Kayaking

In that dream I’m as old as the mountains
Still is starlight reflected in fountains
Children grown on the edge of the ocean
Kept like jewelry kept with devotion
— "Grown Ocean" by the Fleet Foxes

Lapsuudessa tuli harrastettua kaikenlaista. Uintia, ratsastusta, tennist√§, laskettelua ja melontaa. Melonta oli is√§ni ja minun yhteinen ajanviete ja meill√§ olikin vuosien ajan oma kajakki l√§hell√§ kotitalon rantaa. Teini-ik√§√§n ehtiess√§ni tykk√§simme k√§yd√§ yst√§vieni kanssa l√§heisess√§ saaressa kajakilla, jossa parhaat bileet olivat saaren syrj√§isell√§ hiekkarannalla. Jossain vaiheessa is√§ni kuitenkin muutti pois ja samalla kajakkikin myytiin. 

In my childhood I had a lot of hobbies. Swimming, horseback riding, tennis, skiing and paddling. Paddling was our common pastime with my dad and for years we had our own kayak by the shore close to the house we lived in. When I was in my teens, my friends and I liked to paddle over to a nearby island, where the best parties were held on a secluded sandy beach. At some point my dad however moved away and the kayak was sold.

Ajatus kajakkiin paluusta hiipi mieleen viimeist√§√§n viime kev√§√§n√§ vieraillessamme Norjassa Sadun luona. Ihan koskimelontaan en ajatellut l√§hte√§, mutta tyyness√§ vedess√§ ja saaristossa lipuminen houkuttaa kovasti. Viikonloppuna vietimme tytt√∂jen kanssa paljon kaivattua rentoutumisviikonloppua is√§ni m√∂kill√§ Hangossa, josta l√∂ytyi my√∂s kauan kaivattu kajakki jonka olemassaolosta en viel√§ edes tovi sitten ollut tietoinen. Sunnuntaina her√§simme pirtein√§ kuudelta ihastelemaan auringonnousua kajakin kyydist√§. 

The thought of returning to kayaking crept up last spring, when we visited Satu in Norway. I'm not quite going for whitewater kayaking, but I'm very appealed by floating around in still waters in the archipelago. This past weekend we went to my dad's summerhouse in Hanko for much needed R&R and coincidentally also discovered my dad's newer kayak, which I hadn't even been aware of until recently. On Sunday morning we got up around 6AM to admire the sunrise from our yellow kayak.

Suvin ja muiden elokuiselle roadtripille l√§htevien mimmien kanssa on jo pitk√§√§n ollut puhetta melonnasta ja melomisesta Kanadan kansallispuistoissa, joten maaliskuun alussa ilmoittauduimme kaikki nelj√§ yhteistuumin Merimelojien kurssille, jotta p√§√§sisimme kes√§n ajan harjoittelemaan ja fiilistelem√§√§n melontaa kotikulmilla. Tavoitteenamme on meloa Jasperissa pikkuinen 28 kilometrin lenkki er√§√§ss√§ tietyss√§ turkoosissa j√§rvess√§ vuorten ymp√§r√∂im√§n√§ ja y√∂py√§ teltassa t√§htien alla.

All of us girls who are heading out on the road together in August, have for long been talking and getting excited about paddling and specifically paddling in the Canadian National Parks. In the beginning of March, we all signed up for a paddling course at our local paddling club to practice and get in the mood here at home. Our aim is to paddle a wee little 28 kilometers in a certain turquoise colored lake, surrounded by mountains in Jasper National Park and to camp out under the stars.

N√§ytt√§√§ siis vahvasti silt√§, ett√§ oma kes√§ni tulee olemaan pitk√§lti skeittausta ja melontaa. En malta odottaa l√§mpim√§mpien kelien saapumista ja viel√§ pidempi√§ valoisia p√§ivi√§.

So it looks a lot like my summer will mostly be about skateboarding and kayaking. I simply can't wait for warmer temperatures and longer days filled with light.

Mink√§laisia kes√§suunnitelmia teill√§ on ja oletteko koittaneet melomista? Kiinnostavatko ulkoilu ja telttailu? Minua kiinnostaisi ker√§t√§ porukka pienelle telttaretkelle t√§ss√§ kes√§n tullen. L√§hdettek√∂ mukaan?

What kind of summer plans do you have and have you tried paddling? Are you into the outdoors and camping? I'd like to put together a group of people for some camping this summer. Are you guys in?