Capitol Reef National Park

Maisema muuttuu nopeasti matkalla Salt Lake Citystä etelään. Yhtäkkiä horisonttiin ilmestyy punaistakin punaisempaa kiveä ja maasta nousee kivipylväitä ja korokkeita. Täältä alkaa eteläisen Utahin kansallispuistotykitys.

The landscape changes quickly on the way south from Salt Lake City. Suddenly redder than red rocks appear on the horizon and hoodoos and mesas arise. This is where Southern Utah's National Park galore begins.

Capitol Reef-1
Capitol Reef-2

Utahissa on tunnetusti 5 vierailemisen arvoista kansallispuistoa. Capitol Reef ei ehkä ole niistä se tunnetuin, eikä mahtipontisin, mutta minuun se teki heti suuren vaikutuksen. Olihan tämä sentään ensimmäinen kertani Salt Lake Cityn eteläpuolella ja Grand Canyonin pohjoispuolella tätä osaa maata.

Utah is famous for its 5 visit-worthy National Parks. Capitol Reef might not be the most famous or pompous of them all, but it certainly made a great impression on me from the get-go. This was after all my first time south of SLC and north of Grand Canyon in this part of the country.

Capitol Reef-3
Capitol Reef-4
Capitol Reef-5
Capitol Reef-6
Capitol Reef-7
Capitol Reef-8
Capitol Reef-9

Punaisten kallioiden alla kävellessä olo oli kuin Indiana Jonesilla konsanaan. Maisemaa värittivät kauniit keltaiset kukat ja niissä lentelevät lukuisat ötökät.

Walking under these red cliffs almost made me feel like Indiana Jones. The scenery was colored with bright yellow flowers and dozens of little bugs.

Capitol Reef-11
Capitol Reef-13
Capitol Reef-15
Capitol Reef-16
Capitol Reef-18
Capitol Reef-19

Saapuessamme Fruitaan minua hieman harmitti ettemme tulisi jäämään näiden hedelmäpuiden katveeseen telttailemaan yöksi, vaan matkamme jatkuisi kohti Bryce Canyonia ja sen legendaarista auringonlaskua. Puiden katveessa virtasi punainen (!) joki, jonka vedellä kasteltiin punaiseksi värjäytyvää nurmikkoa. Tämä alue oli aiemmin mormoniuudisasukkaiden hedelmätarhaa, sieltä tuleekin nimi Fruita.

As we arrived in Fruita I was a little bit bummed that we wouldn't camp overnight under these fruit trees, but instead our journey would continue towards Bryce Canyon and its legendary sunset. In between the trees flowed a red (!) river and this water was used to irrigate the adjacent lawn which was slowly also turning red. This area used to be an orchard belonging to mormon settlers, which is where the name Fruita hails from.

Capitol Reef-20
Capitol Reef-23
Capitol Reef-24
Capitol Reef-25
Capitol Reef-26

Matkalla ulos puistosta taltioimme vielä hieman punaista mutaa ystävälle kokoamaamme matkapäiväkirjaan. Onkohan hän jo vihdoin avannut kirjasen ja saanut punaiset mudat syliinsä? Alla vielä pieni pätkä videota matkalta kohti eteläistä Utahia ja maistiainen näkymistä mitä Utahin upea maisematie nro 12 toisi vielä tullessaan. Mukavaa sunnuntaita!

On our way out of the park we had to collect a sample of red mud for a travel journal we were putting together for a friend. I wonder if she has finally opened this little book and gotten scattered with red mud? Here is a little video of our journey towards Southern Utah and a peek into the views that Utahs Hwy 12 would come to bring. Have a nice Sunday!