West Thumb Geyser Basin

Yellowstonen kansallispuisto on monen mielessä juurikin kuumia lähteitä ja geysireitä, joten aloitan postaussarjan Yellowstonesta nimenomaan niistä. Tämä kansallispuisto on kuitenkin hätkähdyttävän monipuolinen ja sen luonto on hyvin erilainen kuin missään muualla maailmassa. Yhdistävä tekijä puiston kaikilla nähtävyyksillä on kuitenkin maan alla kytevä vulkaaninen voima, jota myös Yellowstonen supertulivuoreksi kutsutaan. Legendan mukaan tämän tulivuoren purkautuessa voisimme kerralla heittää hyvästit koko Pohjois-Amerikan mantereelle. Saapuessamme Yellowstoneen etelästä, emme vielä osanneet alla olevan kuvan maisemien perusteella yhtään aavistaa mitä kaikkea edessä vielä olisi.
Yellowstone National Park is in many people's minds mostly hot springs and geysirs, so I will start this series of posts with them. This National Park is however surprisingly diverse and its nature is nearly unparallelled anywhere in the world. One thing that all the natural features in this park have in common is the volcanic power, which lies beneath the surface of the earth, also called the Yellowstone supervolcano. According to legend, if this volcano would ever actually erupt, it would mean the end for the civilization of the entire North American continent. As we arrived at Yellowstone from the south, we couldn't have imagined how diverse the landscape would be, based just on the views of the image below.
IMG_6359
Tutustumisemme tähän Yhdysvaltojen ensimmäiseen ja ehkä myös tunnetuimpaan kansallispuistoon alkoi Yellowstone-järven rannalta West Thumbista. Lähdimme kiertämään West Thumb Geyser Basinin aluetta pitkospuita pitkin paahtavassa kuumuudessa. Eipä näitä kuvia katsoessa uskoisi, että järven lämpötila on kesälläkin keskimäärin vain 7°C astetta. Kuumien lähteiden sateenkaaren värit ihastuttivat ja vaikkemme heti olleetkaan äärimmäisen vaikuttuneita näkemästämme, olen kuitenkin jälkikäteen kiitollinen siitä että pääsimme kokemaan näin ainutlaatuisen paikan keskellä ei mitään sillä paikalla oli kokonaisuutena niin paljon nähtävää tarjottavana.
We started out exploring this first and probably also the most famous of the US National Parks close to the Yellowstone Lake at West Thumb. We headed out to walk on the boardwalk at the West Thumb Geyser Basin in scorching summer heat. You wouldn't believe looking at these pictures that the lake's average temperature during summer is only 45°F degrees. The rainbow colored hot springs were absolutely delightful and even if we weren't completely taken aback by all of this at first, now in afterthought I am so grateful to have had the chance to experience such a unique place in the middle of nowhere since it had so many incredible things to see.
IMG_6361
IMG_6367
IMG_6368
IMG_6369
IMG_6370
IMG_6372
IMG_6374
IMG_6380
IMG_6383
IMG_6384
IMG_6381
IMG_6388
IMG_6390
IMG_6391