Yosemite Magic

Yosemite Valley, to me, is always a sunrise, a glitter of green and golden wonder in a vast edifice of stone and space.
— Ansel Adams

Harva paikka jaksaa yhä hämmästyttää upeudellaan. Yosemite on ehdottomasti yksi niistä. Hienoudessa on kuitenkin varjopuolensa. Nimittäin väkimäärät. Yosemitesta on tullut viime vuosina massiivinen turistirysä, ja vaikka mekin olimme liikkeellä Memorial Day -viikonlopun pahimman ruuhkan jälkeen, oli paikalla silti vielä omaan makuuni liikaa porukkaa. Paikan komeutta ei kuitenkaan voi kieltää. Täytyy vain jaksaa ja ymmärtää, että kaikki haluavat tietenkin nähdä tämän paikan. Vaikkakin yli kolmenkymmenen asteen helteessä.

Only few places can still dazzle me with their beauty. Yosemite is definitely one of them. All this wonder has of course its downside. Namely the crowds. Yosemite has in the past few years become a massive tourist trap and even if we were there right after the worst rush of Memorial Day weekend, there were still quite a few too many people for my taste. I cannot however deny the magnificence of this place. I just have to understand that of course everyone yearns to see it. Even if the temperatures might have risen to the 90's.

Yosemite Magic-61
Yosemite Magic-1

Olimme lähteneet aikaisin liikkeelle. Kävimme kuitenkin ensin tutustumassa Tuolumne Groveen ja ajoimme laaksoon vasta puolen päivän tietämillä. Porukkaa oli tiellä jo riittämiin. Lämpötila oli Tuolumnessa vielä siedettävä, mutta massiivisten graniittikallioiden välissä kuumuus oli jo yli 30 asteen.

Yosemite Magic-13

We had started out early, but first we had hiked down to see Tuolumne Grove and didn't reach Yosemite Valley until sometime after noon. There were plenty of people along the road. In Tuolumne the temperature had still been tolerable, but here between the massive granite walls, it was already in the 90's.

Yosemite Magic-12
Yosemite Magic-7

Ihastelimme niityllä ratsastavaa park rangeria ja Teddy Rooseveltin ja John Muirin kunniaksi pystytettyä muistomerkkiä.

We admired the Park Ranger horseback riding in the meadow and the memorial sign for Teddy Roosevelt and John Muir.

Yosemite Magic-2
Yosemite Magic-14

Puiston korkein vesiputous, Yosemite Falls, oli näin alkukesästä parhaimmillaan. Valo osuu sille puolen keskipäivällä.

The tallest waterfall in the park, Yosemite Falls was at its best in early summer. It gets showered in light during mid-day.

Yosemite Magic-16
Yosemite Magic-19
Yosemite Magic-21
Yosemite Magic-27

Laitoimme auton parkkiin ja punnitsimme vaihtoehtojamme. Olimme ajatelleet patikoivamme Vernal Fall -putouksille, mutta kuumuus oli nyt jo liki sietämätöntä ja kolmen-neljän tunnin patikka ylämäkeen oli tässä keskipäivän kuumuudessa liikaa vaadittu. Lämpötila kohosi lähelle 35 astetta kun lähdimme kävelemään kohti postitoimistoa ja kauan kaivattuja vessoja.

We parked our car and weighed our options. We had thought of hiking to Vernal Fall, but the heat was nearly unbearable already and a three to four hour hike up hill was in this mid-day heat simply too much to ask. The temperature had risen to somewhere around 95 degrees as we headed towards the post office and some much needed bathrooms.

Yosemite Magic-23
Yosemite Magic-24
Yosemite Magic-26

Nautimme virvokkeita ja jäätelöä piknikpöytien äärellä varjossa ja mietimme seuraavaa peliliikettämme. Seuraamme liittyi pari ihastuttavaa amerikkalaista naista, jotka olivat kaksin road tripilla seikkailemassa läpi kansallispuistojen. Toisen naisen kaljun pään päällä oleva huivi kertoi tarinaa, jota ei tarvinnut ääneen mainita. He olivat kenties viimeisellä yhteisellä matkallaan, ja he olivat yhteistuumin päättäneet ottaa riemusta kaiken irti. Sieluneläimeni korppi seurasi minua jälleen läheisellä oksalla istuen.

We enjoyed some refreshments and ice cream by the picnic tables in the shade and plotted our next move. We were joined by two inspiring ladies, who had set out the road together on an adventure through the national parks along the west coast. The scarf on the bald head of the other one of them told a story not required to mention out loud. They might have been on their last trip together and had decided to make the most of it. My spirit animal, the raven was once again following me by sitting on a nearby branch.

Yosemite Magic-25
Yosemite Magic-29
Yosemite Magic-31

Kuumuuden vuoksi päätimme lähteä katsastamaan Yosemite Fallsit, jonne vievä tie oli esteetön ja tasainen. Matkalla putouksille tapasimme myös amerikkalaisen pojan joka puhui lähes täydellistä suomea. Hän oli ollut mormonikirkon kautta Suomessa lähetystyössä ja kaipasi kovasti takaisin Suomeen.

Yosemite Magic-30

Due to the heat we decided to check out Yosemite Falls from closer up, since the path was accessible and even. On the way to the falls we met an American guy who spoke nearly perfect Finnish. He had been a missionary for the LDS Church in Finland and missed our country very much.

Yosemite Magic-32
Yosemite Magic-35
Yosemite Magic-36
Yosemite Magic-38
Yosemite Magic-41
Yosemite Magic-43
Yosemite Magic-46

Samoilimme pitkin Yosemiten niittyjä ja katselimme ylös vuorille. Päivä oli ollut täynnä kauniita maisemia ja mielenkiintoisia kohtaamisia. Auringonlaskuksi olimme menossa ylös Glacier Pointille. Yöksi olin löytänyt meille telttapaikan vajaan tunnin ajomatkan päästä. Yosemitesta on erittäin vaikea varata telttapaikkoja, ja varauskalenterin avautuessa menevät linjat lähes saman tien tukkoon. Matkaa kannattaa siis olla suunnittelemassa erittäin hyvissä ajoin.

We meandered among the meadows of Yosemite and looked up to the mountains. The day had been full of beautiful views and interesting chance encounters. We were gonna spend sunset up at Glacier Point. That night I had booked us a camping spot about an hour away. Yosemite is extremely difficult for booking campsites and as the reservation window opens, all the sites immediately just disappear. So you should be planning your visit early on.

Yosemite Magic-52
Yosemite Magic-53
Yosemite Magic-54
Yosemite Magic-59

Oletko sinä päässyt kokemaan taianomaisen Yosemiten?

Have you had a chance to experience the magical Yosemite?