Cape Royal

Olen käynyt Grand Canyonilla nyt kolme kertaa. Ensimmäisen kerran 90-luvulla South Rimillä, toisen kerran kolmisen vuotta sitten jälleen kanjonin eteläpuolella ja viime vuonna North Rimillä. Joku kyselikin minulta edellisen postauksen yhteydessä, voisiko Grand Canyonilla vierailun jättää pelkän North Rimin varaan. Miksei? Varsinkin jos maisemat ovat vehreämmät ja väkimäärän ollessa huomattavasti pienempi tällä puolen. North Rim sijaitsee pohjoisemmassa, mutta myös merkittävästi korkeammalla kuin South Rim, jonka vuoksi täällä voi olla enemmän lunta ja tietkin suljetaan talvella. Minuun tämä hiljaisempi puoli kolahti kuitenkin paljon enemmän kuin turistimassojen valtaama South Rim. Ja ei näissä Cape Royalin maisemissakaan ollut mitään valittamista, vai mitä sanotte?

I have been to the Grand Canyon now three times. The first time on the South Rim in the 90's, the second time around three years ago also on the south side and now last year on the North Rim. Someone was asking me in the comments of the last post if you could opt to see the Grand Canyon only from the North Rim while in the general area. And why not? Especially if the scenery is much greener and the crowds are pretty much nonexistent on this side. The North Rim is further north, but also at a higher altitude than the South Rim, which is why there can be more snow here and the roads even close during winter. This side however, appeals to me much more than the overly crowded South Rim. And you couldn't really complain about the views at Cape Royal, or what do you think?

Cape Royal-8
Cape Royale-11
Cape Royale-6
Cape Royale-14
Cape Royale-16
Cape Royale-17
Cape Royale-19
Cape Royale-21
Cape Royale-22
Cape Royale-26
Cape Royale-31
Cape Royale-29
Cape Royale-40
Cape Royale-42
Cape Royale-43