Black Canyon of the Gunnison

Lisää, lisää, lisää, sitä tuntuvat monet bloggaajat nykyään ajattelevan. Lisää seuraajia, lisää ilmaista kamaa, lisää ilmaisia matkoja, lisää näkyvyyttä. Jokainenhan tykkää ilmaisista jutuista, eikö? Minua ei välttämättä kiinnosta elättää itseäni tällä, vaan olkoon se luova tilani niille ajatuksille, matkoille, unelmille ja kuville joita haluan julkisesti jakaa. Ja vaikka olenkin ajoittain osallistunut aktiviteetteihin jotka joku muu on kustantanut, on kuitenkin periaatteeni se, että käyn ostamassa kaupasta itselleni sen mitä tarvitsen ja lennän lomalle juuri sinne minne itse haluan.

More, more, more, is what many bloggers seem to think about. More followers, more free stuff, more free trips, more exposure. I mean everyone likes free stuff, don't they? Personally I'm not into making this blog my livelihood, but instead it's my creative space and the outlet for my thoughts, my travels, my dreams and my pictures. Even if I have at times participated in activities that have been paid for by someone else, my principle has always been to go to the store and buy whatever I need myself and to travel to wherever I actually want to go on my vacation.

Black Canyon of the Gunnison-7

Moni tietää ja tuntee USA:n tunnetuimmat luontonähtävyydet, mutta juuri ne vähemmän tunnetut yhtä hienot jäävät usein muiden varjoon. Suosituimmat kohteet, pakettimatkat, suurkaupungit, lomaresortit, sekä prameat hotellit jäävät taas minulta usein kokematta. Mieluummin matkustan sinne minne muut ei tietään löydä. Lähden ennemmin hakemaan jotain ihan muuta. Kuten tätä merkillistä paikkaa Coloradon laidalla, jonne harvempi löytää tiensä.

Many know the most famous nature sights in the US, but the lesser known ones often don't seem to to get the attention they deserve. Destinations preferred by most, package holidays, big cities, resorts and fancy hotels are the things I usually don't care to experience. I'd rather travel to places where there aren't that many people. I would rather go for something completely different. Like this peculiar place on the edge of Colorado, where few will ever find their way.

Black Canyon of the Gunnison-4

National Park Service on varmasti yksi arvostetuimmista ja parhaiten hoidetuimmista valtion ylläpitämistä organisaatioista Yhdysvalloissa. National Park Servicen sivuilta löytyy monien muiden muassa tämä uskomaton upeus, joka onkin vielä suurille yleisöille täysin tuntematon. Asia joka tekee tästä kansallispuistoja vaalivasta organisaatiosta erityisen upean, on sen pitkäaikainen perinne. NPS täyttääkin tänä vuonna kokonaiset 100-vuotta. Centennial-juhlaa on vietetty tänä vuonna komeasti ympäri maan.

Probably one the most appreciated and best run government entities in the United States is the National Park Service. On the National Park Service's website you'll among other great places find this spectacular beauty, which is still fairly unknown to the general public. What makes this organization dedicated to preserving the public lands so exceptional, is its long standing tradition. The NPS actually turns 100 this year. The NPS Centennial has been celebrated prominently all year.

Black Canyon of the Gunnison-8

Black Canyon of the Gunnison on saanut nimensä vaikuttavan kanjonin pohjalla virtaavan Gunnison-joen mukaan. Musta se on siksi, että kanjonin ollessa niin syvä jää se paikoitellen täysin pimeän varjoon. Me ehdimme vielä nähdä kanjonin auringon laskiessa horisonttiin, ennen siirtymistä leirintäalueelle, mutta siitä lisää pian.

Black Canyon of the Gunnison is named after the Gunnison River, running below the impressive canyon. It is black due to the fact that as the canyon is so deep, that it is often shrouded in shadows. We still got to see the canyon as the sun set on the horizon, before heading over to the campground. More about that up next.

Black Canyon of the Gunnison-12
Black Canyon of the Gunnison-1
Black Canyon of the Gunnison-10
Black Canyon of the Gunnison-15
Black Canyon of the Gunnison-17
Black Canyon of the Gunnison-16