Grand Teton National Park

Jos Yellowstone oli jännittävä, villi ja erilainen kuumine lähteineen ja erikoisine maisemineen, olivat sitä edeltävät päivät Grand Tetonin kansallispuistossa rauhoittavia ja syvältä sielua koskettavia. Vaikka Yellowstone tekee yleensä sen suurimman vaikutuksen, olivat Tetonin tyyneys ja rauhallisuus syitä miksi siitä tuli heti kättelyssä yksi suosikkikansallispuistoistani. Aavat maisemat ja järvien takaa nousevat terävät vuorenhuiput vakuuttivat saman tien. Olisin hyvin helposti voinut jäädä leirintäalueelle pidemmäksikin aikaa rentoutumaan. Tetonissa näimme myös kauneimman auringonlaskun ikinä ja pääsimme katsomaan kuuluisaa Snake River Overlookia, jonka muuan Ansel Adams ikuisti filmille vuonna 1942.
If Yellowstone was exciting, wild and different with all its hot springs and distinct scenery, were the previous days spent visiting Grand Teton National Park soothing and unforgettable. And though Yellowstone is usually the place which makes the bigger impression on people, the tranquility and peacefulness of Teton were he attributes which immediately made it one of my favorite National Parks. The wide open spaces and the lakes with pointy mountains as a backdrop instantly won me over. I could easily have camped out here for longer just to relax. In Teton we also saw one of the most beautiful sunsets ever and got to witness the famous Snake River Overlook, immortalized on film by one Ansel Adams in 1942.
Jenny Lake
Suosittelenkin kaikille jotka vierailevat Yellowstonessa pistäytymään myös Grand Tetonin puolella, sillä vähäiset väkimäärät ja upeat vuoret tekevät tästä yhden hienoimmista luontokohteista jonka Yhdysvaltojen Kalliovuorilta voi löytää. Välimatkaa Grand Tetonin ja Yellowstonen kansallispuistojen rajojen välillä on alle kymmenen mailia.
I definitely recommend to all of you planning a visit Yellowstone to make Grand Teton another stop along the way, since the lack of crowds and the fantastic mountains make this one of the greatest outdoor areas the US Rockies have to offer. The distance between the limits of the two National Parks is easily driven in less than 10 miles.
 
IMG_1918.jpg
 
IMG_5903.jpg
Colter Bayn leirintäalue kohteli meitä paremmin kuin hyvin. Saimme majapaikan kanadalaisten motoristien vierestä, joita mm. autoin pujottamaan lankaa neulaan ja jotka tarjosivat meille vinkkejä reitille Montanasta takaisin Washingtoniin. Ruoat ja kosmetiikka pakattiin tuttuun tapaan telttapaikkaan kuuluvaan karhukanisteriin ja arvotavarat säilyivät autossa tai tyynyn alla.
Colter Bay Campground treated us better than well. We got a spot next to some Canadian motorcyclists, who I by the way helped thread a needle and who gave us tips on the route back from Montana to Washington State. All food and cosmetics were safely stored in the usual bear canister and our valuables were safe in the car or under our pillow.
 
 
Seuraavan kerran kun pääsen telttailemaan aion panostaa enemmän jalustan mukana kantamiseen ja kuvien ottoon pimeässä pitkällä valotuksella. Nämä on räiskäisty pöydältä ja maasta 20 ja 30 sekunnin valotusajoilla.
The next time I get to go camping, I will make more of an effort to bring a tripod and to take pictures in the dark on a slow shutter speed. These were taken from a table and from the ground with shutters speeds of 20s and 30s.
Kiitos Suville kaikista niistä kuvista, joissa minä esiinnyn.
Thanks to Suvi for all of the pictures I’m in.