Carlsbad Caverns

Matka maan alle tippukiviluolien syövereihin on pitkä. Matkan voi taittaa nopeasti hissillä, tai kaikessa rauhassa polkua pitkin kävellen. Ajanpuutteen vuoksi päädyimme lopulta menemään alas hissillä. Hissilläkin matka alas kesti hetken. Hissillä matkustaessa jää enemmän aikaa ihailla Big Roomia, joka onkin hienoin paikka nähdä luolia. Pelkän Big Roomin kiertämiseen saa helposti kulumaan pari tuntia. Big Room on niinkin iso, että sinne kuulemma mahtuu amerikkalainen jalkapallokenttä kokonaiset kuusi kertaa!

The journey to the underground world of these stalagmite caves is long. You can quickly descend in an elevator, or take your time walking down a path. Due to being pressed for time, we finally decided to take the elevator. Taking the elevator down, leaves more time for admiring Big Room, which is the most popular place to see the caves. You can easily spend up to a couple of hours exploring Big Room. It is in fact so BIG, that you can actually fit up to six football fields within this humongous cave!

Carlsbad Caverns-16

Sen lisäksi että Carlsbad Cavernsin tippukiviluolat ovat osa tätä kansallispuistoa, ovat ne myös yksi Unescon maailmanperintökohde. Tässä omaa kuvasatoa Big Roomin kierrokselta. Itselle näistä maisemista tuli vahvasti mieleen lapsuuden satukirjat ja Labyrintti-elokuva.

The stalagmite caves at Carlsbad Caverns are not just part of a National Park, they are also one of Unesco's World Heritage Sites. Here are some pictures I took while wandering around Big Room. These views reminded me of the story books from my childhood and the movie Labyrinth.

Carlsbad Caverns-1
Carlsbad Caverns-3
Carlsbad Caverns-4
Carlsbad Caverns-5
Carlsbad Caverns-6
Carlsbad Caverns-7
Carlsbad Caverns-8
Carlsbad Caverns-10
Carlsbad Caverns-11
Carlsbad Caverns-12
Carlsbad Caverns-13
Carlsbad Caverns-20
Carlsbad Caverns-17
Carlsbad Caverns-18
Carlsbad Caverns-19
Carlsbad Caverns-21
Carlsbad Caverns-22

Oletteko vierailleet luolassa? Missä?

Have you visited any caves? Where?