Yaquina Bay

Jos majakat ovat minulle maailman kauneimpia rakennuksia, niin seuraavana tulevat ehdottomasti sillat. Olen usein ihastellut etenkin Oregonin turkooseja siltoja, mutta löysin myös hienoja siltoja Uudesta-Englannista muutama vuosi sitten. Mistä johtuneekaan, että minusta Suomessa ei osata rakentaa oikeasti kauniita siltoja? Kaikki minua sykähdyttäneet sillat löytyvät nimittäin muilta mailta, ja etenkin nämä Oregonin sillat vakuuttavat. Tämä kyseinen Yaquina Bay Bridge löytyy Newportin kaupungista, jossa päivää voi viettää muun muassa rannalla seikkaillen, majakoita ihastellen, akvaarioon tutustuen tai pelkästään kalastajakaupungin katuja tutkiskellen.

I think lighthouses are the most beautiful buildings in the world, but bridges aren't far behind. I've often admired the turquoise bridges of Oregon, but I've also seen some nice ones in New England. I wonder why they simply cannot seem to build any beautiful bridges in my home country Finland? Because all the bridges that have somehow thrilled me, can all be found in other countries and these ones in Oregon are particularly to my liking. This specific bridge is located in Yaquina Bay in Newport, Oregon, where you can spend the day exploring the beach, admiring the lighthouses, visiting the aquarium or just meandering around this quaint little fishing town.

IMG_5116
 
IMG_5117
 
IMG_5109
 
IMG_5118
 
IMG_5122
IMG_5138
IMG_5128
IMG_5124
IMG_5135
 
IMG_5142
 
IMG_5114

Luulen että viehätykseni tähän kyseiseen siltaan piilee sen tyylissä. Art Deco on useimmiten lempparityylisuuntaukseni ja sitä tämäkin silta edustaa. Fanitatteko te tietynlaisia rakennelmia ja tyylisuuntia ja bongaatteko niitä matkoilla?

I think my fascination with this particular bridge lies in its style. Art Deco is usually my favorite design style and this bridge represents just that. Are you fans of certain types of buildings and styles and do you seek them out when traveling?