Pacific Northwest Filming Locations

Tällä viikolla ajattelin esitellä teille joitain Northwestin hienoimpia kuvauspaikkoja. Täällä on kuvattu lukuisia elokuvia ja televisiosarjoja, mutta nämä ovat ne jotka itselläni ovat päällimmäisinä mielessä.
This week I thought I'd show you some of the coolest filming locations in the Pacific Northwest. They have filmed countless movies and tv-shows here, but these are the ones that I mostly think about.

Northern Exposure

IMG_7450
Villi Pohjolaa ja Alaskan tunnelmaa kuvattiin Roslynissä, Washingtonissa, joka sijaitsee noin 80 mailin tai 130 kilometrin päässä Seattlesta. Sopii hyvin päiväretken kohteeksi. Moni asia on kylällä vielä ennallaan.
Northern Exposure and the Alaskan atmosphere were captured in Roslyn, Washington, located about 80 miles or 130 kilometers away from Seattle. This is a good destination for a day trip. Many things are still in tact in the village.
IMG_7452

Twin Peaks

IMG_7365
Twin Peaksin kuvauspaikat ovat hieman enemmän levällään, mutta helpoiten löytää varmasti tiensä Snoqualmien vesiputouksille ja läheiseen North Bendin kaupunkiin, jotka ovat ehkä ikonisimmat Twin Peaks lokaatiot. Putouksille on vain noin 30 mailin, eli 50 km matka Seattlesta.
The Twin Peaks filming locations are a bit more spread out, but you'll easily find your way to the Snoqualmie Falls and the nearby town of North Bend, which are probably the most iconic Twin Peaks locations. The falls are only a mere 30 miles or 50 km away from Seattle.
IMG_7447 1

Twilight

IMG_0096 1
Twilightia kuvattiin pääasiassa Kanadan puolella lähellä Vancouveria, mutta se sijoittuu Olympicin niemimaan sademetsiin ja rannoille. Täällä pääsee varmasti Twilightin tunnelmaan. Ajomatkaa on Seattlesta Forksin kaupunkiin ja sen ympäristöön noin 140 mailia tai 225 kilometriä.
Twilight was mostly filmed over in Canada close to Vancouver, but it is actually set in the rainforests and beaches of the Olympic Peninsula. Here you will most certainly get into the right Twilight mood. The drive from Seattle to the town of Forks and its environs is about 140 miles or 225 kilometers.
IMG_7811 1

Goonies

IMG_7976 2
Goonies on yksi tunnetuimmista amerikkalaisista lasten seikkailuelokuvista. Se on kuvattu Astoriassa, Oregonissa ja läheisellä Cannon Beachillä sekä Ecola State Parkissa. Matkaa Seattlesta noin 180 mailia tai 290 kilometriä ja Portlandista vähän alle 100 mailia eli reilut 150 kilometriä.
Goonies is one of the most famous American children's adventure movies. It was filmed in Astoria, Oregon and the close by Cannon Beach and in Ecola State Park. The trip from Seattle is about 180 miles or 290 kilometers or from Portland a bit under 100 miles or 150 kilometers.
IMG_8133 2

Tämä postaus on osa Instagram Travel Thursdayta. Lue ohjeet täältä ja kurkkaa myös järkkääjien blogit: Destination Unknown, Kaukokaipuu ja Wanderlust Expert.
This post is part of Instagram Travel Thursday. More info here. Also check out some of the organizers: Destination Unknown, Skimbaco Lifestyle and House of Ana√Įs.