North Rim

Olimme heränneet aamulla viideltä, pakanneet teltan ja kamppeet autoon ja suunnanneet ylös Angels Landingille ennen väkijoukkojen saapumista. Reippaina tyttöinä oli yli viiden mailin haikki huipulle tehty alle kolmessa tunnissa, jopa kahdessa ja puolessa mikäli en väärin muista. Tämän jälkeen jatkoimme pikaisen levähdystauon jälkeen matkaa St Georgen Outlet-myymälöihin päiväksi. Saatoimme myös pistäytyä In-N-Outissa saamassa hiilariannoksemme. Illaksi ajoimme Grand Canyonin pohjoispuolen North Rimille.

We had gotten up at 5AM, packed up our tent and gear into the car and headed up to Angels Landing before the big crowds rolled in. As spirited girls, we got the 5+ mile hike done in just under three hours, close to two and a half if I remember correctly. After a quick rest we continued our journey towards the outlet malls of St George for the day. We might have also stopped by an In-N-Out to get our direly needed dose of fat and carbs with burgers and fries. That evening we reached the North Rim of the Grand Canyon.

North Rim-1
North Rim-2
North Rim-3
North Rim-4

Katsoimme ympärillemme, pystytimme telttamme ja ihmettelimme kuinka harva oli löytänyt tiensä sinne. North Rimin leirintäalueella oli erinomaiset polettisuihkut, jossa saimme pestyä hiukset ja hikiset nahkamme. Auringonlaskua ihailimme Grand Canyon Lodgen ympäristöstä. Jos telttailu ei napostele, en voi muuta kuin suositella uskomattoman tunnelmallista lodgea ja sen läheisyydestä löytyviä mökkejä. North Rim oli paljon enemmän mieleeni, kuin South Rimin väkimassat ja turistirysä. Zionista tänne ajoi vaivaiset pari tuntia ja Pageen sekä Antelope Canyonille toiset mokomat.

We had a look around, put up our tent and marveled at how few people there were. The North Rim Campground had excellent coin operated showers, where we finally got our hairs and our sweaty hides clean. We admired the sunset by Grand Canyon Lodge. I can't but recommend the incredibly atmospheric lodge and all the cabins nestled close by, if you're not at all into camping. The North Rim was much more to my liking than the crowds on the South Rim with its touristy attractions. Zion was only a mere two hours away and Page and Antelope Canyon a couple more.

North Rim-5
North Rim-6
North Rim-7
North Rim-8
North Rim-9
North Rim-10
North Rim-11
North Rim-12
North Rim-13
North Rim-14
North Rim-17

Auringon laskettua palasimme telttapaikallemme grillailemaan ja nauttimaan Arizonan pimeästä yöstä. Taas oli takana täydellinen matkapäivä, aamu Angels Landingilla, ilta Grand Canyonilla. Olisimmeko voineet toivoa enempää?

After the sunset we returned to our campsite for some barbequing and to enjoy Arizona's dark night. Once again we had had a perfect day on the road. Morning at Angels Landing, evening at Grand Canyon. Could we have wished for anything more?