Mountains & Canyons

Hädin tuskin pysyn housuissani kun ajattelen elokuussa koittavaa reissua. Olen suunnitellut tätä matkaa pitkään ja hartaasti ja se olikin luonnoksena päässäni jo viime kesäreissun aikaan. Kaikki on jo oikeastaan varattu ja maksettu, tarvikkeet hankittu ja nyt täytyy enää kerätä matkakassaa ja pitää ajatukset kurissa. Matkaan lähtee 3 muuta reissunaista, jotka ajattelin esitellä teille vielä omassa postauksessa ennen lähtöä.

I can barely contain myself when I think of our upcoming trip in August. I've been planning this trip for a long time and it was already on my mind during our travels last summer. Everything is pretty much reserved and paid for, the gear has been purchased and now I'm only saving up pennies and keeping my thoughts in tact. I will be traveling with 3 lovely ladies, who I thought I'd introduce to you before our departure.

Reissun luonteeseen kuuluvat hc road trippailu, pitkät reissupäivät, telttailu, erähenki, melonta, päiväpatikat, retkiruokailu, halvat motellit, nyrkkipyykki ja ennen kaikkea yhteinen seikkailunhalu. Matkaa taitetaan suurella maasturilla, joka lähtee matkaan Denveristä, jonne lennämme Helsingistä Icelandairilla. Jos kaikki menee niin kuin pitääkin, tulee kansallispuistoja nähtyä reissun varrella parisenkymmentä. Yhdysvaltojen eri osavaltioita kerääntyy matkan aikana kymmenkunta ja Kanadan provinsseja yksi. Kahdessa paikassa pääsemme yöpymään tiipii-teltassa, motelliöitä kertyy 8 ja loput parisenkymmentä yötä vietämme siis teltassa.

This trip will include hard core road tripping, long days, camping in a tent, the outdoors, kayaking, day hikes, camp food, cheap motels, hand washing and most of all, a mutual love of adventure. We will be driving a large SUV, which we'll pick up in Denver where we're flying to from Helsinki with Icelandair. If everything goes as planned, we will get to see about 20 different National Parks, about 10 United States and one Canadian Province along the way. We'll be staying in two teepee tents, 8 very affordable motels and for about twenty nights we'll be sleeping in a 5-person tent at different campgrounds in National Parks and in the backcountry.

Colorado

Matka starttaa Coloradosta, jossa viihdymme vain yhden yön Fort Collinsissa, josta pääsemme tarpeellisten ostosten jälkeen nopeasti Wyomingin puolelle.

The trip will begin in Colorado where we'll only spend one night in Fort Collins, which is a good location to begin our journey towards Wyoming after some necessary shopping.

Wyoming

Tässä kohtaa matkaa Wyoming on vain etappi kohti South Dakotaa. Palaamme Wyomingin puolelle vielä tutustumaan Devils Toweriin ja myöhemmin matkalla vietämme useamman yön Yellowstonen ja Grand Tetonin alueilla toisella puolen osavaltiota.

At this point in the journey, Wyoming is only on the way towards South Dakota. We will return to Wyoming to check out Devils Tower and later on we will spend several nights in Yellowstone and Grand Teton on the other side of the state.

South Dakota

South Dakotan pakollisiin nähtävyyksiin kuuluvat Keystone, Wind Cave, Mount Rushmore ja Bandlandsin kansallispuisto. Wind Cave taitaa jäädä meiltä tällä kertaa väliin.

The must-see places in South Dakota include Keystone, Wind Cave, Mount Rushmore and Badlands National Park. I think we will skip Wind Cave this time around.

North Dakota

North Dakotassa olen pitkään halunnut käydä Theodore Roosevelt National Parkissa, jossa lähes takuuvarmasti törmää biisoneihin. Ehkä ei ihan kirjaimellisesti kuitenkaan.

I have for long wanted to visit Theodore Roosevelt National Park in North Dakota, where we'll most likely run into a whole lot of bison. Probably not literally though.

Montana

Pisin pätkä ajoa on matka halki Montanan. Montanan länsipuolella yövymme intiaanireservaatilla tiipii-teltassa. Palaamme Montanaan vielä Kanadan jälkeen, kun vietämme päivän Glacier National Parkissa.

The longest drive will be the journey through Montana. On the west side of the state we will stay at a Blackfoot reservation in a teepee. We will return to Montana, after a stint in Canada, when we'll spend a day in Glacier National Park.

Alberta

Olen aiemmin käynyt Kanadan puolella Brittiläisessä Kolumbiassa ja Yukonissa ja nyt tulee käytyä myös Albertassa. Käymme Banffissa, Jasperissa ja Calgaryssa. Jasperissa meitä odottaa oikea melontaseikkailu.

I have previously been to British Columbia and the Yukon over in Canada and now I'll get to see Alberta as well. We will visit Banff, Jasper and Calgary. In Jasper we will get to go on a real kaykaing adventure.

Idaho

Kanadan, Montanan ja Yellowstonen jälkeen ajamme Idahon läpi kohti Utahia.

After Canada, Montana and Yellowstone we will drive through Idaho towards Utah.

Utah

Utahissa etappeja tulee monia. Salt Lake Cityn jälkeen tutustumme pätkissä eri kansallispuistoihin ja nähtävyyksiin. Listalla ovat Capitol Reef, Bryce Canyon, Zion, Monument Valley, Canyonlands ja Arches.

After Salt Lake City we will have many different stops in Utah at National Parks and other sights. Capitol Reef, Bryce Canyon, Zion, Monument Valley, Canyonlands and Arches are all on our list.

Arizona

Arizonassa palaamme Grand Canyonille muutaman vuoden tauon jälkeen. Tällä kertaa North Rimin puolelle, josta on sopiva matka Pagen Antelope Canyonille ja Horseshoe Bendiin. Nähtäviä ovat myös Petrified Forest, Meteor Crater, Sedona ja Montezuma Castle. Phoenixissä ja Tucsonissa pysähdymme moikkaamaan ystäviäni.

In Arizona we will again visit the Grand Canyon. This time we will see the North Rim side, which is conveniently close to Antelope Canyon and Horseshoe Bend over in Page. We will also have a look at Petrified Forest, Meteor Crater, Sedona and Montezuma Castle. We'll also stop in Phoenix and Tucson to see my friends.

New Mexico

Ensi kertaani New Mexicossa kuuluvat White Sands, Carlsbad Caverns, Roswell ja Albuquerque. White Sandsissa haluaisimme yöpyä teltassa hiekka-aavikolla. Katsotaan onnistuuko.

My first time in New Mexico will include White Sands, Carlsbad Caverns, Roswell and Albuquerque. In White Sands we would like to spend the night in a tent in the sand dunes. Let's see.

Texas

Pyrähdämme nopeasti Texasin puolella El Pasossa ja Guadalupe Mountainsin kansallispuistossa.

We will briefly stop in Texas in El Paso and at Guadalupe Mountains National Park.

Back to Colorado

Palaamme vielä Coloradoon loppumatkasta kun pistäydymme päiväksi Mesa Verden kansallispuistoon, yövymme Black Canyon of the Gunnisonin kansallispuistossa ja viimeisiä päiviä viedäänkin Rocky Mountainin kansallispuistossa. Paluu käy Boulderin ja Denverin kautta Suomeen. Ehkä pääsemme Boulderissa tapaamaan muuan matkabloggaaja Jennin.

Miltä suunnitelma kuulostaa? Onko reitin varrella suosikkejanne tai joitakin haavepaikkoja missä haluaisitte joskus käydä? Lisäinspiraatiota olen hakenut tuttuun tapaan Pinterestistä, jossa voitte käydä tutkailemassa Mountains & Canyons boardiani.

Kaikki kuvat on kuvakaappauksia Roadtrippers.comista, johon voi kätevästi tehdä itselleen reissusuunnitelman.

We will return to Colorado at the end of our journey when we'll stop at Mesa Verde National Park for a day, spend a night at Black Canyon of the Gunnison National Park and then enjoy the last days of our trip at Rocky Mountain National Park. We will return to Finland through Boulder and Denver. Maybe we'll get to meet a certain travel blogging Jenni while in Boulder.

What does this sound like to you? Are there any of your favorites or some of your dream destinations along the way? I've gotten some extra inspiration from Pinterest, where you can have a look at my Mountains & Canyons board.

All images are screenshots from Roadtrippers.com, where you can easily plan your own road trip.