Northern Exposure

Huhut kertovat, että Villi Pohjolan jaksoja näytetään taas televisiossa. Itsehän en ole omistanut tai edes netin kautta katsonut oikeita televisiokanavia kohta lähes kymmeneen vuoteen... mutta rakkauteni tätä kulttisarjaa kohtaan ei varmasti koskaan tule kuolemaan. Muistan kun sarjaa alettiin esittää ollessani kenties ala-asteella. Rakastin sarjan omaperäisiä hahmoja ja hauskoja tarinoita "Alaskasta". Seurasin sarjaa orjallisesti loppuun asti ja muistelin sitä sen jälkeenkin kaiholla.
Rumor has it that Northern Exposure reruns are back on TV. I myself haven’t owned a TV or even watched any TV-channels online in nearly 10 years… but my love for this tv-show will probably never die. I remember when the show began airing when I was probably still in elementary school. I loved the its quirky characters and funny stories from “Alaska”. I eagerly watched every single episode until the end and still thought of the show with fondness after it all ended.
IMG_4178
IMG_4181
IMG_4194
Vuosien mittaan olen kuitenkin palannut lukuisia kertoja sarjan saloihin DVD:iden myötä ja kaivoinkin ne taas eilen esille vintiltä muiden putkiremontin ajan säilömieni kirjojen ja levyjen keskeltä. Enpä nuorena tiennyt, että juuri Alaska tulisi lopulta merkitsemään minulle niin paljon myöhemmällä iällä. Sarjaa on kenties kiittäminen siitä, että tiesin osavaltiosta sentään jotain lähtiessäni sinne vaihtoon. Tosifanina tiesin toki myös, ettei sarjaa oikeasti kuvattu Alaskassa, vaan hieman eteläisemmässä Washingtonin osavaltiossa pienessä kylässä nimeltä Roslyn. Alaskan Cicely oli siis oikeasti Washingtonin Roslyn.
Through the years I’ve returned to watch the show countless times on DVD and I just got them out from the attic once again after my recent renovation ended. Little did I know as a youngling, that Alaska would come to mean so much to me at a later age. I might have to thank the show for informing me at least a bit about Alaska, since I didn’t know much when I ended up there on exchange. As a true fan, I of course knew that they hadn’t even filmed the show in Alaska, but further down south, in a small town called Roslyn in the state of Washington. Cicely, Alaska was in fact Roslyn, Washington.
IMG_4193
IMG_4180
IMG_4191
IMG_4183
Olen nyt matkannut sarjan kuvauspaikalle kahdesti. Molemmilla kerroilla Roslyn näytti kesäisen lämpimältä ja melkolailla samalta kuin se näytti sarjaa kuvatessa yli 20 vuotta sitten. Sarjan fanit päätyvät yhä edelleen tähän kylään tutkiskelemaan Fleischmanin, Maggien ja kumppaneiden fiktiivistä kotikylää ja kuvausrekvisiittaakin on vielä rutkasti tallella. Tässä kuvia heinäkuun alun visiitiltämme Moosefestin pääkallopaikalle.
I've now traveled to the show's filming location twice. Both times Roslyn looked summery and warm and a lot like it did when they shot the show now more than 20 years ago. The show's fans still find their way to Roslyn, to explore the fictional hometown of Fleischman, Maggie and others. Most of the outdoor sets are still in place. Here are some pics from our visit in early July to the location of Moosefest.
IMG_4182
IMG_4188
IMG_4186
IMG_4189
IMG_4192