Who am I?

Kirjoitan harvoin täällä itsestäni. Faktapostausten ollessa omastakin mielestä aika kivoja luettavia ajattelin nyt kirjoittaa teille pientä nippelitietoa itsestäni. 

I rarely write about myself on here. As these posts with facts are fun for even myself to read, I thought I'd now scribble down some tidbits about myself. 

Horseshoe Bend

1. Harva uskoo, että olen oikeasti lähempänä neljää, kuin kolmeakymmentä. Joudun edelleen näyttämään henkkareita alkoholia ostaessa ja harrastusten ollessa mitä on, voi ehkä luulla minun olevan noin 25v. Olen kuitenkin sitä mieltä, että elämäntavat pitävät nuorena. Äitini on tuplasti minun ikäiseni, eikä häntä vieläkään uskota yli viisikymppiseksi, eli ehkä tämä on perinnöllistä.

2. Olen ollut naimisissa ja eronnut. Tämä opetti minulle hyvin paljon elämästä ja menettämisestä. Viime vuosina olen viihtynyt sinkkuna, vanhemmiten tietää paremmin vuosi vuodelta mitä haluaa ja varsinkin mitä ei halua. 

3. Vietin lapsuuteni Suomessa. Metsässä ja maalla. Luonnossa. Ratsastin, olin partiossa, laskettelin, pidin eläimistä.

4. Vanhempani matkustivat paljon. Tätini asui Kaliforniassa. Isovanhempani Espanjassa. Perheemme on aina ollut jokseenkin kansainvälinen.

5. Perheessämme on ollut 60-luvusta asti vaihto-oppilasperinne. Äitini, tätini, kaksi siskopuoltani ja minä olemme kaikki olleet vaihto-oppilaina USA:ssa. 

6. Olen asunut kolmessa maassa; Suomessa, USA:ssa ja Espanjassa.

7. Minulla on aina ollut paljon harrastuksia. Viimeisten 5 vuoden aikana olen enimmäkseen harrastanut valokuvausta, lumilautailua ja skeittaamista.

8. Tärkein asia elämässäni on koirani Java. Tämä johtuu varmasti siitä, että Java on pelastuskoira Arizonasta ja pysynyt mukanani siitä asti kun adoptoimme hänet entisen mieheni kanssa Alaskaan. Java on ainoita asioita joka jäi jäljelle eroni jälkeen kun muutin takaisin Suomeen.

9. Tärkeitä ovat myös perhe ja ystäväni. Tekisin ystävieni puolesta melkein mitä vaan. Tykkään järjestää juttuja yhdessä, kestitä, kutsua luokseni ja ideoida uusia asioita ystävieni kanssa. Ystävät ovat elämäni suola ja toivon että kaikki läheiseni tietävät sen. Olette hyvin rakkaita!

10. Monet pitävät minua seikkailunhaluisena, ja sitä varmasti olenkin. Pidän seikkailujen ja aktiviteettien vastapainoksi myös paljon kotoilusta, lukemisesta, neulomisesta ja ajoittain myös sisustamisesta ja ruoanlaitosta. Kesäisin olen aina menossa, talvella olen paljon kotona. Ehkä valon määrä vaikuttaa myös tähän. 

11. Uskon sovitteluun, keskusteluun ja siihen että kaikkia pitää kohdella yhdenvertaisesti. En voi sietää epäoikeudenmukaisuutta, itsekkyyttä ja pahansuopuutta. Haluan aina rakentaa siltoja ja sovitella asioita jotka eivät ole balanssissa. Minua on hyvin vaikea saada suuttumaan. Se vaatii toiselta osapuolelta jo aika paljon ikävyyttä. Maailmalla ja politiikassa paraikaa vellova vihapuhe ja uhkaukset eritellä ihmisiä syntyperän, rodun ja lähtökohtien mukaan ovat kuitenkin saamassa minua raivon partaalle.

12. Olen hyvin syvästi tunteva. Tästä olen usein kirjoitellutkin. Ehkä sitä voisi kutsua erityisherkkyydeksikin. Eripura, ikävät asiat ja huoli vaikuttavat minuun syvästi. Usein toivon että voisin sammuttaa nämä tunteet hetkellisesti pois päältä.

13. Lempimaisemani ovat vuoret ja vesi. Näin on ehkä ollut aina. Ensikosketukseni vuoriin sain parivuotiaana isäni kanssa Kaprunin kesälumilla, opetellessani laskettelemaan. Siitä lähtien olen säännöllisesti matkannut vuorille. Suosikkivuoreni löytyvät Alaskasta, Pacific Northwestista ja Wyomingista.

Bonus. Puhun sujuvasti noin viittä kieltä. Viidellä muulla pärjään maailmalla. Silti matkustan yleensä maihin, joissa puhutaan englantia. Kieleni ovat: suomi, ruotsi, englanti, espanja, italia + saksa, ranska, romania, portugali, katalaani ja pikkuriikkisen osaan venäjää/norjaa. Olen muuten käynyt 35 maassa ja 31:ssä USA:n osavaltiossa.

Nyt saatte kysyä minulta mitä vain! 

1. Few believe that I'm really closer to forty than thirty. I still have to dig out my ID when buying alcohol and as my hobbies are what they are, it might actually be easier to believe that I am pretty much 25 or so. I think that certain ways of life keep me young at heart. My mom is double my age and they still don't think she's a day over fifty, so maybe this is somehow hereditary.

2. I have been married and gotten divorced. This taught me a lot about life and about loss. The past few years I've been happily single, since as I've gotten older I've been much more aware of what I want and especially of what I don't want.

3. I spent my childhood in Finland. In the forest and the countryside. In nature. I rode horses, was a girl scout, skied, liked animals.

4. My parents traveled a lot. My aunt lived in California. My grandparents in Spain. Our family has always been somewhat international.

5. Our family has had a tradition of being exchange students since the 60's. My mother, my aunt, my two stepsisters and I have all been to the US on exchange.

6. I've lived in three countries; Finland, the US and Spain.

7. I've always had lots of interests. In the past 5 years though, I've mostly concentrated on photography, snowboarding and skateboarding.

8. The most important thing in my life is my dog Java. This is probably because Java is a rescue dog from Arizona and she has been with me ever since my ex-husband and I got her in Alaska. Java is one of the only things I had left after my divorce, when I moved back to Finland.

9. Important are also my family and my friends. I would do nearly anything for my friends. I love to organize events together, have parties, invite people over and come up with fun things. My friends make my life complete and I hope that they all know it. You are very dear to me!

10. Many think I'm adventurous and that's probably true. To counterbalance all the activities and adventure, I also like to be at home, to read, to knit and sometimes I also enjoy decorating and cooking. During the summer I'm always out and about, in the winter I spend a lot of time at home. Light keeps me going.

11. I believe in conciliation, conversation and that everyone should be treated equally. I cannot stand injustice, selfishness and ill will. I always believe in building bridges and in mediating issues that are out of balance. I find it very hard to get angry. It will take a lot of mean spirit from the other party to achieve that. The current political atmosphere around the world right now of spreading hate, threats and creating divides between people based on origin, race and status are however slowly making me furious.

12. I feel very deeply. I have actually written about this before. Maybe you could call it being extra sensitive. Disagreements, bad things and worrying affect me deeply. Sometimes I wish I could temporarily switch off these feelings.

13. My favorite view is mountains and water. This has probably always been the case. My first encounter with mountains was probably at two years old, learning to ski with my dad in Kaprun. Since then I have always traveled to see mountains. My favorite mountains can be found in Alaska, the PNW and Wyoming.

Bonus. I'm fluent in five languages. I also get by with five more, but I mostly travel to English-speaking countries. I speak: Finnish, Swedish, English, Spanish, Italian + German, French, Romanian, Portuguese, Catalan. I also know a tiny bit of Russian/Norwegian. Btw, I've been to 35 countries and 31 US states.

Now you can ask me anything!