Grand Canyon of the Yellowstone

Yellowstonen keltainen kivi. Mikä se oikein onkaan ja mistä tämä Yhdysvaltojen vanhin kansallispuisto saakaan nimensä? Kun löysin tieni tämän keltaisena hohkaavan kanjonin äärelle ei minulla ainakaan ollut asiasta enää epäilystäkään.
The yellow stone of Yellowstone. What is actually in the name? Where did this oldest of the US National Parks get its moniker? When I found my way to this brilliant yellow canyon, I atleast had no doubt in my mind whatsoever.
IMG_6838
Yellowstonen Lower Fallsit, eli alemmat putoukset ovat kanjonin kahdesta putouksesta ne suuremmat ja mahtipontisemmat. Niillä on korkeutta liki sata metriä ja jos katsoo tarkkaan, näkee tuossa putouksen yläpään oikealla puolella pienenpieniä ihmisiä. Putouksia pääsee tarkastelemaan lähemmin kanjonin molemmin puolin, lukuisia kapeita polkuja pitkin talsimalla ja näköalapaikoilla pysähtelemällä.
The Yellowstone Lower Falls are the larger and more impressive ones of the two waterfalls along the canyon. They are more than 300 feet tall and if you look closely, you can see tiny little people standing on the right side of the top of the waterfall. You can get a closer look at the falls on both sides of the canyon, by hiking along several narrow trails and by stopping at the various view points.
IMG_6890
IMG_6904
IMG_6887
IMG_6883
IMG_6884
IMG_6840
IMG_6852
IMG_6820
IMG_6819
IMG_6825
Upper Fallsit, eli ylemmät, ja myös pienemmät putoukset ovat hieman yli 30 metriä korkeat ja sijoittuvat joen mutkaan. Täältä pääsee näkemään veden mahtavan voiman sen virratessa kallioisia seinämiä päin. Meistä tuntui koko ajan siltä, kuin Yellowstone-joki olisi virrannut jotenkin väärään suuntaan.
The Upper Falls are much smaller and just over 100 feet tall. They are located in a narrow river bend. From here you can see the amazing force of water slamming against the rock walls. We constantly had the feeling that the Yellowstone River was somehow flowing in the wrong direction.
IMG_6802
IMG_6784
IMG_6787
IMG_6781
IMG_2987
IMG_6739
IMG_6765
Kauempaa kanjonia katsottaessa maisema on kokonaisuudessaan niin absurdi ja erikoinen, että silmiin melkein sattuu. Kameralla kuvat näyttävät aivan surrealistisilta ja tuntuu siltä että keltaisen ja oranssin sävyt olisivat kuin vesivärillä maalattuja. Onko tämä paikka oikeasti totta? Miltä mahtoi tuntua tutkimusmatkailijoista, jotka tänne ensi kerran saapuivat 1860-luvun lopulla. Minua tämä näkymä edelleenkin häkellyttää. Olenko tosiaan käynyt tuolla? Minkälaisia tuntemuksia nämä maisemat herättävät teissä?
From further away, the canyon looks so absurd and so peculiar that it almost hurts my eyes just looking at it. On my camera these images looked completely surreal and it seems like the shades of yellow and orange are like painted on with watercolor. Is this place actually for real? I wonder how the explorers must've felt, when they first arrived here in the late 1860's. I still feel completely baffled by this sight. Have I actually been there? What kind of thoughts does this scenery evoke in you?
IMG_6734
IMG_6728
IMG_6716