Aeri de Montserrat

Opiskellessani Barcelonassa nyt jo kauan aikaa sitten tapasin usein käydä maaseudulla ja muualla Kataloniassa ja Valenciassa ottamassa hieman etäisyyttä kaupungin vilskeeseen ja joskus hieman intensiiviseenkin yliopistomaailmaan. Pieneen irtiottoon kaupungista auttoi myös upea sahalaitainen vuori Montserrat.

When I was studying in Barcelona many years ago already, I often used to visit the countryside and elsewhere in Catalonia and Valencia to get a little distance from the hustle and bustle of the city and the sometimes hectic university world. The fabulous serrated mountain of Montserrat is also an easy escape from the city.

IMG_0005

Barcelonan keskustasta voi helposti ostaa yhdistelmäjunalipun kohti Montserratia esimerkiksi Plaça de Catalunyalta tai Plaça Espanyalta. Vaihtoehtoja vuorelle nousuun on kaksi, voit joko ajella perille juna-asemalta hammasratasjunalla, eli Cremallera de Montserratilla tai voit palata menneen ajan tunnelmaan kuten me tehtiin näiden kuvien aikaan joulukuussa 2013 ja matkata ylös perinteisen 1930-luvulla rakennetun Aeri de Montserratin, eli gondolin kyydissä.

You can easily get a combined train ticket to Montserrat from downtown Barcelona either at the Plaça de Catalunya or Plaça Espanya stations for example. There are two options for getting up to the mountain. You can either ride the rack railway aka. Cremallera de Monserrat or you can travel through the air with the traditional 1930's gondola Aeri de Montserrat, just as we did back in December of 2013 when I last visited this spectacular mountain.

IMG_0295

Montserratin erikoisuus on huipulta löytyvä luostari, joka on toiminut pyhiinvaelluskohteena jo vuosisatojen ajan. Luostari on kokenut useita takaiskuja historiansa aikana, etenkin Napoleonin vallan aikana ja koko 1800-luvun ajan kun luostaria yritettiin polttaa ja ryöstää useaan otteeseen. 1880-luvulla vietettiin kuitenkin luostarin tuhatvuotisjuhlaa ja se  on onneksi säilynyt nykypolville.

The curiosity of Montserrat is the monastery found up top, which has for centuries served as a place of pilgrimage. It has experienced several setbacks during its history, especially in times of Napoleon and during the entire 19th century when it was burned and pillaged on several occasions. Fortunately the monastery celebrated its millennium in 1880 and has been preserved for future generations.

IMG_0007
IMG_0300
IMG_9996
IMG_0012
IMG_0275
IMG_0034
IMG_0009
IMG_0041
IMG_0039
IMG_0029
IMG_0274
IMG_0273
IMG_0045
IMG_0268
IMG_0257
IMG_0263
IMG_0047
IMG_0251
IMG_0052
IMG_0055
IMG_0056
IMG_0053
IMG_0059
IMG_0058

Seuraavassa postauksessa lisää tunnemia Montserratin huikeista vuorimaisemista ja funikulaarista, jolla pääsee nousemaan aivan vuoren korkeimpaan kohtaan. Oletteko te käyneet Montserratilla?

In the next post more of Montserrat's spectacular mountain views and the funicular, which takes you up to the highest point of this serrated mountain. Have you been to Montserrat?