Antelope Canyon

Joskus miettii onko joku matkalla nähty juttu tosiaan käytetyn rahan, ajan ja vaivan arvoista. Antelope Canyon on paljon hypetetty paikka. Moni haaveilee näkevänsä nämä uskomattomat kivimuodostelmat, jotka vesi on kovertanut ajan saatossa. Kauneudesta joutuu kuitenkin maksamaan tietyn hinnan. Ensinnäkin kanjonissa liikkuminen voi olla vaarallista, jonka vuoksi niitä ei enää pääse näkemään omin päin. Sateen sattuessa kohdalle, kanjonit täyttyvät nopeasti vedellä ja nämä ns. pikatulvat aiheuttavat melkoista hävitystä. Kaikki Antelopen kierokset ovat nykyään opastettuja Navajo-intiaanien toimesta. Ja kuka paremmin kertomaan tästä ainutlaatuisesta paikasta, kuin ne jotka ovat asuttaneet aluetta pisimpään.

Sometimes while traveling you wonder if something you see is really worth the money, the time and the effort spent. Antelope Canyon is a much hyped about sight in Arizona. People dream of seeing these amazing rock shapes, formed over time by water. The beauty of these canyons however, comes at a certain price. First off, these these slot canyons can be extremely dangerous, which is why you're not allowed to visit them on your own anymore. When it rains these canyons can quickly fill with water and the flash floods wreak considerable havoc in the canyon. All tours are organized by various tour companies run by the Navajo. And who better tell about this place, than the people who've lived in this area longest.

Antelope Canyon-17

Toiseksi, koska kierrokset ovat opastettuja ne toki myös maksavat. Voit valita maksatko vähän ekstraa siitä, että pääset valokuvaajien kierrokselle, jonka opas tietää jonkin verran valokuvaamisesta ja auttaa sinua ottamaan haluamasi kuvat. Valokuvauskierrokselle osallistuminen edellyttää että sinulla on järjestelmäkamera ja jalusta. Oppaan apu voi todella tulla tarpeeseen sillä nämä kanjonit ovat aivan täynnä ihmisiä ja he jopa käskevät ihmisiä siirtymään kuvaajia varten. Tavallisillakin kierroksilla on toki asiantuntevat oppaat, jotka auttavat sinua tarvittaessa räpsimään kuvia.

Secondly, since the tours are guided, they obviously come at a price. You can choose to pay a little extra to take the photography tour, which means that a guide who knows about taking photos will take you around and help you get the shots you want. Participating in one of the photo tours requires that you have a DSLR and a tripod. The guides are on occasion truly worth their price, since these canyons are packed with people and they actually make people move for you to take your picture. Even the regular tours feature knowledgeable guides who'll also help you snap a shot if needed.

Antelope Canyon-3

Oppaat kertovat monipuolisesti kanjonista ja auttavat sinua näkemään niitä kanjonin muodostelmia, joita ei muuten ehkä huomaisi. Kuten suden profiilin alla olevassa kuvassa.

The guides tell you various stories about the canyon and also help you to see some features of the canyon you might otherwise not notice. Such as the profile of the wolf in the image below.

Antelope Canyon-4
Antelope Canyon-5

En oikeastaan vieläkään tiedä oliko tämä sen arvoista vai ei. Pidin kovasti oppaastamme Romanista. Hän oli huippu ja osasi asiansa. Näkymät olivat eittämättömän hienot. Mutta itse kokemus oli hyvin hektinen ja intensiivinen. Ihmiset panikoimassa hienojen kameralaitteistojen kanssa, työntäen ja riehuen. Et voinut liikkua senttiäkään ilman että joku kirosi takanasi että pilasit heidän kuvansa. Ei juurikaan minun kuvaustyylini mukaista. Tämä oli vain yksi jutuista nähtävien listallani, jonka voin nyt pyyhkiä yli. Enkä koe että tarvitsisi toiste mennä.

I still don't know if the whole thing was actually worth it or not. I really liked our guide Roman. He was great and he knew his stuff. The views were also great. But the whole experience was incredibly rushed and intense. People going crazy with their fancy photo equipment, shoving and pulling. You couldn't move an inch, or someone would curse at you for ruining their shot. Not my way of taking photos exactly. I guess it was just one thing on my list I can now check off. Now that it's over and done with, it's not an experience I would like to repeat.

Antelope Canyon-7
Antelope Canyon-16
Antelope Canyon-19
Antelope Canyon-21

Toki joistakin näistä kuvista tuli hienoja, mutta olivatko ne hintansa väärtejä? En vieläkään tiedä. Oletko sinä käynyt Antelope Canyonilla? Unelmoitko pääseväsi joskus? Mitä mieltä olet opastetuista kierroksista, ovatko ne hintansa arvoisia?

Opastettu kierros oli Adventurous Antelope Canyon Photo Toursin Tour no.1 Upper Antelope Canyonissa ja maksoi $88.

Sure, some of these photos did turn out great, but were they worth the price? I still don't quite know. Have you been to Antelope Canyon? Do you dream of going? How do you feel about organized tours, worth it or not?

The guided tour was Tour no.1 by Adventurous Antelope Canyon Photo Tours at Upper Antelope Canyon and cost $88.