Park Cafe

A friend is like a piece of pie: you can never have too many and they make you happy when you’re sad.
— Unknown

Jos jotakin kaipaan Jenkeistä lähes joka päivä, ovat ne ne perinteiset amerikkalaiset dinerit ja kunnon aamiaiset. Montanassa pääsimme kokemaan yhden paikallisen helmen, Park Cafen, joka sijaitsee aivan Glacierin kansallispuiston portin kupeessa St Maryssa.

If there is something that I really miss about the US nearly every day, it is the traditional American diners and decent breakfasts. In Montana we got to experience a local gem, Park Cafe, located right by the entrance to Glacier National Park in St Mary.

Untitled
Untitled
Untitled

Jo ovella huomioni kiinnittyi yhteen tiettyyn annokseen ja lopultahan me söimme kaikki tismalleen saman herkkuaamiaisen. Itse jätin kuitenkin englantilaisen muffinin väliin, vaikka joskus viljapoikkeuksia pystynkin tekemään.

Already at the door my attention was caught by one specific meal and finally we all ended up eating the exact same thing. I skipped the delicious English muffin, though sometimes I can make exceptions and eat some grains.

Untitled
Untitled
Untitled
Untitled

Eggs Benedict pekonilla, avokadolla ja röstiperunoilla. NAM!

Eggs Benedict with bacon, avocado and hash browns. YUM!

Untitled
Untitled

Kahvilasta tuli heti niin meidän suosikkimme, että palasimme paikalle vielä loppuviikosta kun ajoimme takaisin Montanan puolelle Kanadan Albertasta, jolloin jokainen meistä otti palan kahvilan maankuulua piirakkaa. Se siitä viljojen välttelystä. Olen kuitenkin todennut, että joskus pitää suoda itselleen paheita. Tämä persikka-vadelmapiirakka oli varmasti parasta ikinä syömääni piirakkaa. Minkälaiset aamiaiset teitä viehättävät? Mitkä ovat go-to ruokapaikkojanne Jenkeissä?

This cafe became such an instant favorite, so that we returned later in the week as we drove back to Montana from Canada's Alberta, and had to each get a piece of the cafe's famous pies. So that's that for avoiding grains. But I've come to the conclusion that sometimes you just have to make exceptions. This peach-raspberry pie was probably the best one I've ever tasted. What kinds of breakfasts do you like? What are your go-to food joints in the US?