A Night in Twin Peaks

One woman can make you fly like an eagle, another can give you the strength of a lion, but only one in the Cycle Of Life can fill your heart with wonder and the wisdom that you have known a singular joy.
— Deputy Tommy 'Hawk' Hill
A Night in Twin Peaks
Twin Peaks photobooth

Viime viikolla tuli kuluneeksi 25 vuotta Twin Peaksin ensiesityksestä televisiossa. Sen kunniaksi Gloriassa järjestettiin muutamana iltana Twin Peaks-henkistä fiilistelyä tosifaneille. Paikalle oli rakennettu Double R -dineri, One Eyed Jack's, the Roadhouse, Dr Jacobyn kookospähkinöin koristeltu terapianurkkaus ja jopa orkideahuone. Alkuillasta osallistuimme aarteenetsintään, jonka tuloksena oli eräs sarjastakin tuttu erittäin kuuluisa lause. Juotuamme erittäin hyvät kupit kahvia donitsin kera dinerissa alkoikin lavalla illan varsinainen esitys. Erityismaininnan saa bändi, joka soitti niin huikean setin, että olin ihan kananlihalla. Laulajakin näytti hyvin paljon Julee Cruiselta itseltään. Ilta oli täydellinen Black Lodgea, kääpiötä ja jättiläistä myöten. Tämä upea Atelieri O. Haapalan kuva jäi itselle vielä muistoksi. Viikonloppuna minulle siteerattiin antaumuksella tätä "Hawkin" kuuluisaa lausetta keskellä katua. Eilisen vietin kotona katsoen läpi lähes koko ensimmäisen kauden vaikka kuinka monennen kerran. Viikko on siis ollut hyvin vahvasti Twin Peaksin täytteinen.

Last week was the 25th anniversary of the premiere of Twin Peaks. In honor of that, a local club here in Helsinki organized a Twin Peaks themed event for true fans. They had set up a Double R Diner, a One Eyed Jack's, the Roadhouse, Dr Jacoby's coconut encrusted therapy corner and even a greenroom with orchids. We participated in a Treasure Hunt, with result being an extremely famous line from the series. After drinking a cup of damn fine coffee with a donut at the diner, we got to enjoy the actual show of the evening up on the stage. A special mention goes out to the band, who played such an awesome set, that I actually got goosebumps. The singer also reminded me a lot of Julee Cruise. The evening was complete with the Black Lodge, the dwarf and the giant. This great portrait by Atelieri O. Haapala was my keepsake from the event. This past weekend someone actually quoted this famous line by "Hawk" with dedication to me in the middle of the street. I spent yesterday home watching through nearly the whole first season. It's been a Twin Peaks kinda week.

Olen kirjoitellut Twin Peaksista muutaman kerran aiemminkin... Onko lukijoiden keskuudessa faneja ja mitkä on teidän suosikkijuttuja ja -lainauksia sarjasta?

I've written about Twin Peaks a few times before... Are there any more fans among you readers and what are your favorite things and quotes from the series?