fiksaatio vanhoihin autoihin, koska niitä oli näkynyt lukuisia matkan aikana. Tässä Lillehammerin bensa-aseman pihasta bongatut yksilöt.
Despite some road work, we arrived at our first stop in Lillehammer in only a few of hours. During the drive we were amazed by the scenery and complained that Norway has all this and flat little Finland can barely speak the word mountain. As we arrived in Lillehammer, we wondered if Norwegians have some strange fixation with old cars, since we'd seen several of them along the way. Here are the ones we spotted at the gas station in Lillehammer.
IMG_0918

IMG_0931

IMG_0942
Nevelfjelletin huipun saavutettuamme, pystyimme seuraavana päivänä levollisin mielin jatkamaan matkaa kohti Heidalia sekä Rondanen kansallispuistoa.
After reaching the top of Nevelfjellet, we could peacefully continue our journey the next day towards Heidal and Rondane National Park.
IMG_1070

IMG_1072

IMG_1075

IMG_1138
Tie Ottasta Rondaneen oli pitkä, kapea ja fantastisen kaunis. Matkalla meidän oli pakko pysähtyä fiilistelemään maisemia ja pelleilemään hieman kameran edessä. Huipulla maksoimme parikymmentä kruunua tietullia puiston portilla ja pääsin ajamaan menopelimme pienelle hiekkatielle huippua kohden. Mikään ei kuitenkaan suoranaisesti ollut valmistanut minua näkyyn mikä löytyi tämän mutkikkaan alppitien takaa Rondanen puistosta. - "Kuin Patagonia!", hihkaisin lähes sanattomana.
The road from Otta to Rondane was relatively long, narrow and fabulously beautiful. Along the way we absolutely had to stop to marvel at the views and goof around in front of the camera. At the top we paid twenty kronor at the gate and I got to drive our vehicle along an unpaved road towards the top. Though nothing had prepared me for the sight which awaited us at the end of this windy mountain road in Rondane National Park. - "Like Patagonia!", I squealed nearly speechless.
IMG_1148

IMG_1163

IMG_1157

IMG_1166
Kieltämättä tämä oli yksi vaikuttavimmista road tripeistä, jonka ikinä olen päässyt kokemaan. Ja olen sentään melkein ottanut asiakseni nähdä nimenomaan vuoria ja luontoa automatkoilla. Suosittelen lämpimästi automatkailua Norjassa, aina ei todella tarvitse lähteä merta edemmäs kalaan. Voitte olla varmoja, että palaan Norjaan pian. Edellisestä kerrasta olikin jo liian kauan.
Undeniably this was one of the most impressive road trips I have ever been on. And I've almost made it my thing to travel by car to see mountains and nature during my trips. I warmly recommend traveling by car in Norway, you really don't need to always fly overseas for all this. I will most definitely be back in Norway soon. It had been way too long since last.
IMG_1174

IMG_1176
Postaus on yhteistyö Europcar Norjan kanssa.
This post is a co-operation with Europcar Norway.