Bison in Hayden Valley

Ennen matkaamme Yellowstoneen minulle oli kerrottu että siellä jos jossain näkisimme biisoneita. Ajettuamme liki puolikkaan kansallispuiston ympäri alkoi minua jo huolestuttaa kun yhtään biisonia ei tullut eteemme vahingossakaan. Huoli oli kuitenkin turha kun saavuimme Hayden Valleyyn. Sen jälkeen biisoneita putkahteli esiin tuon tuostakin. Biisoni on kenties Pohjois-Amerikan tunnetuin suuri eläin. Ennen kuin biisonit metsästettiin liki sukupuuttoon 1800-luvulla, ne hallitsivat preerioita ja vuoristoja miljoonittain. Biisoneita kutsutaan usein virheellisesti buffaloiksi, vaikka se onkin jo ihan toinen eläin. Biisonit ovat koostaan huolimatta yllättävän ketteriä ja nopeita, ja park rangerit suosittelevatkin pitämään niihin aina noin 25 metrin etäisyyden. Kerrankin vähälle käytölle jäävä zoomiputkeni pääsi käyttöön. Kaikki eivät tosin osanneet varautua asianmukaisella etäisyydellä, kuten saatatte huomata alimman kuvan iPad-miehestä.
Before our trip to Yellowstone, I had been told that there if anywhere was the place to see bison. When we'd driven nearly halfway through the park I was already getting worried since we hadn't run in to a single one, even by accident. But I didn't need to worry after we arrived at Hayden Valley. After that, bison kept appearing out of nowhere. The bison is probably the most famous of North America's big animals. Before the bison were nearly hunted to extinction in the 19th century, they roamed the prairies and mountains a million strong. Bison are often erroneously called buffalo, though it is a completely different animal. Bison are surprisingly agile and fast despite their size and the park rangers recommend keeping a distance of at least 25 yards. For once I got to use my zoom lens, which usually doesn't get much use at all. Everyone was however not prepared with the appropriate distance, as you can tell by the dude with the iPad in the last picture.
IMG_6658
IMG_6645
IMG_6649
IMG_6654
IMG_6642
IMG_6639
IMG_6637
IMG_6710
IMG_6684