Medieval Tallinn

Viime aikoina olen katsonut paljon Game of Thronesia. Keskiaikainen tunnelma ja fantasiatarinat ovat aina kiehtoneet minua, lapsuudesta saakka. Siksi on ehkä hieman yllättävääkin, että olen jostain kumman syystä aina vihannut Tallinnan keskiaikaista kaupunkia. Ehkä se on niiden pahamaineisten viinarallien syytä, suomalaiset kun tykkäävät juoda kännit ennen kuin Tallinnan laiva on edes lähtenyt satamasta, käyttäytyä siivottomasti, sillä ollanhan sitä sentään ulkomailla ja pitäähän sitä kärrätä laivalta mukanaan kasapäin alkoholia. Ehkä tällä tunteella ei ollut lainkaan tekemistä itse Tallinnan kanssa.
Lately I've been watching a lot of Game of Thrones. Medieval atmospheres and fantasy stories have always enthralled me, ever since I was a kid. So in one way it's quite surprising that I've for some strange reason always hated the medieval city of Tallinn. Maybe it's because of all the notorious trips the Finns take there, getting drunk before the boat even leaves the harbor, behaving very badly towards the locals, or because they only travel there to haul back box loads of cheap alcohol, that made me despise this vulgar way of traveling. Maybe the feeling had nothing to do with Tallinn itself at all.
Ystäväni täytti hiljattain tasavuosia, ja päätimme hankkia hänelle lahjaksi reissun Tallinnaan, hän kun ei ollut koskaan käynyt siellä. Tästä viime viikonlopun reissusta tuli yllättävän mukava. Kävimme kampaajalla, kynsihoidossa, kävelimme vanhassa kaupungissa ja emme antaneet harmaan sään häiritä.
My friend celebrated an even birthday a while back and as a gift, we decided to get her a trip to Tallinn, since she'd never been before. The trip last weekend turned out surprisingly successful. We got our hairs and nails done, walked around the old town and didn't let the grey weather bother us.
IMG_0492.jpg
IMG_0483.jpg
IMG_0486.jpg
IMG_0482.jpg
IMG_0481.jpg
Piste i:n päällä oli seuran lisäksi kuitenkin herkulliset ruoat, joita nautimme päivän aikana. Brunssia söimme viehättävässä Sfäärissä, jonka hinnat eivät päätä huimanneet ja saimme silti vatsamme täyteen. Palvelu oli myös erinomaisen hyvää, mikä ei Virossa välttämättä ole itsestäänselvyys. Ravintolan ohessa toimivan kaupan miesten osastolta löysin lempimerkkejäni kuten Pendletonia, Filsonia ja Woolrichia. Kauppa ja ravintola siis makuuni!
The icing on the cake, in addition to my company, were the wonderful meals we enjoyed during the day. We had brunch at the lovely Restaurant Sfäär, where we got our stomachs full at a very reasonable price. The service was exceptional, which can't always be taken for granted in Estonia. In the men's section of the store adjacent to the restaurant, I found some of my favorite brands such as Pendleton, Filson and Woolrich. A store and restaurant to my taste!
IMG_0453.jpg
IMG_0454.jpg
IMG_0472.jpg
Kaupoissa ja kaupungilla kiertelyn jälkeen nautimme vielä illallista uudehkossa ravintola Farmissa. Aluksi en ollut tarjonnasta ihan vakuuttunut, sillä pitkä päivä alkoi jo painaa, mutta ruoan saavuttua pöytään olin aivan myyty. Parasta mitä olen syönyt aikoihin. Tämä modernia virolaista ruokaa tarjoileva ravintola olikin ihan huippupaikka.
After walking around some stores and the city we still had time for dinner at a fairly new restaurant called Farm. To begin with, I was tired and not completely convinced by their menu, but after they brought out the food, I was sold. The best thing I've had in a while. This place serving modern Estonian cuisine turned out just wonderful.
IMG_0506.jpg
IMG_0508.jpg
IMG_0509.jpg
En voi edelleenkään väittää Tallinnan olevan yksi suosikkikaupungeistani, mutta ehkä olen vihdoin nähnyt siitä mukavamman puolen, eikä seuraavaa reissua tarvitse odottaa useampaa vuotta. Mitä pidätte Tallinnasta, ja onko vinkkejä tälle entiselle Tallinnanvihaajalle seuraavaa kertaa varten?
I still can't claim Tallinn to be one of my favorite cities, but maybe I have finally seen a nicer side to it and don't have to wait so many years to go back again. What do you think about Tallinn and do you have any other great tips to offer this former Tallinn-hater, for the next time I travel back?