Nuuksio National Park

Viime viikonloppuna pääsin vihdoin takaisin metsään. Kesän Alaskanreissun, road tripin ja telttailun jälkeen olen aika ajoin kokenut kaupungin jokseenkin ahdistavaksi ja haikaillut metsään, järvelle ja luontoon. Ahdistusta on ehkä lisännyt se, että menetin kesällä pitkään palvelleen autoni enkä ole päässyt liikkumaan samaan tapaan kuin aiemmin. Olin lapsena innokas meripartiolainen, ja vietin lapsuuden kesiä erilaisilla kesäleireillä, ratsastusleireillä ja myös perheen kanssa asuntovaunuillen. Alaskassa asuessa kävimme myös säännöllisesti patikoimassa ja telttailemassa, mutta Suomessa nämä eräilyt ovat sittemmin jääneet valitettavan vähiin. Onneksi olen nyt skeittauksen parista löytänyt näitä oikeanlaisia ystäviä, jotka suostuvat lähtemään kanssani viikonlopuksi metsään telttailemaan.
Last weekend I finally got to back into the woods. After last summer's outdoorsy adventures, I have from time to time felt somehow distressed in the city and longed for forests, lakes and nature. My distress has perhaps been even more tangible, since I recently lost my car, which had served me for many years and I haven't been able to move around as I used to. As a child I was an active sea scout and spent several summers at camp, horseback riding or caravaning with my family. During my time in Alaska we also went hiking and camping on a regular basis, but later in Finland these outdoor activities have unfortunately been too few. Finally I'm lucky to have found the right kind of friends through skateboarding, who are willing to go off into the woods for a weekend of camping with me.
IMG_7890
IMG_8029
Aika ilmeinen valinta viikonloppuiseksi er√§kohteeksi oli tottakai l√§helt√§ l√∂ytyv√§ Nuuksio. √Ąidilt√§ saatiin auto lainaan, rinkka l√∂ytyi kellarista ja kes√§iset retkikamppeet ja 50 dollarin teltta my√∂s mukaan matkaan. Kaupan kautta suuntasimme Nuuksion V√§√§r√§j√§rvelle, joka oli joskus nuorena minulle tuttua seutua. Olin fiksuna suunnitellut it√§isen Nuuksion olevan kes√§n viimeisen√§ viikonloppuna viel√§ suhteellisen rauhallinen, ja olinkin osittain oikeassa. L√§hestyess√§mme suunniteltua l√§ht√∂paikkaa selvisi, ett√§ alueella olisi viikonloppuna my√∂s noin 600 partiolaisen partiotaitokisat. Emme kuitenkaan antaneet partiolaisten h√§irit√§ meit√§, vaikka jouduimmekin viett√§m√§√§n muutaman tunnin narulabyrintin keskell√§ partiolaisten kisojen jatkuessa telttailualueen ymp√§rill√§.
The obvious choice for a weekend getaway was our nearby Nuuksio National Park. I just borrowed my mom's car, got my pack out of storage and our 50 dollar US tent, and off we went. We headed to Vääräjärvi on the east side of Nuuksio, where I'd spent some time at as a teenager. I had been smart in advance and planned to head to Vääräjärvi, since I'd gathered it would be more peaceful on the last weekend of summer and I was partly right. As we neared the planned departure point, we found out that there would also be a Scoutcraft skills competition in the area for 600 Scouts. We didn't want to let the Scouts bother us, despite having to spend a few hours trapped within a maze of rope as the Scouts hovered continuously around our camp site.
IMG_7757
IMG_7772
IMG_7767
IMG_7777
IMG_7781
IMG_7785
Yksinkertaiset asiat tekevät minut onnelliseksi. Teltan pystyttäminen, hernekeiton syöminen ja tulen ääressä istuminen oli juuri sitä mitä olin kaivannut. Java ja minä uskaltauduimme myös järveen pulahtamaan. Java ehkä hieman innokkaammin kuin minä. Illan hämärtyessä kiipesimme läheisille kallioille, josta ihastelimme upeita näkymiä.
Simple things make me so happy. Setting up the tent, eating pea soup and sitting by the crackling fire was just what I had needed. Java and I were even brave enough to take a dip in the lake. Java might have been a bit more eager than me. As nightfall approached, we climbed up on the nearby cliffs to admire the fantastic views.
IMG_7801
IMG_7802
IMG_7805
IMG_7815
IMG_7826
IMG_7870
IMG_7878
IMG_7895
IMG_7905
Auringon laskiessa näpsimme kuvia telttanaapureidemme kanssa ja grillasimme tulella makkaraa ja suklaalla täytettyjä banaaneja. Sen jälkeen olikin hyvä makoilla kallioilla tähtitaivasta ihaillen. Päivän päättyessä uni todella maistui, ja Javakin löysi paikkansa kesämakuupussini ja Pendletonin viltin alta.
At sunset we snapped photos with our camping neighbors and barbecued sausages and chocolate stuffed bananas on the fire. Then I just laid on the cliffs admiring the starry sky. We were sleepy after a long day and even Java found her spot in her own sleeping bag under my Pendleton blanket.
IMG_7913
IMG_7953
IMG_7972
IMG_7983
IMG_7996
IMG_7997
Aamulla järvi oli peilityyni ja luonto hiljainen. Nautin hetken yksinäisyydestä Javan kanssa sumuisessa metsässä, ennen kuin muut kömpivät teltasta aamiaiselle. Päivän valjetessa pakkasimme tavaramme ja palasimme kaupunkiin. Nyt tuntuu siltä, että tätä täytyy saada lisää ja pian. Talvimakuupussi on ehdottomasti ostoslistalla, löytyykö teiltä siihen hyviä vinkkejä?
In the morning the lake was still and the nature quiet. I enjoyed a moment alone with Java in the misty forest, before the others climbed out of their tents for breakfast. After the day had dawned, we packed our things and returned to the city. Now I feel like I need more of this soon. A winter sleeping bag is definitely on my list. Do you have any good suggestions?
IMG_8016-3
IMG_8025
IMG_8023
IMG_8031
IMG_8034