Amber is the Color of Your Energy

"Whoa, amber is the color of your energy
whoa, shades of gold displayed naturally
you ought to know what brings me here
you glide through my head blind to fear..."
 
- "Amber" by 311

Yö Bryce Canyonin Sunset Campgroundilla tuntui lyhyeltä. Vaikka kömmimme joka ilta varhain telttaan, oli pehmeiden makuupussien sisällä nukkuminen niin mukavaa että aamulla olisi nukuttanut pidempäänkin. Bryce Canyonilla herätys koitti jo varhain kuuden kieppeillä auringonnousua varten. Tällä kertaa Liisa jäi telttaan nauttimaan parin tunnin ylimääräisistä aamu-unista kun me muut suuntasimme kanjoniin. Aurinko nousi ja katosi pian pilvien taa piiloon. Sen kajastama valohetki oli kuitenkin aivan mieletön.

The night at Bryce Canyon's Sunset Campground felt short. Even if we went to sleep early each night, our tent and our sleeping bags were so cozy, that we could easily have slept even longer in the mornings. At Bryce Canyon the alarm rang already around six, for us to be able to see the sunrise. This time Liisa stayed behind to catch some extra snooze, as we headed to the rim and into the canyon. The sun came up and soon it disappeared behind the clouds again. However the short moment of sunrise was incredible.

Bryce Canyon 2-9
Bryce Canyon 2-10

Auringonnousu kanjonissa toi mieleeni vuosien takaisen lempibiisini Amberin. Laulun sanat kutittelevat edelleenkin alitajuntaani. "Amber is the color of your energy..." Olen aiemminkin kirjoittanut energioista ja siitä kuinka tietynlaisten ihmiset kanssa energiat kohtaavat oikealla tasolla. Joidenkin energiat valaisevat tilan kuin tilan ja tuovat mukanaan lämmintä energiaa, toiset taas kylmää energiaa, joka lannistaa ja vetää yleisen mielialan maahan. Tämä pätee myös paikkoihin. Joskus tulet tiettyyn paikkaan ja tiedät heti kuuluvasi sinne. Toiset paikat sen sijaan jättävät toivomisen varaa. Bryce Canyonista jäi lämmin fiilis. Levollinen jopa.

Sunrise in the canyon reminded me of my favorite tune from years ago, Amber. This song's lyrics still keep on tickling my subconscious mind. "Amber is the color of your energy..." I have written about energies before and how with certain people your energies connect on the right level. Some peoples' energies light up any kind of space and bring on a warm feeling, whereas others radiate cold energy, which can be discouraging and bring your mood down. This also applies to places. Sometimes you arrive somewhere and just know that it's a place for you. Other places are just not quite right. Bryce Canyon made me warm. Peaceful even.

Bryce Canyon 2-14
Bryce Canyon 2-11
Bryce Canyon 2-12

Vaellettuamme jonkin matkaa kohti kanjonin pohjaa ilmestyi aurinko taas horisonttiin pilvien takaa. Uskomatonta miten kallioiden oranssi väri muuttui valon mukaan.

After meandering down towards the bottom of the canyon for a bit, the sun appeared on the horizon again. It's amazing how the color of these cliffs changed with the light.

Bryce Canyon 2-18
Bryce Canyon 2-15
Bryce Canyon 2-20
Bryce Canyon 2-24
Bryce Canyon 2-26
Bryce Canyon 2-29
Bryce Canyon 2-32
Bryce Canyon 2-33
Bryce Canyon 2-38

Tällä matkalla tuli nähtyä monenmoista erilaista kanjonia. Tämä oli silti ehkä erikoisin kaikista. Ryppyiset hoodoo-kivet muistuttivat paikoin jopa ihmisiä tai patsaita.

We saw many kinds of canyons on this trip. Bryce was probably the most peculiar one though. The wrinkly hoodoos occasionally reminded me of statues or even people.

Bryce Canyon 2-35
Bryce Canyon 2-42
Bryce Canyon 2-41
Bryce Canyon 2-39
Bryce Canyon 2-44
Bryce Canyon 2-46

Oletteko te käyneet Bryce Canyonilla tai onko suunnitelmissa? Suosittelen katsastamaan tämän kansallispuiston sekä auringonlaskun että auringonnousun aikaan, sillä maisemat muuttuvat niiden välillä roimasti.

Have you been to Bryce Canyon or do you plan to visit? I recommend checking out this National Park both at sunset and during sunrise, since the scenery changes drastically between the two different times of day.