Whale Watching in Alaska

Viime vuonna vieraillessamme suomalaisten ystävieni kanssa Alaskassa en uskaltanut luvata budjettimatkailijoille valasristeilyä, mutta takaraivossani kyti ajatus siitä että jos oikeat tutut osuisivat oikeaan aikaan kohdalle, saattaisi siihenkin olla mahdollisuus. Ja viimeisenä päivänä Alaskassa tärppäsi. Kaverini isä ajoi kesän ajan pientä valasristeilijää ja pääsimme jäniksinä ilmaiseksi matkaan. Voi sitä onnen määrää kun toinen ystävistäni nousi aluksen kyytiin. Tämä oli hänelle toteen käynyt unelma.

Last year as I visited Alaska with my Finnish friends, I couldn't promise these low budget travelers a whale watching cruise, but in the back of my head I had this thought, that if we'd happen to meet the right people at the right time, we might have a chance after all. And on our last day in Alaska we got lucky, as my buddy's dad was the captain of a small whale watching boat for the summer. Oh the joy when my other friend boarded the boat. This was a real dream come true for her.

Whalewatching-33

Nämä pienet alukset eivät suinkaan voi taata että valaita nähtäisiin joka reissulla, mutta ainakin ne yrittävät parhaansa. Niin monella valasristeilyllä mukana olleena voin sanoa, etteivät valaat ole oikeastaan kertaakaan jääneet minulta näkemättä Kaakkois-Alaskassa risteillessä . Satunnaiset venematkat ovat sitten eri juttu.

These small vessels can't guarantee that you'll see whales on every trip, but at least they work very hard to find you some whales. I've been on quite a few whale watching tours and I can say that I haven't ever been disappointed in Southeast Alaska. Random boat trips are a different thing altogether.

Whalewatching-37
Whalewatching-3

Täällä sademetsän keskellä on onnekas jos maisemat palkitsevat. Vuoret ovat usein pilvien peitossa.

You're lucky to see the mountains here in the midst of the rainforest. The mountains are often in the clouds.

Whalewatching-4
Whalewatching-14

Pienessä poukamassa oli muutama muukin vene. Sieltä löysimme myös ensimmäiset ryhävalaamme.

In a little inlet we found a few other boats. There we also saw our first humpback whales.

Whalewatching-7
Whalewatching-9
Whalewatching-10
Whalewatching-15
Whalewatching-11

Tämän omakotitalon terassilta kelpasi katsella valaita. Ihan omassa rauhassa. Nämä on näitä Alaskan ihmeitä.

These people were peacefully watching the whales from their deck. These are some of the wonders of Alaska.

Whalewatching-17

Jokaisen valaan pyrstö on erilainen. Valasristeilijöillä mukana olevat valastuntijat osaavatkin erottaa ne pyrstöjen perusteella toisistaan.

Every whale fluke is different. The naturalists on the whale tours can actually tell the whales apart by the shape and color of their flukes.

Whalewatching-19
Whalewatching-1-2

Sitten matka jatkuikin kohti seuraavia apajia.

Then our trip continued toward the next stop.

Whalewatching-39
Whalewatching-31

Ja eikä aikaakaan kun löysimme lisää valaita. Nämä valaat kalastelivat krillejä hetuloidensa läpi sivullaan uiden. Kyllä luonto on suuri ja ihmeellinen. Nämä meren jättiläiset ovat 12-16 metriä pitkiä ja painavat noin 36 000 kiloa. Ne voivat elää jopa 45-100 vuotiaiksi.

And it wasn't long before we found more whales. They were lunge feeding on krill by filtering them through their baleens. Nature is so grand. These giants can grow to 39-52 ft long and weigh up to 79 000 lbs. They can live from 45 to 100 years.

Whalewatching-23
Whalewatching-24
Whalewatching-32
Whalewatching-30
Whalewatching-26
Whalewatching-40

Valasristeilijöitä on Kaakkois-Alaskassa lukuisia. Suosittelen kuitenkin hyppäämään pienemmän aluksen kyytiin, joka häiritsee valaita vähemmän ja joka pääsee ketterämmin ajelemaan meren poukamiin. Haaveiletko sinäkin valasristeilystä tai oletko kenties käynyt joskus?

There are countless whale watching tours in Southeast Alaska. I recommend getting on a smaller vessel, which disturbs the whales less and can get up closer and into the inlets more easily. Do you dream of going on a whale watching tour or have you been on one?