Bear Hug

Monet unelmoivat lähtevänsä Alaskaan näkemään karhuja. Mutta useimmiten et todellakaan halua nähdä karhua, ainakaan silloin kun olet ulkona patikoimassa tai teltassa leiriytymässä. Leirin puhtaana pitäminen ja ruoan ja kosmetiikan oikeaoppinen säilöminen on tärkeää telttaillessa karhuvaara-alueilla. Patikoidessa on myös tärkeää pitää ääntä, jolloin karhutkin varovat sinua. Olen tottunut näkemään mustakarhuja Kaakkois-Alaskassa puissa ja pihamailla, sekä joissa kalastamassa lohta, mutta en ollut nähnyt oikeaa harmaakarhua vuosiin. Tällä kertaa meillä kävi tuuri ja näimme äitikarhun kahden pennun kanssa melko läheltä, ja kuitenkin oman automme turvasta ajaessamme Tolsonan läpi Glenn Highwaylla.

Many dream of traveling to Alaska to see bears. But lot of the times you really don't want to see a bear. At least not when you're out and about hiking along or setting up camp. Keeping a clean campsite and safely storing food and cosmetics is a must when camping in bear country. It's also important to make sound when hiking, so that the bears can also be wary of you and your presence. I'm used to seeing black bears in trees, yards and fishing in rivers in Southeast Alaska, but I had not seen a real Grizzly Bear up close in quite a few years. We were fortunate enough to catch a pretty close glimpse of a Grizzly sow with her two cubs from the safe confines or our car, while driving through Tolsona along Glenn Highway.

Bear Hug-4
Bear Hug-7
Bear Hug-2

Matanuska Glacier

Bear Hug-5
Bear Hug-8
Bear Hug-6
Bear Hug-10
Bear Hug-11
Bear Hug-9

Oletko koskaan nähnyt karhua luonnossa?

Have you ever seen a bear in the wild?