Parc Güell

Huomasin kauhukseni tässä menneellä viikolla järjestellessäni blogin arkistoja ja valikkoja uuteen uskoon, että olen kertakaikkiaan unohtanut postata muutamia kuvia toissavuoden Barcelonan reissulta. Lähdimme siis äitini kanssa itsenäisyyspäivän tienoilla muutamaksi päiväksi Barcelonaan hyvin pitkän tauon jälkeen. Itsehän asuin ja opiskelin Universitat Autònoma de Barcelonassa 2000-luvun alussa ja vietin siellä pitkiä aikoja jo ennen sitä ystävieni kanssa. Äitini tykkäsi myös vierailla luonani Barcelonassa syömässä ja shoppailemassa, ja siihen se onkin erinomaisen sopiva kaupunki. Ja ehkä tämä postaus tuleekin nyt kreivin aikaan, sillä kuulin juuri että ystäväni Laura on suuntaamassa sinne piakkoin. Joten tästä hieman matkainspiraatiota ja aurinkoisia kevätfiiliksiä.
This past week while going through the blog's archives and menus, I noticed to my dismay that I have completely forgotten to post a bunch of photos from my trip to Barcelona the year before last. My mother and I traveled to Barcelona for a few days during early December after a very long break. I used to live and go to school at Universitat Autònoma de Bacelona in the early 2000's and I used to spend loong periods of time there even before then with my friends. My mother also used to visit me in Barcelona for food and shopping, and for that it is a very appropriate city. Maybe the timing of this post is actually quite fitting, since I just heard that my friend Laura will also be heading there soon. So here you go, a bit of travel inspiration and sunny spring feelings.
IMG_9890
IMG_9923
Kaupungissa tapasimme myös ihanan Annikan, joka tiesi kertoa, että ennen ilmainen Parc Güell oli nykyään maksullinen ajanviete. Hinta ei kuitenkaan ollut niin kova, että se olisi pidätellyt meitä vaan suuntasimmekin eräänä päivänä puistoon nauttimaan auringossa hehkuvista pastelliväreistä. Helpoiten Parc Güelliin pääsee keskustasta ottamalla metron vihreän linjan Vallcarcan tai Lessepsin metroasemalle ja kävelemällä tai ajelemalla bussilla perille asti. Äitini ei suostunut enää kävelemään, joten tällä kertaa hurautimme siis bussilla.
While we were in town, we met the wonderful Annika, who told us that the previously free of charge Parc Güell had now gotten an entrance fee. The new fee wasn't high enough to keep us away and so one day we found ourselves enjoying the park's pastel colors gleaming in the sun. The easiest way to get to Parc Güell from downtown is to catch the green metro line to the Vallcarca or Lesseps metro station and walking or taking the bus to the park. My mother didn't feel like walking anymore, so we ended up taking the bus this time around.
IMG_9879
IMG_9891
IMG_9881
IMG_9938
Äitini värikäs asu istui tähän maisemaan kuin nenä päähän, ja hän maastoutuikin penkille nauttimaan auringosta. Ei äidistäni uskoisi, että hän täyttää tänä vuonna kunnioitettavat 70-vuotta. Hän harrastaa intohimoisesti uintia, lukee 3-4 kieltä ja laulaa kuorossa. Hänestä voisi moni samanikäinen ottaa mallia ja toivon itsekin seuraavani hänen jalanjäljissään pysymällä aktiivisena ja urheilullisena vielä eläkeiän jälkeenkin.
My mother's colorful outfit was spot on in this scenery and she was like a camouflaged chameleon while sitting there enjoying the sun. You wouldn't believe that my mother will be turning the respectable age of 70 this year. She's a passionate swimmer, studies 3-4 languates and sings in a choir. Many of her age could take after her and I myself hope to follow in her footsteps by staying active and athletic well after retiring.
IMG_9905
IMG_9927
IMG_9928
IMG_9932
IMG_9917
IMG_9952
IMG_9911
IMG_9918
IMG_9888
IMG_9965
IMG_9896
IMG_9893
IMG_9960
IMG_9969
IMG_9982
IMG_9986
Mitä pidätte Gaudín teoksista? Kolahtavatko mosaiikit, lohikäärmeet ja pastellisävyt?
What do you think about Gaudí's work? Are you feeling the mosaics, the dragons and the pastels?