Crystal Clear

Ennen kuin jatkan tarinointia Lofooteilta ajattelin heittää teille retkivinkin kesäkuukausille. Kävimme pari viikkoa sitten kavereiden kanssa telttailemassa Räyskälässä Iso-Melkuttimen kirkastakin kirkkaampien vesien rannalla. Paikka on erityisesti sukeltajien suosiossa, ja järven molemmilta puolin löytyy laavut ja mukavasti telttailutilaa. Järven ympäri voi myös maastopyöräillä. Koko järvikierrokselle kertyy matkaa lähemmäs 7 km, mutta vielä hieman jalkapuolen koiran kanssa täytyy ottaa maltilla, joten heitimme hieman lyhyemmän lenkin, söimme eväitä laavun kupeessa ja nukuimme makeasti teltassa. Tämä oli niin häikäisevän upea järvi, että tänne aion palata vielä pian kastautumaan. Tällä kertaa uimassa kävi vain Java, sillä ilma oli vielä jokseenkin hyinen. Oletteko kuulleet paikasta aiemmin?

Before I continue with more stories from Lofoten, here's a little peek into our camping trip among friends here in Finland a few weeks back. The lake Iso-Melkutin is located in Räyskälä in Southern Finland and is filled with crystal clear water. This place is especially popular among divers and there are even some nice camping spots at both ends of this spectacular lake. You can also ride your mountain bike on these trails. The whole loop around the lake is about 7 km, but since my dog is still a bit crippled after her ACL-surgery, we had to take a shorter route. We ate dinner by the lean-to shelter and slept comfortably in a tent. This lake was so clear, that I need to go back soon for a little dip. Java was the only one to dare these still chilly waters of Finland's late spring. What kind of lakes do you like?

IMG_2565
IMG_2558
IMG_2561
IMG_2556
IMG_2553
IMG_2552
IMG_2564

Kiitos Siirille liikennemerkki-kuvista! :)

Thanks to Siiri for the traffic light shots! :)