Mammoth Hot Springs

Mammoth Hot Springsin kuumat lähteet ja travertiiniterassit ovat häikäisevä näky. Kukkulan päälle ajettaessa laaksoon avautuu näkymä, joka tuo mieleen vieraan planeetan tai kuun pinnan. Mineraalipitoinen vesi ja kalkkikivi muovaavat maisemaa värjäten sen valkoisen ja ruosteen eri sävyihin. Siellä täällä pilkottaa myös turkoosia. Kasvusto on monin paikoin jäänyt näiden kuumien lähteiden jalkoihin, ja puut ovat kirjaimellisesti kuolleet pystyyn kalkkikiven alle.
The Mammoth Hot Springs and the travertine terraces are a spellbinding view. When driving up to the top, the view opening up in the valley below brings to mind a strange planet or the surface of the moon. Mineral water and limestone sculpt the scenery into glowing shades of white and rust. You'll also see some turquoise here and there. The vegetation has for the most part been flooded by these hot springs and the trees look like they've been burned alive under the limestone.
IMG_6951

Main Terrace

IMG_6956
IMG_6954
IMG_6961

Orange Spring Mound

IMG_6966

Angel Terrace

IMG_6971
IMG_6972

Palette Spring

IMG_7020
Terrassit ja lähteet elävät jatkuvassa muutoksessa ja maisema vaihtelee vuodesta toiseen. Monilla näistä erikoisista kalkkikivimuodostelmista on jopa omat nimensä. Tämä oli viimeinen mutta ehdottomasti yksi ihmeellisimmistä kokemistamme paikoista Yellowstonessa. Tästä puiston pohjoisimmasta kolkasta lähdimme haikein, mutta kiitollisin mielin ajamaan yli osavaltion rajan kohti seuraavaa etappiamme Montanan pääkaupungissa Helenassa.
The terraces and the hot springs are in constant change and the scenery varies a bit from year to year. Many of these peculiar limestone features even have their own names. This was the last, but definitely one of the most miraculous places we experienced in Yellowstone. Feeling bittersweet, but thankful we headed out from this northernmost corner of the park, towards the next leg of our trip in the capital of Montana in Helena.
IMG_3491
IMG_6990
IMG_7000
IMG_7008
IMG_6993
IMG_7009
IMG_7015
IMG_3499
IMG_7018
IMG_7023
IMG_7027

Liberty Cap

IMG_7024
Kiitos Suville kuvista joissa minä esiinnyn.
Thanks to Suvi for the pics I’m in.